fbpx
Connect with us

VM 2018: ALLA åttondelsfinaler del 3

Publicerad

on

Det är nu det börjar, allvaret i VM. Vi tar farväl av “trepoängsmatcherna” och byter chip till de dramatiska, ångestfyllda, men ack så elektriska “vinna eller försvinna-matcherna”. I den här artikelserien kommer vi att gå igenom alla 16 lag som har tagit sig hela vägen till åttondelsfinalerna. Idag betar vi av Brasilien – Mexiko samt Belgien – Japan.

Åttondelsfinal 4: Brasilien – Mexiko

Avspark: 2 juli klockan 16:00.

Brasilien

Brasilien har all press i världen på sig att slå Mexiko idag.

De eviga favoriterna lekte hem det sydamerikanska VM-kvalet. När det väl kom till VM började det lite trögare i form av en 1-1 match mot Schweiz. I den andra omgången höll Costa Rica på att bli för svåra att göra mål på, men i 91′ hittade Coutinho rätt och sex minuter senare petade även Neymar in en boll innan domaren blåste av matchen. Även den tredje och sista gruppspelsmatchen slutade med 0-2 seger för brassarna.

I och med gruppsegern ”undvek” Brasilien att möta Sverige – som vann sin grupp. Trots att Brasilien har nått positiva resultat har man inte riktigt fått publiken att falla för laget. Med spelare som Neymar, Marcelo, Coutinho, Willian och Gabriel Jesus – ja,  listan skulle kunna göras hur lång som helst och Brasilien skulle kunna ha skickat in två lag om det hade varit tillåtet – har man ändå inte lyckats visa upp någon vacker sambafotboll som publiken förväntar sig. Brasilien har all press på sig från omvärlden och sina egna fans att vinna detta mästerskap, vilket kan både stärka eller stjälpa det gula landslaget.

Mexiko

Mexiko ställs inför den tuffa uppgiften att ta sig vidare ur åttondelsfinalen – något man har misslyckats med i sex raka mästerskap – mot Brasilien.

Landslaget som har lidit av en förbannelse, förbannelsen att bli utslagna i åttondelsfinalen i sex raka mästerskap. Mexiko förutsades hamna på en andraplats i gruppspelet efter Tyskland – en förutsägelse som delvis uppfylldes. Det finns nog inte någon med svensk anknytning som har missat att Mexiko slutade tvåa i gruppen – fast efter Sverige!

I öppningsmatchen överraskade Mexiko en hel värld när man slog de regerande mästarna Tyskland med 1-0 efter ett kontringsmål som avslutades av Hirvig Lozano. I den nästkommande matchen var det Sydkorea som sopades undan, dock stötte mexikanarna på en tuff nöt att knäcka i den sista gruppspelsmatchen mot Sverige. Den nöten skulle visa sig vara alldeles för tuff och Mexiko förlorade med hela 0-3 mot det svenska maskineriet. Inför turneringen hade de mexikanska fansen kravet på laget att ta sig förbi de fruktade åttondelsfinalerna. Frågan är hur lätt det kommer att bli med tanke på motståndet.

Speltips:

Mexiko konfronterar sina demoner när man ställs mot självaste Brasilien i åttondelsfinalen. Trots att Mexiko såg bra ut under de två inledande matcherna väcktes en del frågor efter förlusten mot Sverige. Brasilien har ett historiskt övertag mot Mexiko då de endast har förlorat en match (vänskapsmatch 2012) av de sex senaste mot Mexiko. Dock hade de flesta i Mexiko räknat med att de skulle sluta på andra plats och få möta Brasilien, så de bör vara väl förberedda inför matchen. Hittills har vi fått se ett par skrällar under VM – Tyskland åkte ut redan i gruppspelet och Spanien utslagna av värdnationen Ryssland – och jag ställer dörren på glänt för ännu en skräll. Ängslan bland de brasilianska spelarna från 2014 finns bevisligen kvar (Neymars tårar efter 2-0 mot Costa Rica) och samban vi fick njuta av under kvalet har vi inte fått se särskilt många glimtar av under VM. Samtidigt är fotbollsdemoner till för att övervinnas, så det är bara en tidsfråga till Mexiko övervinner sin ”åttondelsdemon”.

  • Spela på att Mexiko blir laget som tar sig vidare från åttondeslfinalen hos Unibet med en odds på 4.75 genom att klicka Unibet.
  • Spela på Oavgjort eller vinst för Mexiko efter fulltid hos Unibet med en odds på 2.75 genom att klicka Unibet.
  • Spela på att båda lagen gör mål hos Unibet med en odds på 2.08 genom att klicka Unibet.

 

Åttondelsfinal 5: Belgien – Japan

Avspark: 2 juli klockan 20:00

Belgien

Belgien har en av VM:s stjärntätaste trupp.

Förbundskaptenen Roberto Martinez har ställts inför uppgiften att få ett stjärnspäckat Belgien att fungera som ett lag. En uppgift han ser ut att vara på väg att klara galant än så länge.

I öppningsmatchen slog man Panama med 3-0 efter två mål av målkungen Romelu Lukaku och därefter följde en 5-2 seger över Tunisien där Romelu Lukaku stod för ett hattrick. Efter två relativt enkla inledande matcher ställdes Belgien mot England i den sista gruppspelsomgången. Även den matchen lyckades Belgien att vinna – denna gång med endast 1-0 och inget mål av Romelu Lukaku.

Japan

Japan fick en andra chans i mästerskapet tack vare Fair play-regeln.

Om Belgien har haft en spikrak väg till åttondelsfinalerna kan man absolut inte säga detsamma om Japan. Efter att ha inlett turneringen genom att slå Colombia med 1-2, efter att ha blivit tilldömda en tidig straff samt att Colombia åkte på en utvisning i samband med straffen. I andra omgången spelade japanerna 2-2 efter en svängig match mot Senegal för att avsluta gruppspelet med en 0-1 förlust mot Polen.

Förlusten mot Polen innebar att Japan och Senegal hamnade på precis lika många poäng och lika stor målskillnad. Det ledde till att vi för första gången i världshistorien fick se ett lag gå vidare med hjälp av Fair play-regeln. Det vill säga att Japan gick före Senegal tack vare att de hade dragit på sig färre kort under mästerskapet.

Speltips: 

Japan gavs en andra chans av Fair play-regeln. Med sin organisation och disciplin spetsat av spelarnas tekniska förmåga är japanerna ett stort hot mot Belgien. Däremot är Belgiens organisation, disciplin och tekniska förmåga skyhög jämfört med Japans. Med en av VM:s stjärntätaste trupper bör Belgien kunna sopa undan Japan efter 90 minuter, trots att Japans offervilja i offensiven kan rendera i ett mål. Lukaku har varit på målhumör under mästerskapet och vill säkert vara med i leken om VM:s skyttekung nu när både Leo Messi och Cristiano Ronaldo är utslagna ur turneringen.

  • Spela på att Belgien vinner matchen efter fulltid med en odds på 1.37.
  • Spela på att Romelu Lukaku gör minst ett mål under matchen med en odds på 1.80.
  • Om du är modig kan du spela på att Romelu Lukaku gör matchens första mål med en odds på 3.55.
  • Spela på att det blir över 2.50 mål under matchen med en odds på 1.78
  • Om du är fortsatt modig kan du spela på att båda lagen gör mål med en odds på 2.10.

Dessa spel kan du hitta hos Unibet genom att klicka Unibet.

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen