fbpx
Connect with us

England – Colombia – med VM-final i sikte

Publicerad

on

Vissa ville göra gällande att Gareth Southgate spelade ett högt spel då han inte formerade det bästa laget mot Belgien. Nu ställs man mot Colombia och det är ingen enkel motståndare – men ser man till de möjligheter som öppnar upp sig vid en seger går det inte att kritisera Southgates val. 

Speltips: England går vidare till oddset 1.64 hos Coolbet

England

Det stora diskussionsämnet runt England har de senaste dagarna varit Gareth Southgates val att spela med, nästan, ett rent B-lag i gruppfinalen mot Belgien. Man förlorade den helt intetsägande matchen och ställs därmed nu mot Colombia i åttondelsfinalen.

Colombia bedömdes vara en svårare motståndare än Japan – men ser man till hur svårt Belgien hade mot Japan igår samt att de nu ställs mot Brasilien i kvartsfinal är det omöjligt – hur det än går i mötet mot Colombia – att argumentera för att England borde ha satsat allt på att vinna den avslutande gruppspelsmatchen.

I de två första matcherna imponerade England stort och eftersom det inte går att dra några växlar av Belgien-matchen blir det här den första riktiga värdemätaren för detta unga och, till synes, pigga landslag.

Dele Alli är åter tillgänglig för spel efter en lättare skada och i övrigt lär också hela den elva som startade i den första matchen mot Tunisien vara tillbaka. Det är åtminstone det mest sannolika.

England har varit offensivt balanserade i sin 3-5-2-formation och man har varit lyckosamma med sitt höga, aggressiva presspel. Det ska bli mycket intressant att se hur väl det står sig mot Colombias skickliga omställningsspel.

Colombia

Colombia fick en mardrömsstart på VM med rött kort och straff i den femte minuten av premiären mot Japan. Därefter har succesivt höjt sig och, på ett övertygande sätt, besegrat Polen och Senegal.

I James Rodríguez, Juan Cuadrado, Radamel Falcao och Juan Quintero har man en offensiv som håller högsta klass. Samtidigt har den unge mittbacken och fyrtornet Yerry Mina klivit fram, stått för avgörande mål och en imponerande defensiv tillsammans med Davinson Sanchez i mittlåset.

Skadan på storstjärnan James Rodríguez oroar dock och det är tveksamt om han kommer att starta matchen. Generellt kan det komma att bli ett mer defensivt inriktat Colombia som José Pekerman väljer att formera i den här matchen.

Vilka går vidare?

Colombia är trygga i sin 4-2-3-1-formation och för deras del blir nyckeln att försöka utnyttja ytorna i ytterzon mellan Englands tre mittbackar och wingbacks. Om Gareth Southgate fortsätter att satsa på den 100 kg tunge  Harry Maguire som vänster mittback lär Colombia försöka utnyttja det genom att sätta högeryttern Juan Cuadrado i spel så ofta som möjligt.

England är på pappret ett offensivt balanserat lag där det centrala mittfältet med Dele Alli och Jesse Lingard i spetsen sätter hög press. Samtidigt släpper man in väldigt få mål och det är en ekvation vars slutprodukt stavas framgång.

Till Englands fördel hör också att man kunde vila sin förstaelva i sista gruppspelsmatchen medan Colombia gick en hård batalj mot Senegal. Dessutom tvingades James Rodríguez utgå skadad och förmodligen är han inte 100% fit till den här matchen, vilket naturligtvis är ett stort avbräck.

England var obesegrade i tolv matcher inför Belgien-matchen och hade bara släppt in fem mål under den sviten. Man har fått en perfekt resa genom gruppspelet där man sett piggare och vassar ut än vad ett engelskt landslag gjort på år och dar.

Nu är chansen att nå en VM-final större än vad den någonsin varit eller kommer att bli. Som en blixt från klar himmel kan detta England, som ingen egentligen trodde på, göra det som alla de tidigare stjärnspäckade upplagorna misslyckats med. Vi tror i alla fall att de kommer fräschare till den här matchen än vad Colombia gör och att det blir avgörande för att de tar sig vidare till kvartsfinal.

Speltips: England går vidare till oddset 1.64 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha!

Gå till kampanj

Colombia – England, matchstart 20.00 ikväll.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen