”Vi måste se under kvällen och frörmiddagen hur det känns för Joe. Det beror på hur han ser ut där – efter det bestämmer jag mig. Jag vill inte lägga någon press som stressar honom. Det hade varit bra om han är tillgänglig, men vi får se”, berättade Klopp på presskonferensen inför.

Klopp nämnde även att Ragnar Klavan ska vara helt redo för match. Vissa uttalanden under de senaste dagarna pekar dock mot att Jürgen Klopp kommer att gå ifrån sitt upplägg vad gäller rotationen på målvakterna – och använda sig av Loris Karius i Champions League.

Jordan Henderson vilade som bekant senast mot Southampton eftersom att lagkaptenen inte ansågs vara redo för ett så tight matchande med två matcher på fyra dagar. Det betyder nog att vi kommer att få se Henderson ersätta avstängde Can och spela tillsammans med Wijnaldum på det centrala mittfältet.

Porto då? Den anrika portugisiska storklubben kommer till spel med en sensationellt bra form och laget är obesegrade i ligan under denna säsong. Man leder ligan med en match mindre spelad framför Benfica – och laget har verkligen fått fart på sitt anfallsspel den här säsongen. Vincent Aboubakar har stänkt in 26 mål i alla tävlingar medan Moussa Marega leder skytteligan i seriesystemet med totalt 16 mål.

Dock är det tveksamt om Aboubakar kommer till spel då han dragits med en skada och även spelaren med det fantastiska namnet André André, är tveksam till spel. Så här sa nye succétränaren Sergio Conceicao inför mötet:

”Liverpool har det näst bästa anfallet i hela Premier League. Dom är väldigt bra vad gäller kontinuitet. Självklart har de även svagheter- som alla andra lag. Det är upp till oss att blotta dessa. Vi har en strategi för att vinna och vi kommer att försöka spela efter vår identitet som klubb”, sa Conceicao inför matchen.

Mohamed Salah har, som alla vet, varit fullkomligt strålande den här säsongen och är en spelare som kan skapa allting ur ingenting näst intill. Även Roberto Firmino är en av den europeiska fotbollens mest underskattade anfallare för närvarande. Spelarkvaliteten kanske gradvis sjunker ju längre ned i planen vi kommer, men Liverpool har tagit sig vidare mot liknande motstånd med betydligt sämre lag förut.

Liverpool har mött Porto fyra gånger tidigare under historien och är obesegrade mot portugiserna. Två vinster och två oavgjorda. Vi har även tillsammans med Betfair lyckats plocka fram det otroliga oddset till hela 12.00 gånger pengarna på att Liverpool tar med sig en seger hem till Anfield – galet spelvärde enligt oss.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan.
  • Skapa ett konto med kampanjkoden ZFBMAK och placera spelet att Liverpool vinner.
  • Jobba in Liverpool-vinsten live, matchen sänds på Viaplay.se

Gå till kampanj

Matchinfo:
Vad: Porto – Liverpool, Champions League.
Var:Estádio do Dragão.
När: 14 februari klockan 20.45.
Hur: Viasat Fotboll, Viaplay.se
Domare: Daniele Orsato (ITA)