fbpx
Connect with us

Fotboll

Champions League: Spelarbetyg efter mötet med Porto på Anfield

Publicerad

on

Det vart en ganska väntad matchbild trots allt. Relativt lugnt tempo och ganska chansfattigt. Efter en 5-0 ledning från det första mötet, kunde tränare Jürgen Klopp rotera på lite spelare inför lördagens viktiga match mot ärkerivalerna Manchester United. 

Här kommer alla spelarbetyg från matchen mot Porto, från 1-10:

 • Karius: 5 – Inte mycket för den unge tysken att göra idag men fortsätter på sin uppåtgående trend. Lugn och trygg i det han fick idag.
 • Gomez: 5 – Stabil insats men inget speciellt att tillägga. Skötte defensiven och kom fram fint på kanten ett par gånger.
 • Matip: 4 – Ingen dålig match men känns inte riktigt närvarande för tillfället. Slarvar en del i passningsspelet och känns tung. Höll på att sätta Karius i skiten en gång. Hoppas han kan hitta nivån igen!
 • Lovren: 6 – Lyser av självförtroende för tillfället och har i stort sett varit felfri sedan Van Dijks ankomst. Visar ett lugn med boll och stark i närkamperna, bådar gott för framtiden!
 • Moreno: 5 – Inget särskilt från spanjorens håll. Kom fram fint ett par gånger offensivt och räddade även upp ett potentiellt friläge vid ett tillfälle. Dock går han bort sig ett par gånger defensivt men överlag godkänd.
 • Milner: 6 – Oerhört nyttig för Liverpool med sitt slit och närkampsspel. Vinner många dueller och markerar vem som bestämmer. Bidrar även fint offensivt med kvalitétsinlägg.
 • Henderson: 5 – Har börjat spela upp sig sedan sin formdipp och börjar hitta hem igen. Dirigerar bra och vänder på spelet. Vinner mycket boll.
 • Can: 6 – Sniffar på en 7:a idag men når inte riktigt upp på grund av lite för mycket slarv i passningsspelet. Vinner mycket boll och har ett härligt driv med boll genom hela matchen. Stod för matchens delikatess med sin tunnel! Får hoppas han stannar.
 • Lallana: 4 – Har inte riktigt hittat tillbaka efter sin skada och saknar tajmingen samt första touchen i vissa avgörande situationer. Gör en del bra saker men slår bort för mycket bollar. Får hoppas han hittar form inför slutspurten av säsongen.
 • Firmino: 7 – Visserligen inga poäng idag men vilken utomordentligt begåvad fotbollsspelare. Vinner tillbaka så mycket boll kombinerat med en extrem finess och spelförståelse. Är som Klopp sa, världsklass nästa varje dag!
 • Mané: 6 – Alltid ett orosmoment för porto och försökte ständigt komma igenom. Visar kvalité men saknar det sista idag. Nära på ett mål men bollen satt i stolpen istället. Kul att se Mané tillbaka i gammal fin form.

Avbytare:

 • Ings: 6 – Kommer in och bidrar med mycket slit och engagemang. Nära på ett mål också men saknar den där sista tajmingen och känslan. Visar dock goda tendenser och snart släpper det och första bollarna kommer rulla in.
 • Salah: 7 – Spelade egentligen för lite tid för att bli betygsatt men kommer in och visar vilken stjärna han är! Skapar lägen för andra och för sig själv ständigt och behöver inte många minuter för att visa hur bra han är.
 • Klavan: Spelade för lite för att bli betygsatt.

Vad tycker ni om spelarnas betyg från matchen? Kommentera gärna på vår Facebooksida, Liverpool Svenska Fans.

Skrivet av redaktör Kristoffer Gregenäs
YNWA!

Managed By Sportpanelen