fbpx
Connect with us

Fotboll

LA LIGA: Allt inför kvällens heta match mot Real Sociedad

Publicerad

on

Trots att de flesta av Real Madrids-fans redan går och tänker på den kommande Champions League-matchen på onsdag nästa vecka då man kommer ta emot Paris Saint-Germain på Santiago Bernabéu, har spelarna och tränarna haft fullt fokus inställt på en helt annan match, nämligen kvällens match mot Real Sociedad på hemmaplan. 

Status i Real Madrid
Det är med en bitter eftersmak i munnen Real Madrid återvänder till Santiago Bernabéu för att spela fotboll efter två bortamatcher i Valencia-regionen. Först var det regionens största klubb och tillika tabellkonkurrenten, Valencia, som stod på tur och besegrades med hela 1-4 efter en stark laginsats.

Efter den blytunga segern på Mestalla rådde det mycket positiva tongångar bland Real Madrid-fansen som kände att laget äntligen hade nått vändpunkten efter en bedrövlig första halva av säsongen. Snöpligt nog varade inte segerruset särskilt länge innan både barnotan och baksmällan kom som ett brev på posten. Det var på Estadi Ciutat de Valéncia som Levante bjöd Real Madrid på en kalldusch signerat av veteranen Gianpolo Pazzini så sent som i 89’, i en match som för övrigt slutade med siffrorna 2-2.

Real Madrids form de fem senaste: OVVFO
Med endast en Champions League-plats och hedern kvar att spela för i ligan, har laget förberett sig för den kommande matchen mot Real Sociedad i form av högintensiv träning. De som tror att lagets motivation och moral är som bortsprunget är verkligen fel ute. Av de rapporter man har kunnat ta del av under den gångna veckan, har glada miner och högljudda skämt bland spelarna varvats med seriösa högintensiva övningar på Real Madrids träningsanläggning Valdebebas.

Bland annat ropade lagets andremålvakt Kiko Casilla skämtsamt till lagets läkare att ynglingen, Theo Hernández, behövde åksjukemedecin efter att ha blivit tunnlad och totalt bortgjord flertalet gånger under en session då de körde kvadraten på träningen.

Real Madrid hemmafacit denna säsong: Matcher: 11 Vinster: 6 Oavgjorda: 2 Förluster: 3 Mål: 26 Insläppta: 11

Kolla in Real Madrids odds hos Unibet

Nästintill fullständig trupp
Zinedine Zidane har i stort sett hela truppen tillgänglig inför matchen på lördag kväll. De enda spelarna som inte deltog i lagets sista träning inför matchen var Jesús Vallejo och Dani Ceballos som inte har återhämtat sig från sina respektive skador än. Som bekant sedan tidigare sträckte Jesús Vellejo baksidan av låret tidigt i bortamatchen i Copa del Rey mot Leganés den 18/1 och fick således kliva av matchen.

Vallejo har ägnat sig åt att träna i lagets gym och i den simbassäng som laget fogar över för att undvika att belasta den skadade muskeln för att inte åka på ett bakslag i tillfrisknandet. För Ceballos del var oturen framme under en träning den 22/1 då klubben meddelade via sin hemsida att spelaren hade skadat den vänstra hälen.

Återhämtningen sägs kunna vara mellan en vecka till en månad enligt en spansk expertläkares utlåtande på tidningen As. Dock befinner sig Ceballos närmare en comeback än vad Vallejo befinner sig då den förstnämnda har setts träna på gräsplanen igen.

Real Madrids potentiella elva: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Ronaldo.

När Zidane äntligen har sin fullständiga startelva till hands förväntas inga större ändringar i uttagningen att äga rum.

I anfallet lär vi få se Bale, Benzema och Ronaldo, var samtliga är på jakt efter storformen inför matchen mot Paris i den kommande veckan. Även backlinjen är intakt och det enda som kan likna ett frågetecken är ifall Nacho har lyckats imponera tillräckligt under sina framträdanden för att slå sig in i startelvan. Lite talar för att någon kan flytta på mittfältstrion, utom möjligtvis Isco.

Vinst till Real med 3-1 ger 11.00 hos Unibet

Status i Real Sociedad
Real Sociedad befinner sig i något som kan tolkas som en prekär situation. Den baskiska klubben blev av med en av sina mest framträdande spelare i backlinjen, Ínigo Martínez, under transferfönstret i januari till sina absolut värsta konkurrenter och tillika derbyrivaler Atletic club de Bilbao.

En flytt som lämnade ett stort sår bland lagets supportrar och spelare då bland annat lagkaptenen Xabi Prieto uttryckte att han inte alls kan förstå hur Martínez tänkte när han flyttade till lagets största rivaler, men att han samtidigt var tvungen att acceptera sin föredetta lagkamrats önskan att representera Atletic club de Bilbao.

Klubben svarade på sveket genom att erbjuda samtliga fans som ägde en tröja med Ínigo Martínez namn på ryggen, oavsett säsongsupplaga, att växla in den mot en valfri sprillans ny Real Sociedad-tröja.

För att ersätta Martínez värvade ‘La Real’ den 30-åriga mexikanen Héctor Moreno från Roma. Den rutinerade mittbacken har tidigare haft en framgångsrik sejour Espanyol i La Liga mellan säsongerna 11/15 då han spelade en framträdande roll i lagets försvar.

Vidare är Real Sociedads form inget att hurra för direkt. De blåvit-randiga befinner sig för tillfället på plats 14 i ligatabellen, tio positioner bakom Real Madrid, och har blygsamma +1 i målskillnad. I de fem senaste matcherna i ligan har ‘La Real’ förlorat mot Leganés (1-0), Barcelona (2-4), Celta Vigo (1-2) och Villarreal (4-2) för att avsluta med storvinst mot Deportivo (5-0).

Real Sociedad form de fem senaste: VFFFF
Det har spekulerats mycket kring den före detta Barcelona-spelarens Eusebios vara eller icke-vara på Real Sociedads tränarbänk under säsongen, och på sistone har de flesta varit eniga om att Eusebios era i Real Sociedad har kommit till sitt slut. Dock har Eusebio fått lite andrum efter storvinsten senast mot Deportivo.

Vad en dålig insats mot Real Madrid skulle innebära för tränarens framtid är svårt att säga redan nu. Med tanke på att Real Sociedad inte kan jämföra sina resurser med Real Madrids, vore det orättvist att beskylla Eusebio om spelare som Gareth Bale och Cristiano Ronaldo skulle ha en bra kväll framför målet.

Real Sociedads troliga startelva: Rulli; Oriozola, Elustondo, Moreno, De la Bella; Illarramendi, Prieto, Pardo, Canales, Oyarzabal; Aguirretxe.

Skador: Carlos Martínez, Adnan Januzaj och Willian José.

På skadelistan stod sedan tidigare försvararen Carlos Martínez och den kvicke yttern Adnan Januzaj uppskrivna. Den före detta Castilla-spelaren Willian José ryktades vara skadad inför matchen, nu kan vi konstatera att ‘La Reals’ giftigaste spelare har åkt på en stressfraktur i sin vänstra fot och kommer att saknas på Santiago Bernabéu.

Spelare med ögon på sig:
José William har imponerat så stort under säsongen att scouter från Brasilien har varit på plats under de senaste matcherna för att bedöma om José skulle passa in i det brasilianska anfallet till VM i sommar. Tyvärr för både scouterna och spelaren själv kommer inte William kunna delta i kvällens match.

En annan spelare som också kommer ha extra mycket ögon på sig under matchen är Real Sociedads högerback Álvaro Odriozola. Det har spekulerats kring att Real Madrid skulle vara intresserade av att lösa ut högerbackens övergångsklausul på €40m till nästa säsong då Achraf Hakimi med största säkerhet kommer att lånas ut. Odriozola debuterade för landslaget mot Albanien i oktober i fjol och är tillsammans med Carvajal och Sergi Roberto de mest framträdande högerbackarna i Spanien just nu.

Zidanes presskonferens inför matchen:
Vad vill du se av ditt lag imorgon mot Real Sociedad?

“Det är ett bra lag som kommer imorgon. Det vi vill göra är en bra match. Vi är medvetna om att det blir en svår match mot en mycket bra motståndare. Vi vill göra en bra match, och förberedelsen för det börjar i huvudet”.

Har du upplevt en brist på respekt mot dig och ditt lag de senaste månaderna?

“Jag vet inte, jag är endast intresserad av att arbeta. Jag kan inte kontrollera vad som sägs. Vi vet vilka vi är. Saker går inte som vi vill, vi har inte nått önskat resultat ibland, men i slutändan vet vi vilka vi är och att vi måste härda ut när vi går igenom tuffa perioder med hjälp av att jobba hårt och tänka positivt. Vi vet vilka vapen vi besitter och det här kan vända väldigt snabbt”.

Hur övertygar man spelarna att ge allt imorgon så nära inpå matchen mot PSG?

“Jag är intresserad av att spela fotboll och att mina spelare ska spela. När vi inte har bollen måste vi vara aggressiva, kämpa och försvara oss… Det är jag intresserad av. När vi förbereder matchen, förbereder vi även just de aspekten”.

Har du bett om en försäljning av Isco inför kommande säsong?

“För ett tag sen frågade ni mig varför vi inte värvade. Jag litar på min trupp och jag kommer att lita på mitt lag till slutet. När jag påbörjar något fullföljer jag det till döden och jag tror på det jag gör. Jag vill ha Isco och vill att han ska stanna här hela sitt liv. Det kommer aldrig att ändras. Han är mycket bra, det har han bevisat. (Det ni säger, red. anm) Är lögner. Nu ställde ni mig frågan och jag svarar er för att få ett slut på spekulationerna”.

Är Cristiano mer motiverad nu när han inte har flytet med sig?

“Kanske det, jag är inte lika oroad som folket. Han är mer motiverad nu och vill visa vad han är kapabel till. Han är en exceptionell spelare och har bevisat att han kliver fram i viktiga tillfällen. Han levererar alltid vid stora matcher”.

Eusebios presskonferens inför matchen:

Hector Morenos potentiella debut: “Laguttagningen är på 20 spelare och så dök Willian Josés situation upp. Vi har flera matcher på tur och vi vill att alla ska känna att de har en möjlighet att få spel och därför vill vi att alla ska vara med i laguttagningen för att sedan välja ut vilka som ska spela”.

Vilken inställning laget ska ha på Bernabéu?

“Vi kommer vara trogna det vi brukar göra, vi har våra styrkor och de måste vi ta vara på för att vara överlägsna våra motståndare sen är det upp till oss själva vad vi är kapabla till. Men Madrid har också mycket kvalitet när de har bollen och en enorm fysisk kapacitet som de kan dominera sina rivaler med. Vi kommer göra vad vi kan för att de inte få ut sitt bästa samtidigt som vi ska sätta våra styrkor i praktik”.

Tre senaste på Santiago Bernabéu:
16/17: 3-0, målskyttar: Kroos, Ronaldo, Morata.
15/16: 3-1, målskyttar: Ronaldo, Bruma, Ronaldo, Vázquez.
14/15: 4-1, målskyttar: James, Ramos, Benzema & Elustondo.

Matchinfo:
Vad: Real Madrid – Real Sociedad, La Liga Santander.
Var: Santiago Bernabéu.
När: 10/2-2018.
Hur: Viasat Fotboll, Viaplay.
Domare: Hernández Hernández, Las Palmas.

Managed By Sportpanelen