fbpx
Connect with us

Fotboll

Galna siffrorna bakom Cristiano Ronaldos hattrick-statistik

Publicerad

on

Igår kväll nätade Cristiano Ronaldo hela fyra gånger mot Girona. Det innebär att 33-åringen gjorde sitt 50:e hat-trick under karriären. Dessutom har han placerat sig på en överlägsen första plats gällande målsnitt i Europa under 2018.

I januari månad stod Cristiano Ronaldo på blygsamma fyra mål i ligan och det var många som frågade sig om han hade gjort sitt på den allra största scenen. Idag, två och en halv månad senare, råder det inget tvivel kring den frågan längre. Cristiano Ronaldo har accelererat målskyttet och har ökat på till hela 22 mål i ligan.

Totalt står han på 37 mål i alla turneringar denna säsong. Hans målsnitt sedan årsskiftet placerar honom på den europeiska toppen jämfört med t.ex. Lionel Messi som stod på 15 mål vid årsskiftet och idag står på 25 mål. Med 18 gjorda mål sedan årsskiftet är den spelare som kommer honom närmast i målskyttet Antoine Griezmann med 12 mål. Utanför Spanien är det Mohammed Salah på 11 mål som är närmast.

Inom Spanien:
1. Cristiano Ronaldo – 18 mål
2. Antoine Griezmann – 12 mål
3. Luis Suarez – 11 mål
4. Lionel Messi – 10 mål

Utanför Spanien:
1. Mohammed Salah – 11 mål
2. Neymar Jr – 9 mål
3. Ciro Immobile – 8 mål
4. Robert Lewandowski – 8 mål

Intressant är att Ronaldo inte alls var van vid att göra hattrick innan han anlände till Real Madrid. Hans första hattrick i karriären kom 12:e januari 2008 då han spelade för Manchester United och mötte Newcastle United. Sedan 2009, då Cristiano Ronaldo anlände till Real Madrid, har han mäktat med hela 44 hat-tricks. Sevilla har varit hans stora favoritmotståndare och har råkat ut för förnedringen att släppa in fem hat-tricks från Cristiano Ronaldo. Getafe, Espanyol, Celta Vigo och Atletico Madrid har släppt in tre hattricks från den senaste Ballon d’Or-vinnaren.

Lionel Messi, som alltid har varit Cristiano Ronaldos stora rival i individuella sammanhang, har gjort 44 hattricks under sin karriär varav den senaste kom i oktober månad 2017 mot Ecuador. Rekordet på hattricks har dock Pelé som avslutade sin karriär med 92 hattricks i ryggsäcken. Cristiano Ronaldo måste slänga in ett par kol för att hinna komma ikapp den brasilianska legendaren.

Sportpanelen har tillsammans med Bet365 ett drömerbjudande för alla nya kunder – få 1000 kronor i instättningsbonus.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

Till kampanjen

Managed By Sportpanelen