fbpx
Connect with us

Speltips: Gefle – Helsingborg

Publicerad

on

Topptippade Helsingborg kommer med tre raka segrar och tillika tre hållna nollor inför kvällens bortamöte mot Gefle. För hemmalaget ser det desto dystrare ut. Med en 5-1-förlust i baken i senast är man i stort poängbehov och att täppa till i försvaret lär vara prioriterat. Givet dessa förutsättningar har vi identifierat minst ett logiskt spel med stort spelvärde.

Per-Ola Ljungs Helsingborg har poängmässigt levt upp till de högt ställda förväntningarna på ett allsvenskt avancemang. Spelmässigt har man kanske inte briljerat men man har gjort vad som krävs för att ta de poäng man ”ska” ta. Med 20 poäng på 9 spelade matcher håller man ett snitt över 2 poäng per match, vilket normalt leder till en topplacering.

Visserligen ligger man just nu på en fjärdeplats i tabellen, men man har två matcher färre spelade än lagen ovanför. Målskillnaden på 16-7 ger att man har släppt in näst minst mål i serien. På pappret har man förmodligen den starkaste truppen i serien och det är framförallt defensivt som man ser svårforcerade ut. Och då inväntar man dessutom Sveriges landslagskapten och försvarsgeneral Andreas Granqvist som återvänder hem efter VM.

Härnäst väntar alltså Johan Mjällbys Gefle som har haft en tung vår. Senast föll man med hela 5-1 borta mot Landskrona och nu lär det krävas att man tar sig samman. Sannolikt lär det defensiva vara högprioriterat i Mjällbys matchplan inför ikväll. Men Gefle – och Johan Mjällby i synnerhet – är nu i ett pressat läge och i ärlighetens namn är det inte mycket i spelet som har sett bra ut den här våren.

Man ligger på en negativ kvalplats och har en målskillnad på 11-20. Bortsett från haveriet senast då 5 av dessa 20 insläppta tillföll har man dock lyckats hålla ihop det försvarsmässigt i de flesta matcherna. Gefle har dessutom fin statistik vad gäller inbördes möten mellan lagen då man har 5 segrar och 3 oavgjorda på de 8 senaste mötena. Beaktat detta är det, trots allt, en del som talar för att man bör kunna överleva den här matchen utan att det rinner iväg till Helsingborgs fördel.

Än mer sannolikt är det att man kommer få väldigt svårt att få hål på detta HIF som alltså kommer med tre raka hållna nollor. I Andreas Landgren och Mohammed Abubakari har man två defensivt väldigt starka innermittfältare som skyddar ytorna framför en stabil backlinje, vilket gör det väldigt svårt att skapa chanser mot Helsingborg just nu.

Sammantaget lutar det starkt åt en Helsingborgs-seger – men också att den kan komma att bli relativt knapp. Under 2,5 mål totalt eller att Gefle gör färre än 0,5 mål är tips med stort spelvärde till riktigt höga odds. Vårt huvudspår är dock att Helsingborg vinner matchen till fina 1.72 hos Unibet.

  • Topplaget Helsingborg har tre raka vinster och tillika tre hållna nollor
  • Bottenlaget Gefle föll med 5-1 senast och lär prioritera det defensiva

Speltips: Helsingborg vinner till 1.72 gånger pengarna hos Unibet

RYGGA SPELET

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen