fbpx
Connect with us

ALLT inför semifinal 1: Frankrike – Belgien

Publicerad

on

Frankrike mot Belgien i semifinalen i VM

Det återstår endast fyra nationer av dem 32 inledande i turneringe. Frankrike, Belgien, Kroatien och England ska göra upp om de två åtråvärda finalplatserna i Världsmästerskapet i fotboll 2018. Först ut är semifinalen mellan Frankrike och Belgien som vi kommer att gå igenom i den här artikeln.

De två europeiska landslagen som möts i första semifinalen är dem som slog ut de två sista sydamerikanska landslagen i kvartsfinalen. Medan Frankrike borrade igenom det uruguayanska försvaret chockerade Belgien självaste Brasilien och nu ställs dem mot varandra i semifinalen.

Ta chansen att få en exklusiv och grym supportertröja genom att klicka här!

Semifinal 1: Frankrike – Belgien

Avspark: Tisdag 10 juli klockan 20:00.

Frankrike

Frankrike har tagit sig hela vägen till semifinal. Senast dem vann VM var 1998. Kan de återupprepa prestationen?

I varje mästerskap finns det en spelare som får sitt absoluta genombrott. I detta VM kommer den spelaren från Frankrike och heter Mbappé. De flesta blev förälskade av hans talang redan för två säsonger sedan, då han slog igenom tillsammans med Monaco. Nu har vi fått följa hans utveckling under de senaste åren, hans flytt från Monaco till PSG, och kan bara häpna av den ambition och hängivenhet till sporten han visar genom en ständig och fin utvecklingskurva.

I kvartsfinalen ställdes Frankrike mot mästerskapets – och kanske världens – starkaste försvar. Många trodde att det franska flytet inte skulle klara av att bärga den uruguayanska muren. Det hette att Mbappé skulle få svårt med de trånga ytorna och Les Bleus skulle frustreras av den uruguayanska disciplinen. Visst kunde det ha slutat så – om inte den lågmälde unge mittbacken Raphael Varane hade tagit på sig ledartröjan och skarvat in en fast situation med huvudet i mål. Att Uruguays målvakt Fernando Muslera sedan bjöd på en av VM:s oturligaste målvaktstabbar när han släppte in 2-0 efter Antoine Griezmanns långskott spelade egentligen inte så stor roll för en matchbild som näst intill ohotat dominerades av fransoserna.

Blaise Matuidi var avstängd i kvartsfinalen senast och är återigen tillgänglig för spel. Corentin Tolisso vikarierade i Matuidis ställe mot Uruguay, men till semifinalen väntas Tolisso sitta vid sidlinjen igen medan Matuidi väntas ta en startplats. Bortsett från det blir det med största säkerhet samma franska startelva som senast då förbundskaptenen Didier Deschamps inte har någon som helst anledning att göra några ändringar i laget i det här skedet av mästerskapet.

Kort info om Frankrike inför semifinalen:

  • Djibril Sidibes medverkan i matchen är tveksam pga skada.
  • Ingen annan spelare räknas riskera att missa matchen pga skada.
  • Inga större förändringar att vänta från Didier Deschamps.
Väntad fransk startelva:

Lloris;
Pavard, Varane, Umtiti, Hernández;
Kanté, Pogba;
Mbappé, Griezmann, Matuidi;
Giroud;

Belgien

Belgien har ett av VM:s stjärntätaste trupp.

Inför de senaste mästerskapen har Belgien bollats upp som potentiella skrällisar av olika experter. Förväntningarna och inte minst förhoppningarna på den talangfulla kullen som belgarna har välsignats med. Landet har nog aldrig haft så stor chans att vinna något stort som man har med dessa spelare, aldrig haft ett så fint läge att vinna något stort som nu när de har tagit sig så långt i VM. Trots att hela truppen består av välkända namn som till vardags huserar i de största klubbarna runtom i Europa finns det en trio som sticker ut med sin naturliga förmåga att sno åt sig rubrikerna. Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne och Eden Hazard har hittills bevisat att scenen, inramningen och motståndet inte spelar någon roll: får de förtroendet från sin tränare och en boll att leka med så kommer dem att framställa mästerverk efter mästerverk utan att bli trötta.

I kvartsfinalen ställdes Belgien mot mästerskapets allra största favoriter Brasilien. The Belgian Red Devils, som de kallar sig själva, gjorde en av sina bästa halvlekar när de tog en 0-2 ledning. Mittfältsdjungeln – som involverade spelare som Philippe Coutinho, Paulinho och Fernandinho – tämjdes av tillsynes ohotade De Bruyne och Hazard, hårt uppbackade av slitvargarna Marouane Fellaini och Axel Witsel. Att Brasilien körde en full offensiv i andra halvleken – som visserligen gav en viss utdelning – hjälpte föga då Belgien visade stor kämparanda och höll undan ett 1-2 resultat fram till slutsignalen.

Nu möter den belgiska expeditionen Frankrikes dito i vad som har all potential att bli mästerskapets nagelbitare. Inför semifinalen har dock den spanske förbundskaptenen, Roberto Martinez, ett dilemma att ta tag i på grund av Thomas Meuniers kommande avstängning.

Kort info om Belgien inför semifinalen:

  • Thomas Meunier är avstängd efter att ha fått sitt andra gula kort i slutspelet mot Brasilien.
  • Mycket tyder på att Roberto Martinez väljer att starta med Yannick Carrasco till vänster och Nacer Chadli till höger, om han inte föredrar att ändra formation helt till en fyrabackslinje.
  • Alternativt startar Mousa Dembélé till vänster och Chadli till höger.
  • Att ge De Bruyne offensiv frihet genom att starta med Fellaini i mittfältet gav bra frukt för Roberto Martinez lag som såg mer balanserat ut än tidigare, något vi kan förvänta oss mot Frankrike också.
Väntad belgisk startelva:

Courtois;
Chadli, Alderweireld, Kompany, Vertonghen;
Fellaini, Witsel, Dembélé;
De Bruyne;
Lukaku, Hazard;

Utmanarnas väg till semifinalen

Frankrike

Lottades i en grupp tillsammans med Australien, Peru och Danmark där man tog en trygg gruppseger. I åttodelsfinalen ställdes man mot Argentina, som på förhand var tippade bland favoriterna men som aldrig lyckades leva upp till förväntningarna. Frankrike vann en målrik match med 4-3 mot Argentina och tog sig vidare till kvartsfinalen var Uruguay väntade. Uruguay hade endast släppt in ett endaste mål under hela 2018 – till de mötte Frankrike. Le Bleus vann med 0-2 och befinner sig nu i semifinalen.

Gruppspel:
Frankrike 2:1 Australien
Frankrike 1:0 Peru
Danmark 0:0 Frankrike

Åttondelsfinal:
Frankrike 4:3 Argentina

Kvartsfinal:
Uruguay 0:2 Frankrike

Belgien

En mer komfortabel inskolning i ett VM får man leta efter. Belgien lottades mot Tunisien, Costa Rica och England i gruppspelet där de gick rent utan någon förlust. Den sista gruppspelsmatchen mot England hade kunnat bli en match att minnas – om förutsättningarna inte hade varit sådana att förloraren skulle få en gynsammare dragning i åttondelsfinalen. Utan att ha behövt slita ut sig blev det Japan som ställdes mot Belgien i åttondelsfinalen, en match som hade kunnat innebära slutet för belgarnas VM-dröm, men laget stod för en fantastisk återhämtning i andra halvlek och belönades med ett 3-2 mål i grevens tid. I kvartsfinalen kom det första riktigt svåra motståndet på pappret, Brasilien. Under matchen blev det tydligt hur Belgien har vuxit in i mästerskapet och efter en fantastisk första halvlek kunde man bara spela av den andra halvleken och vinna matchen med 1-2.

Gruppspel:
Belgien 3:0 Panama
Belgien 5:2 Tunisien
England 0:1 Belgien

Åttondelsfinal:
Belgien 3:2 Japan

Kvartsfinal:
Brasilien 1:2 Belgien

Matchbild

En jämnt fördelad matchbild är att förväntas inledningsvis i matchen då bägge lagen trivs lika bra både med boll och utan boll. Matchbilden lär ändras successivt beroende på om något lag gör ett ledningsmål och dylikt. Båda motståndarna kryllar av stora profiler och potentiella matchvinnare både offensivt och defensivt. Det laget som utnyttjar sin offensiva spets på det sätt som passar bäst kommer ha störst chans att ta sig till finalen, om de sköter defensiven med givetvis!

5 senaste möten mellan lagen:
2015: Frankrike 3:4 Belgien
2013: Belgien 0:0 Frankrike
2011: Frankrike 0:0 Belgien
2004: Belgien 0:2 Frankrike
2002: Frankrike 1:2 Belgien

Frankrikes form: – W W O W W

Belgiens form: – W W W W W

Spelmöjligheter

 

Ta chansen att få en exklusiv supportertröja från något av lagen som möts genom att klicka här!

  • Lag som går vidare: Frankrike 1.75 och Belgien 2.12.
  • Båda lagen gör mål: Ja 1.75 och Nej 2.05.
  • Fulltid: Frankrike – 2.50, Oavgjort – 3.25, Belgien – 3.15.
  • Målgörare:
    • Griezmann – 2.70.
    • Giroud – 3.45.
    • Mbappé – 3.35.
    • Lukaku – 2.95.
    • Hazard – 4.10.
    • De Bruyne – 6.10.
Unibet

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen