fbpx
Alla SpeltipsFotbollVM 2018

Speltips: Ett utvilat England med mer energi än Colombia

England ser piggare ut än på många år

Colombia kommer från ett tufft och jämnt gruppspel och eventuellt saknas storstjärnan James Rodríguez. England har sett osedvanligt pigga ut och efter att ha vilat, nästan, hela startelvan senast har man en klar fördel gentemot sin motståndare. Det tror vi kommer fälla avgörande till Englands fördel. Därför ser vi ett fint spelvärde i att England går vidare till oddset 1.64 hos Coolbet.

Speltips

England är på pappret ett offensivt balanserat lag där det centrala mittfältet med Dele Alli och Jesse Lingard i spetsen sätter hög press. Samtidigt släpper man in väldigt få mål och det är en ekvation vars slutprodukt stavas framgång.

Till Englands fördel hör också att man kunde vila sin förstaelva i sista gruppspelsmatchen medan Colombia gick en hård batalj mot Senegal. Dessutom tvingades James Rodríguez utgå skadad och förmodligen är han inte 100% fit till den här matchen, vilket naturligtvis är ett stort avbräck.

Colombia är trygga i sin 4-2-3-1-formation och för deras del blir nyckeln att försöka utnyttja ytorna i ytterzon mellan Englands tre mittbackar och wingbacks. Om Gareth Southgate fortsätter att satsa på den 100 kg tunge Harry Maguire som vänster mittback lär Colombia försöka utnyttja det genom att sätta högeryttern Juan Cuadrado i spel så ofta som möjligt.

England var obesegrade i tolv matcher inför Belgien-matchen och hade bara släppt in fem mål under den sviten. Man har fått en perfekt resa genom gruppspelet där man sett piggare och vassare ut än vad ett engelskt landslag gjort på år och dar. Framförallt har energin och tajmingen i presspelet imponerat.

Nu är också chansen att nå en VM-final större än vad den någonsin varit eller kommer att bli. Som en blixt från klar himmel kan detta England, som ingen egentligen trodde på, göra det som alla de tidigare stjärnspäckade upplagorna misslyckats med. Vi tror i alla fall att de kommer fräschare till den här matchen än vad Colombia gör och att det blir avgörande för att de tar sig vidare till kvartsfinal.

  • England var obesegrade i tolv matcher inför den betydelselösa Belgien-matchen
  • England har endast släppt in 6 mål på de senaste 13 matcherna
  • England har inte förlorat mot Colombia i de 5 senaste mötena
  • Englands startelva är utvilad efter att endast ha spelat två matcher
  • Harry Kane är i storform – har gjort 5 mål på 2 matcher i VM
  • James Rodríguez fysiska status är ett frågetecken
  • Colombia kommer från en tuff match senast och bör ha mindre ork i slutet av den här matchen

Speltips: England går vidare till oddset 1.64 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha!

Gå till kampanj

Colombia – England, matchstart 20.00 ikväll.

Tags

Relaterade artiklar