fbpx
Connect with us

VM 2018: 35 nya miljoner till svensk fotboll vid seger

Publicerad

on

Utöver äran kan förutsättningarna inom svensk fotboll för våra inhemska spelare, ungdomar, damer och domare komma att förbättras avsevärt om Sverige skulle slå ut Schweiz och går vidare till kvartsfinal idag.

Klockan 16.00 idag spelas åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz där mer än bara ära och prestige står på spel.
Vid seger kommer det svenska landslaget att tilldelas en bonus på 35 miljoner kronor från Fifa, rapporterar Aftonbladet.

Redan inkasserat 106 miljoner

Bara genom att ta sig till VM inkasserade Sverige 71 miljoner kronor, och genom att ta sig vidare ur gruppspelet inkasserade svensk fotboll ytterligare 35 miljoner kronor.
Nu kan landslaget se till att svensk fotboll blir 35 miljoner rikare.

 – Det ger oss förutsättningar för att jobba ännu mer med våra spelar-,tränar- och domarutbildningar, där inte minst tränarutbildningen är otroligt viktig, sa Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollsförbundet.

Stärker dam- och ungdomsfotbollen

Aftonbladet rapporterar att Svenska Fotbollsförbundet satsade sex miljoner kronor tillsammans med Elitfotboll Dam för att stärka damfotbollen i Sverige efter EM 2016. Utöver satsningarna på damfotbollen har även spelar-, tränar- och domarutbildningarna fått sig en god summa pengar i och med det svenska landslaget framgångar, och satsningen väntas fortsätta efter det pågående Världsmästerskapet.

Hur Svenska Fotbollsförbundet kommer att satsa sina intjänade pengar från det pågående Världsmästerskapet är dock för tidigt att avgöra.
Tilläggas bör även att bonusen som betalas ut till förbundet från Fifa även kommer att användas för att täcka upp för de deltagande spelarnas mästerskapsbonusar.

Spelarbonusar

Hur stor summa spelarna är utlovade hålls hemligt, men vanligtvis växer summan i takt med att den utbetalade bonusen från Fifa växer. Det vill säga att Svenska Fotbollsförbundet betalar ut mer till spelarna ju mer Fifa betalar ut.

Bonusar som Fifa kommer att betala ut:

Kvala till VM: 71 miljoner kronor.
Åttondelsfinal: 35 miljoner kronor.
Kvartsfinal: 35 miljoner kronor.
Semifinal: 53 miljoner kronor.
VM-brons: 18 miljoner kronor.
Finalplats: 53 miljoner kronor.
VM-guld: 89 miljoner kronor.

 

Ta del av vårt drömerbjudande inför Sveriges åttondelsfinal mot Schweiz genom att klicka här!

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen