fbpx
Connect with us

FIFA-presidenten vill ta bort januarifönstret och införa lönetak inom fotbollen

Publicerad

on

Gianni Infantino vill revolutionerna fotbollen den kommande åren. FIFA-presidenten vill införa ett lönetak, begränsa antal lån till klubbarna och även plocka bort januarifönstret, enligt franska L’Equipe.

Detta är några av de förslag som kommer att diskuteras vid det internationella förbundets utskott, som samlas under kommande vecka. Förslaget om att ta bort januarifönstret har sin grund i att kunna begränsa marknaden till endast sommaren, för att på så sätt inte störa matchandet mitt under säsongen. Detta förslag fördes fram av några Premier League-klubbar samt ett par klubbar från Serie A, då dessa anser att det är distraherade med ett övergångsfönster i januari.

Antalet utlåningar klubbar emellan ska även dessa begränsas, enligt det nya förslaget. Anledningen är att minska antalet spelare en klubb har äganderätt till, för att senare låna ut. Den tredje viktiga punkten som ska diskuteras är att ett typ av lönetak ska införas. Då arvodena till agenter och medlare har slagit i höjden under de senaste åren och måste regleras, rapporterar den franska tidningen.

Vad säger ni om Gianni Infantinos förslag? Är det rätt väg att gå för fotbollen? Kommentera gärna nednför artikeln eller via får Facebook.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen