fbpx
Connect with us

Cristiano Ronaldo döms till fängelse för skattebrott

Publicerad

on

Cristiano Ronaldo döms till två års villkorlig dom för skattebrott, det rapporterar både AS och Marca. Därtill tvingas portugisen böta ytterligare 195 miljoner kronor till den spanska staten. Det står klart under torsdagen efter att spanska skattemyndigheten har accepterat hans förlikning.

Cristiano Ronaldo döms till 24 månaders villkorlig dom. Därtill behöver portugisen även betala 195 miljoner kronor i skadestånd. I Ronaldos fall har åklagaren hävdat att han gömt undan tillgångar och undvikit att betala skatt för 153 miljoner kronor under perioden 2011-2014. Han har använt sig av ett så kallat skalbolag, som kallas för Tollin Associates och är registrerat på Brittiska Jungfruöarna.

Åklagarna har hävdat att företaget inte har någon ekonomisk aktivitet, utan bara har funnits till för att hantera alla portugisens hans intäkter. Bolaget ägs även av Cristiano Ronaldo.

Totalt rör det sig om fyra olika typer av brott som Ronaldo erkänt sig skyldig till – ett för varje år mellan 2011-2014.

För en månad sedan stod det också klart att portugisen gick med att nå en förlikning – som innebär två år villkorlig dom med de spanska myndigheterna.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen