fbpx
Connect with us

VM 2018: Här är skrällagen som tar sig vidare

Publicerad

on

Vi vet att det är väldigt få nationer som, historiskt sett, kan gå hela vägen i ett världsmästerskap i fotboll. Men vi vet också att det nästan alltid finns lag som överträffar sig själva, som tar sig längre än vad någon på förhand hade trott. Vi vill lyfta fram tre landslag som det definitivt kan löna sig att satsa en slant på. 

Sedan det första fotbollsvärldsmästerskapet år 1930 är det endast åtta olika länder som har lyckats vinna. Av de 20 spelade mästerskapen har Brasilien (5 titlar) och de regerande mästarna Tyskland (4 titlar) vunnit nästan hälften. Inför VM 2018 tillhör de båda, som vanligt, de absoluta favoriterna att kamma hem ännu ett guld.

För att gå hela vägen krävs någonting alldeles extra och traditionens makt är stor. Samtidigt är det inte direkt sällan som uppstickare likt Sverige och Bulgarien (1994), Kroatien (1998) eller Sydkorea och Turkiet (2002) kan nå ända till en semifinal.

Med andra ord finns det en del som talar för att mindre fotbollsnationer, som vi inte riktigt hade räknat med, kan komma att gå väldigt långt även i sommar. Vi har identifierat vilka vi tror har störst chans att utföra mirakel i detta stundande VM.

Danmark

Åge Hareide ser ut att ha fått ihop pusselbitarna till ett spel som kan bära långt. Dessutom förfogar han över en spelartrupp med mycket kvalitet. För att ta sig ända till en semifinal krävs oftast att man har, åtminstone, en spelare av absolut världsklass och det har Danmark i Christian Eriksen. Bakom honom finns flera spelare såsom Andreas Christensen, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Thomas Delaney och Nicolai Jörgensen som mycket väl kan få sitt stora internationella genombrott i sommar.

Laget som helhet har en fin åldersstruktur där flera spelare står på, eller är nära, toppen av sina karriärer. Samtidigt har man en väldigt erfaren tränare som vet hur man tar sig fram som underdog i en turnering.

Precis som Sverige har man en välorganiserad defensiv, som endast släppte in 8 mål genom kvalspelets 10 matcher – men jämfört med Sverige har man en offensiv med högre potential och större möjligheter att mäta sig med de allra bästa.

I gruppen man hamnat i, tillsammans med Frankrike, Australien och Peru, finns goda möjligheter till, minst, en andraplats. Frankrike var ingen omöjlig motståndare för Sverige i kvalspelet och det är inte alls osannolikt att Danmark kan komma att vinna gruppen. Vid ett sådant scenario, där laget Danmark blir en överpresterande enhet, finns goda chanser till att man kan tråckla sig fram riktigt långt i utslagningsfasen av denna turnering.

Speltips: Danmark utslaget i semifinal till 18.00 gånger pengarna hos Unibet

Rygga bettet här

Colombia

Argentinaren José Pekermans Colombia har ett gynnsamt läge då man är lottade in i en relativt svag grupp tillsammans med Japan, Senegal och Polen. Chanserna till avancemang ifrån gruppen ser därför väldigt goda ut.

I det Sydamerikanska kvalet gjorde man vad som krävdes för att säkra sin slutspelsplats då man slutade på en fjärdeplats i gruppen. Man briljerade inte likt suveränen Brasilien men samtidigt tog man endast en poäng mindre än trean Argentina.

Ser man till Colombias lag på pappret finns det en väldigt hög potential. Det lär krävas att spelare som James Rodriguez och Radamel Falcao kommer prestera på topp om de ska kunna övertriumfera det senaste världsmästerskapets kvartsfinal – men vi håller det som fullt sannolikt att denna trupp – som eventuellt är ännu bättre än den för fyra år sedan – är fullt kapabla att nå en semifinal.

Förutom ovan nämnda storstjärnor har man även mycket talangfulla mittbackar i Davinson Sanchez och Yerry Mina samt vindsnabba yttrar i Juan Cuadrado och Luis Muriel som, i kombination med James passningsfötter, kommer vara ett hot mot alla lag i den här turneringen.

Lyckas man vinna sin grupp är det sannolikt att man kommer ställas mot England i en åttondelsfinal och där är man inte på något vis underlägsna styrkemässigt, utan tvärtom. I en eventuell kvartsfinal lär nivån på motståndet skruvas upp, men vi tror att Colombia kommer kunna mäta sig med de allra bästa i detta VM.

Speltips: Colombia utslaget i semifinal till 11.00 gånger pengarna hos Unibet

Rygga bettet här

Marocko

Marocko gick igenom kvalspelet utan att släppa in ett enda mål, vilket gav målskillnaden 11-0 på 6 spelade matcher. Konkurrensen var heller inte helt oäven då Elfenbenskusten var ett av lagen som stod för motståndet.

Lagets starka defensiv talar till Marockos fördel men också det faktum att man har ganska goda skrällchanser i en grupp tillsammans med Spanien, Portugal och Iran. En till synes väldigt tuff grupp – men det finns en del som talar för att Portugal kan komma att lida av en baksmälla efter EM-guldet och att den hundraprocentiga hungern saknas hos Cristiano Ronaldo & company.

På så vis öppnar möjligheterna upp sig för Hervè Renards Marocko. En solid defensiv kan bära långt i ett VM och i försvarslinjen finns spelare som Medhi Benatia, Achraf Hakimi och Nabil Dirar – vilka borgar för att Marocko kommer vara fortsatt svårslagna.

Vid ett sådant utfall, där Marocko kniper andraplatsen i gruppen efter Spanien, väntar vinnaren ifrån den, på förhand, svagaste gruppen – det vill säga grupp A. En åttondelsfinal blir på så vis inte alls ett omöjligt hinder för detta Marocko.

Vi ser det därför som ett klart intressant spel att tro på nordafrikanerna som ett potentiellt skrällag i detta mästerskap. Just nu ger det fina 19.00 gånger pengarna att man tar sig till en kvartsfinal.

Speltips: Marocko utslaget i kvartsfinal till 19.00 gånger pengarna

Rygga bettet här

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen