fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; Bundesliga bjöd på helgens absolut bästa match!

Publicerad

on

Då har undertecknat avverkat ännu en fantastisk fotbollshelg med massor av underbar fotboll från de olika länderna i Europa. Här hemma i kalla Norden avslutades allsvenskan, där AIK som väntat tog hem SM guldet. Tyvärr med en avlutnings match som var en av de tråkigaste matcherna alla kategorier 2018. Men det spelar mindre roll, guldet och pokalen är nu i Solna. Nu är det en lång kall vinter innan vi kör igång denna fantastiska serie igen.

Nu är det landslagsuppehåll igen! Skapandet av den mest meningslösa turnering som gjorts ( Uefa Nations league ) ska spelas igen under nästan två veckor, denna kan jämföras med ishockeyns Karjala cup, en turnering som verkligen ingen vill spela mer än förbunden då de får ekonomisk uppbackning. Hur många åskådare kommer komma till Sveriges – Ryssland! Kan det bli 10 000! Lägg ner tramset och låt seriespelet rulla på.

I England var mötet mellan Manchester City och Manchester United helgens stora match, oj vilken enformig historia det blev. Manchester City ägde matchen från matchminut ett och de släppte aldrig in United även om de reducerade till 2 – 1 i andra halvlek. Det blev kattens lek med råttan, vid 3–1 målet så hade City 44 passningar inom laget innan de satte målet. Lindelöv var tyvärr tillbaka i sitt gamla jag och var en ubåt i försvaret ”Uppläxad av två världsklassanfallare den här veckan” skriver Manchester Evening News. Arsenal var tillbaka i förra årets spel, som man inte har haft under säsongen, (1–1) mot Wolves var orättvist, det borde verkligen blivit Wolves seger, de missade otroligt många lägen i denna match. Chelsea gjorde en fantastisk match mot Everton, men kunde inte få in bollen i mål (0–0). Liverpool avverkade Fulham utan större problem, dock verkar Liverpool trötta överlag, man höll nollan ännu en gång i serien (2–0). Newcastle gjorde jobbet och verkar äntligen vara på gång med en (2-1) seger hemma.

I Spanien kom det ett en riktig knall på söndagskvällen, Barcelona fick se sig besegrade av Betis (3–4) efter ett underläge (0–2) i paus. Barcelona försökte komma tillbaka, men var absolut inte så överlägsna som de brukar vara och Betis fick verkligen utdelning på sina avslut. Betis hade åtta avslut på mål och fyra av dem gick in i nätmaskorna. Messi var tillbaka men det hjälpte inte denna kväll. Real spelade mot Celta Vigo borta och Madrid laget har verkligen kommit igång efter bytet av tränare, det blev en enkel seger (4–2) och Benzema gjorde mål igen. Sevilla vann toppmötet mot Espanyol (2–1) och hänger nu på Barcelona i toppen. Under lördagen vände Atl. Madrid underläge två gånger hemma mot Ath. Bilbao till seger (3–2) detta placerar Madrid laget nu på en tredje plats. Spanska ligan ser ut att bli jämnare än någonsin denna säsong.

I Italien kom det några matcher man får höja lite på ögonbrynen åt. Atalanta vann över Inter med (4–1) vilket är väldigt stora siffror. Atalanta är verkligen på gång offensivt, 14 gjorda mål på de fyra senaste matcherna är ett grymt offensivt facit. Roma fortsätter sin klättring mot toppen, nu vann man komfortabelt i helgen mot Sampdoria hemma (4–1) Robin Olsen stod som vanligt i mål, men hade en lugn kväll på arbetet. Juventus vann en inte alltför enkel match på söndagskvällen mot Milan borta (2–0) då ska nämnas att Milan missade en straff i underläge (0–1) i 41.e minuten, Higuain var syndabocken, samma spelare blev också utvisad i 83.e minuten. Dessförinnan hade Ronaldo gjort (2–0) till sitt Juventus. Ligan leds allt jämt av Juventus som verkar oslagbara hemma i Italien.

I Tyskland bjöds det på lördagsunderhållning av absoluta världsklass, helgens absolut bästa match, både tempomässigt och spelmässigt var när, Dortmund tog Bayern München hemma på Signal Iduna Park, inför en absolut slutsåld arena 81 365 personer och lapp på luckan. Vilken match vi fick bevittna, en match som hade precis allt, inklusive den absolut bästa domare som dömt en match 2018. Matchen slutade med Dortmund seger (3–2) efter att de vänt underläge två gånger i matchen. Undertecknad har skrivit det förut och skriver det igen, vill man se absolut toppfotboll då måste man kika in i Bundesligas underbara värld. Där finns ingen trendig trebackslinje och sidledes rullande boll i 75 minuter, med gå tempo som VM 58. Bägge lagen vill vinna oavsett hemma eller bortaplan. Totalt 30 mål gjordes det denna helg i Bundesliga, ingen match slutade utan mål. Serieledning för Dortmund nu med fem poäng, denna serie är långt ifrån avgjord.

I Frankrike får man ta sig genom ligan med en gäspning som heter duga! PSG vann igen, denna gång borta mot svaga bottengänget Monaco, det blev till sist (4–0) för PSG. När dessutom Lille bara klarade ett kryss hemma mot Strasbourg (0–0) så drog PSG ännu mer i toppen. PSG leder nu serien med hela 13 poäng efter 13 omgångar, serien har redan blivit helt meningslös att följa om man inte tittar och följer bottenlagen. Det är nästan så att andra ligan är mer intressant och spännande än första ligan. Även publiken sviker i Frankrike, vilket är helt förståeligt i PSG:s överlägsenhet.

I Sverige tog AIK SM Guld efter segern borta mot Kalmar FF (1-0). Ett för dagen otroligt tråkigt spelande Kalmar försöker spela som Barcelona eller Manchester City i denna match, felet är att det blir inget annat än sidledsfotboll. Då blev det SM Guld till AIK som de välförtjänt kan fira tills allsvenskan drar igång igen i april 2019. AIK gjorde 51 mål och släppte bara in 16 mål på 30 matcher, det är mäktigt. Hammarby som legat topp tre från dag ett av allsvenskan anno 2018, fick se sig passerad i sista omgången av Malmö FF som tog en komfortabel seger hemma mot Elfsborg (2-0), medans Hammarby bara orkade med kryss uppe i Jämtland mot Östersund (3-3). Brommapojkarna får efter en säker seger hemma mot bottenlaget Trelleborg (3–0) inrikta sig på ett kval för eventuellt vidarespel i allsvenskan 2019, här kommer AFC Eskilstuna stå för motståndet. Dalkurd och nämnda Trelleborg återfinns i Superettan nästa år. Även om undertecknad inte är någon favorit till AIK, så måste det sägas att de har gjort en mycket imponerande säsong. Grattis AIK till SM Guld 2018.

// Av Jonas Sjöland
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen