fbpx
Connect with us

Mohamed Salah – bättre än självaste Leo Messi

Publicerad

on

Mohamed Salahs framfart med Liverpool i Premier League har knappast gått obemärkt förbi någon. Nu pekar statistiken på att egyptiern gör en bättre säsong än självaste Lionel Messi.

Mohamed Salahs flygande inledning på sejouren i Liverpool gladde många runtom i Europa. Fansen har kommit fram med både en och två ramsor tillägnade den 25-årige egyptiern som inte tycks sluta le när han springer runt och avgör matcher på Anfields gräsmatta. Nu när vi har passerat mitten av mars visar Salah inga tecken på att vilja landa.

Trots att många experter ställer sig skeptiska till om han kan behålla nivån på prestationerna i fler än en säsong, så har en skara som är tycker att det är dags och är villiga att jämföra Salah med självaste Lionel Messi börjat dyka upp. Vad har de gemensamt då? De båda är vänsterfotade, har bra teknik, fart och gör mycket mål. Är det tillräckligt för att jämföra Salah med fotbollsvärldens kelgris det senaste decenniet?

Ja, det är tillräckligt, enligt statistiken som visar att Salah har överhanden på stora målskyttar som Messi, Kane, Immobile och Cavani.

Även de erkända målskyttarna som inte platsar i listan över Europas top-5 målskyttar, t.ex. Cristiano Ronaldo, Higuaín, Aguero och Lewandowski har haft lika lite att sätta emot Salah då han har flugit förbi de i skytteligan likt försvararna som har sett honom flyga förbi de under matcherna.

Europas bästa målskyttar i ligan 17/18:
1. Mohammed Salah – 28 mål.
2. Ciro Immobile – 24 mål.
3. Edison Cavani – 24 mål.
4. Harry Kane – 24 mål.
5. Lionel Messi – 24 mål.

Bortsett från att Salah har flest fullträffar i Europa så har han även spelat två matcher mindre än Messi. Sett över samtliga tävlingar har Salah spelat 41 matcher och gjort totalt 36 mål medan Messi har spelat 43 matcher och “endast” gjort 35 mål.

Ännu en statistik som talar för Salahs fördel i jämförelsen med Messi är att han har skjutit hela 78 färre skott än argentinaren. Med bättre målfacit, målsnitt och skotteffektivitet än Messi kan man lugnt konstatera att den leende egyptiern har överträffat alla förväntningar sedan han anlände från Roma i somras.

Lyckas Mohamed Salah bibehålla nivån säsongen ut och även under nästa säsong, kan man mycket väl argumentera för att vi har fått en ny potentiell arvtagare till Ballon d’Or då Messi och Cristiano Ronaldo kliver ned från sina respektive troner.

strong>Sportpanelen har tillsammans med Bet365 ett drömerbjudande för alla nya kunder – få 1000 kronor i instättningsbonus.

Så här gör du för att ta del av kampanjen:

  • Skapa ett konto på Bet365 genom denna länk eller knappen nedan.
  • Sätt in valfritt belopp.
  • Ta del av din bonus upp till 1000 kronor

Till kampanjen

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen