fbpx
Connect with us

Speltips: Frankrike – Belgien – Martinez omdisposition kan bli guld värd

Publicerad

on

Kevin de Bruyne sportpanelen speltips belgien frankrike semifinal vm 2018 välkomstbonus unibet

Mycket talar för att ett av de här båda lagen är den blivande världsmästaren. Frankrike har visat en stor stabilitet genom hela turneringen men Belgien har nått de högsta höjderna i sitt spel. Och den varierade spetskompetens som man besitter är det som gör att vi spelar på att Belgien går vidare till final till oddset 2.10 hos Unibet.

Speltips

Man skulle kunna argumentera för att om Belgien inte hade blivit så hårt pressade av Japan, hade man inte dragit de nödvändiga lärdomar till mötet mot Brasilien. Nu vet vi ju inte exakt hur Roberto Martinez tänker men känslan är att man mycket väl hade kunnat fortsätta med sin offensiva mittfältsbalans och då istället blivit ordentligt straffade i kvartsfinalen.

Nu blev det ett annat sorts Belgien (4-3-3 istället för 3-4-2-1) som försvarade sig mycket bättre och som, framförallt, var sylvassa i sina omställningar. Med Kevin De Bruyne i en betydligt mer offensiv roll fick man ut det bästa av sin, förmodligen, allra viktigaste spelare samtidigt som Marouane Fellainis fysik stärkte laget på det centrala mittfältet.

Nu återstår att se om Martinez har några nya taktiska ess i rockärmen då Frankrike väntar i ännu ett gigantiskt klassmöte. Eventuellt var Romelu Lukakus roll som högerforward specialanpassad för att möta Brasiliens vänsterkant och att det kan komma att se något annorlunda ut i semifinalen.

Didier Deschamps Frankrike är, på förhand, mer förutsägbara i sina taktiska dispositioner. Kontinuiteten i deras 4-2-3-1, rollfördelningen och spelarvalen har varit en framgångsfaktor och man lär inte bjuda på några större överraskningar till den här matchen. Samtidigt kommer de sannolikt vara bättre förberedda på Belgiens flexibilitet än vad Brasilien var.

På pappret är Belgien och Frankrike väldigt jämnstarka och det lär vara de taktiska detaljerna och/eller den individuella briljansen som kommer att bli avgörande. I båda lagens kvartsfinaler har det första målet varit väldigt avgörande och lär så bli även nu.

Belgien har visat upp en högre högstanivå så här långt medan Frankrike har gett ett mer stabilt intryck där defensiven känns väldigt solid. Frankrike har succesivt växlat upp medan Belgien har varierat mer i sina prestationer – framförallt i bemärkelsen att man i matcherna kan ha sämre perioder på ett sätt som Frankrike sällan har.

Men. Belgien kommer från att ha besegrat den främsta guldfavoriten Brasilien och det var inte på grund av att brassarna underpresterade – utan för att man individuellt skickligare i den sista tredjedelen och för att man var taktiskt smartare.

Kan Belgien upprepa den prestationen kommer Frankrike få det lika svårt som Brasilien. Variationen i belgarnas offensiv gör dem mer oberäkneliga än Frankrike och det kommer att fälla avgörande i den här matchen. Därför landar vi att det kommer bli Belgien som till slut kommer gå segrande ur den här striden. Att Belgien går vidare till final ger fina 2.10 hos Unibet och i det spelet bedömer vi att det finns ett stort spelvärde.

  • Belgien är obesegrade i 24 raka matcher
  • Belgien har gjort 14 mål på 5 matcher i VM
  • Belgien bröt en mental spärr då guldfavoriten Brasilien besegrades
  • Belgien har ett mer varierat och svårläst spel än Frankrike
  • Roberto Martinez omdispositioner senast gav laget den balans man tidigare saknat
  • Kevin De Bruyne fick en ny roll och blev plötsligt ett livsfarligt offensivt hot
  • Frankrikes defensiv är stark men offensivt saknas variation och finess av Belgiens kaliber
  • Frankrike är mer förutsägbara i sitt spelsätt

Speltips: Belgien går vidare till oddset 2.10 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

Frankrike – Belgien, matchstart 20.00 på tisdag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen