fbpx
Connect with us

Krönika; Storslaget Danmark visade Chile hur handboll ska spelas.

Publicerad

on

Då var vi igång med VM för herrar i handboll, precis som jag skrev igår blev det total kross i de två första matcherna, Det blev ingen överraskning som när urusla Barcelonas B uppställning förlorade sin fotbollsmatch mot Levante igår , utan det blev massaker på blåbärsnationerna för de båda hemmanationerna.

Tyskland ; tog emot Korea i årets första match och vinsten var ju klar innan den ens var spelad. Tyskarna satte dock inte ut skorna, utan gick in som den maskin de var för fotbollslandslaget, de pulveriserade fullständigt Korea. Hela 30-19 blev det till slut efter 17-10 i halvlek, hade man spelat på under 10,5 mål på Korea i halvtid så hade man fått dubbla pengarna, det finns pengar att göra även i dessa matcher. Bästa målskytt för tyskarna blev Gensheimer med hela sju mål, jag vill dock påpeka att det var inte så att tyskarna kunde ställa ut skorna helt i första halvlek, 7-5 och 8-6 låg Korea under med innan tyskarna tog av sig blyvästen från andra världskriget och började leka snurre sprätt med Koreanerna. Vad var positivt med denna match! Korea hade spelare både från Sydkorea och Nordkorea ( fem stycken ), detta gör så att jag kan sova lite bättre, i alla fall under VM. Tyskland visade att när man väl vill så har de mycket bra spets, de kommer bli farliga på hemmaplan. Annars var det väl inget som jag skrek av lycka för under matchen.

Danmark som är andra hemmanationen (VM delas med Tyskland ) mötte Chile, ja herregud, vad gör Chile i detta VM, det är under all kritik att de får vara med. det spelar ingen roll om de kvalat sig hit eller inte, hur dåliga var lagen de kvalade emot om man får komma till ett VM som turister och inte ens kan göra mål rakt framifrån utan målvakt! Chile hade absolut ingen spelare som skulle platsa i AIK:s första sexa och de ligger sist i vår högsta liga, så dåliga var de. Spelarna sprang runt och hade chipstuttar och missade öppet mål (Domosco) när Danmark hade två utvisade och målvakten på bänken. Nä här måste systemet ses över, och det snarast annars kan ett VM förstöras, det finns absolut ingen charm i detta. Låt dessa länder som vi vet är dåliga få kvala mot Europeiska lag som inte kvalificerat sig så får vi bättre motstånd rakt över hela VM. Vi vill inte att det ska bli som tragiska ishockey VM som ingen bryr sig om.

Danmark visade var smörrebrödet ska ska stå, efter en första halvlek som slutade 22-4 slog de av lite på takten i andra halvlek och det blev bara 39-16 till danskarna. Hade man lagt ett spel på att danskarna skulle vinna med över 20 bollar så hade man 3,5 gånger pengarna. Vad fanns det då för positivt med denna match! Ur svensk synvinkel så kan det vara att vi vet att danskarnas högernia inte håller och gärna får skjuta om vi möter dem senare i VM. Annars visar danskarna att man är att räkna med, även om man nu mötte ett av de sämsta lagen i VM gör man 39 mål, det är starkt. Deras första halvlek inför en fullsatt arena är formidabel. Bästa målskytt i laget blev Mortensen med 8 mål. Det gör ont om man inte är vältränad att springa in i ett danskt monster på 90 kilo och tro att man ska komma förbi, underbart att se de danska jättarna bara stå still och helt enkelt sno bollen från ett otränat Chile i första halvlek. Chile då! Vid 36-14 gör en annars urusel målvakt (Garcia) en räddning och blev så glad att man trodde han vunnit hela VM, det var väl det bästa med detta lag under torsdagskvällen.

Nu är det dag 2 och då kommer vårt svenska gäng att göra premiär, detta brukar ju inte sluta väl, så fort det gäller något så har våra målvakter vaknat på fel sida, men ikväll ska det bli två enkla poäng och det med stor marginal kan tros, men motståndet Egypten är inte dåliga, bara för några år sedan kunde de överraska mot vilket motstånd som helst. Givetvis ska vi vinna och vi måste vinna ikväll, så med spänning sätter vi på tv:n klockan 20,30 för att följa matchen.

Det spelas hela tio matcher idag och den som jag ser mest fram emot är Island – Kroatien klockan 18,00. Har Islands vulkanen vaknat igen och ska de kunna smacka till de ibland kolt loja Kroaterna eller blir det en rask seger för Kroatien? Bra spelobjekt i denna match är över 53,5 mål, bra odds på bland annat Betsson som just nu ger oss 1,65.

Spela på betsson, som dubblar din insättning
upp till 2 500 kr och 150 kr i gratisspel
 
Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen