fbpx
Connect with us

Champions League – ALLT inför den heta drabbningen i Paris

Publicerad

on

Det återstår 90 ångestfyllda minuter av nagelbitaren mellan de två europeiska giganterna Paris Saint-Germain och Real Madrid som av olika anledningar har allting att förlora vid en eventuell utslagning ur årets upplaga av Champions League.

I första mötet som utspelades i Madrid såg PSG stundtals ut att vara laget som skulle komma att dra det längre strået innan Real Madrids tränare – Zinedine Zidane – genomförde ett par byten som såg till att laget kunde koppla in sin högre växel. Slutresultatet blev 3-1 till Real Madrid som lyckades vända ett underläge till vad man skulle kunna kalla ett drömresultat utan att riktigt nå upp till uttryckets fulla betydelse.

Hetsig stämning
Det dröjde inte långt efter att slutsignalen ljöd i Madrid innan PSG:s spanske tränare – Unai Emery – påbörjade psykkriget inför returen. Utan att vara alltför specifik menade han att matchens domare – Gianluca Rocchi – hade spelat en avgörande roll i matchen. När det avslöjades att tysken Felix Brych kommer att döma returen var PSG:s sportchef – Antero Henrique – snabbt ute med att fortsätta sätta press på domaren. Till detta kan det tilläggas att en grupp PSG-spelare hade ett möte med en grupp ultras där det klargjordes att de skulle få gästerna att känna “vad det innebär att komma till Paris”. Till den senaste ligamatchen mot Troyes visade fansen upp ett plakat med minst sagt kraftfulla uttryck riktade mot Real Madrid, något som kan tolkas som en förvarning på vad som komma skall.

I Madrid-lägret har det däremot varit en lugn förberedelse med fokus på att rotera i truppen för att se till att spelarna håller sig fräscha. Dock väntade cirka hundra PSG-ultras på Real Madrid-spelarna utanför hotellet då de anlände till Paris. Det är inte en alltför vild gissning att gissa att spelarna kommer få det tufft att sova inatt.

Stora krav
Zidane har tidigare varit tydlig med kravet på sig själv att ta laget vidare till kvartsfinalerna och med resultatet från det första mötet i åtanke har det kravet knappast tonats ned, utan snarare skruvats upp. Vid ett uttåg ur Champions League vore det frågan när Zidane får avgå, snarare än om han ska avgå.

På tal om kravbild kan man redan ana kritikerna som står redo att kliva fram ur skuggorna och såga PSG:s miljardsatsning jäms fotknölarna. Förutom att den qatariske multimiljardären Nasser Al-Khelaifis satsning riskerar att förlora trovärdighet vid ett uttåg ur årets Champions League riskerar även Emery att den gamla frågan kring hans vara eller icke vara i klubben lyfts fram – kanske för en allra sista gång.

Lagens form
Sedan det förra mötet har PSG gått med tre raka segrar i Ligue 1:
PSG – Strasbourg 5-2
PSG – Marseille 3-0
Troyes – PSG 0-2

Man hann även klämma in en till match mot Marseille i den franska cupen. Med tolv mål framåt och endast två insläppta kommer PSG till matchen med bästa möjliga form.

Real Madrid kommer å andra sidan till Paris med bland annat en förlust i bagaget till Paris. Å andra sidan spelade spanjorerna en match mer i ligan:

Real Betis – Real Madrid 3-5
Leganes – Real Madrid 1-3
Real Madrid – Alaves 4-0
Espanyol – Real Madrid 1-0
Real Madrid – Getafe 3-1

Skadeläget

PSG – Emery sammanfattade det bra på presskonferensen: “Igår tränade Marquinhos, Verratti, Mbappe och Cavani. Endast Pastore saknades men vi får se. Förutom Neymar är alla tillgängliga”

Real Madrid – Marcelo, Kroos och Modric har tampats med skador de senaste veckorna men alla tre är nu fullt friska och finns således med i matchtruppen.

Möjliga starelvor

PSG – Areola; Dani Alves, Marquinhos, T. Silva, Kurzawa; Verratti, Motta, Rabiot; Mbappé, Cavani, Neymar.

Real Madrid – Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, C. Ronaldo.

Spelare att hålla ögonen på

PSG – Mbappé får chansen att visa att han kan leverera på den allra största scenen i Neymars frånvaro. Även Cavani och Rabiot är spelare som brukar spela med hjärtat i handen, och det är en egenskap som kommer att behövas. Dock får man inte underskatta Di Marias revanschlusta.

Real Madrid – Utan tvekan är Cristiano Ronaldo den första spelaren som dyker upp i mångas tankar när de hör ”Real Madrid” och ”Champions League”. Det är en lågoddsare att just han kommer att spela en avgörande roll. Bortsett från Ronaldo finns det ett gäng rutinerade grabbar som är vana att kliva fram i stora matcher t.ex. Marcelo, Ramos, Kroos, Benzema och Bale.

Tränarna inför matchen

Emery fick svara på frågan om matchen var den viktigaste för PSG i modern historia.

”Det är ett unikt ögonblick, ett stort ögonblick för fansen men även för hela Frankrike. Det är dags att ta ytterligare ett kliv nu. Vi är kapabla att göra en bra match på hemmaplan. För första gången får vi spela en retur på hemmaplan, det förändrar mycket”.

Vidare avslöjade hur han tänker motivera spelarna

 

“Det är lätt när det gäller den här typen av matcher. Att vara motiverade är viktigt men vi måste spela med huvudet och framför allt hjärtat. Vi kommer att gå ut fullt motiverade, jag vet att publiken kommer att vara vår 12:e spelare och det är viktigt i matcher likt denna”.

Emery om domaren kommer att vara avgörande:

“Jag litar på morgondagens domare. Jag är säker på att det kommer att avgöras på planen imorgon, domaren kommer nog att göra en bra match”.

På sin presskonferens fick Zidane frågan om vad han tyckte om stämningen och inramningen till matchen:

“Vi är vana vid detta. Vi måste tänka på att i matchen så spelar vi 11 mot 11 med en domare som kommer att sköta sitt jobb. Det enda vi får tänka på är vår match. Stämningen kommer att vara elektrisk. Det brukar se ut så när Real Madrid spelar, det kommer att vara en i mängden, men det som händer på planen är vad som avgör”.

Vid frågan om nyckeln till framgång är att hålla nollan gav Zidane följande svar:

“Det kan man inte kontrollera. Att börja med resultatet på din sida spelar inte heller någon roll. Man måste vara redo för det oförutsägbara, till ens fördel eller inte. Vi måste göra 90 bra minuter plus tillägg. Det är allt vi måste fokusera på. Vi kommer att lida. Lida och spela fotboll”.

 

Zidane fick även frågan om vad han anser om att Di Maria kommer att få spela istället för skadade Neymar:

“Inget ändras men allt blir ändå annorlunda för att dom är helt annorlunda. För oss ändras inget i den mening att det bara betyder att det kommer in ännu en motiverad spelare som kommer vilja sätta sitt avtryck på matchen. I något moment av matchen kanske det innebär någon skillnad, men sett till motivationen ändras inget. Vi kommer att ha en riktigt bra motståndare”.

Unibet höjer oddset!

Spelbolaget Unibet har alltså i samarbete med Sportpanelen, höjt oddset på en vinst för Real Madrid – till hela 10 gånger pengarna. Se alla villkor för kampanjen längst ner i artikeln.

Såhär gör du för att ta del av kampanjen:

Till kampanj

Regler och villkor för kampanjen

    • Erbjudandet gäller endast nya kunder
    • Du måste placera spelet innan matchen startat
    • Unibet generella regler och villkor gäller.

När: 2018-03-06, 20.45.
Var: Parc des Princes, Paris.
Hur: Viasat Sport Premium, Viaplay.

Managed By Sportpanelen