fbpx
Connect with us

VM 2018: Han blir skyttekung

Publicerad

on

Blir det en av förhandsfavoriterna Neymar, Ronaldo eller Messi som tar hem VM:s skytteliga eller kommer någon outsider, likt Salvatore Schillaci, dyka upp från ingenstans? Vi har tittar närmare på saken och landat i ett par tips, till riktigt fina odds, som vi tror starkt på. 

James Rodriquez är med sina 6 mål i senaste VM regerande skyttekung. Som vinnare av skytteligan sticker han dock ut, historiskt sett, i bemärkelsen att han inte är någon utpräglad anfallare eller måltjuv.

Ser man bakåt i tiden är VM:s skyttekung, i princip, alltid en central anfallare med killerinstinkt i boxen. Vad som ytterligare förenar skytteligavinnarna är att de – med ytterst få undantag likt Oleg Salenko i VM 1994 – spelar i ett lag som går till, minst, kvartsfinal.

Spelare som Lionel Messi, Neymar och Cristiano Ronaldo har dock, i viss mån, ritat om kartan för vad en modern målgörare ska ha för egenskaper. Dessa tre, tillsammans med James Rodriguez, utgör argument för att en skyttekung inte längre behöver vara en utpräglad boxspelare.

För att ringa in vem vi tror kommer bli skyttekung i VM 2018 bör vi alltså först och främst utgå ifrån spelare i lagen som vi bedömer kommer gå väldigt långt.

Brasilien och Neymar:

Vårt huvudspår är att Brasilien och Neymar kommer göra ett väldigt bra VM. Han kommer visserligen ifrån en längre skadeperiod men det speluppehåll som det inneburit kan mycket väl ha varit gynnsamt. Brasilien kommer gå långt och Neymar lär få slå en mängd frisparkar och eventuellt även ett par straffar. Att Neymar hamnar på plats 1-4 i skytteligatoppen till fina 3.50 gånger pengarna tror vi därför stenhårt på.

Speltips: Neymar på plats 1-4 i skytteligatoppen till 3.50 hos Unibet

RYGGA BETTET HÄR

Belgien och Hazard:

Enligt ungefär samma logik tror vi också väldigt mycket på Belgien och Eden Hazard. Han har burit Chelsea genom hela säsongen och nu kommer han spela för ett än mer vinnande lag. Att Eden Hazard slår sig in i VM:s skytteligatopp ger just nu det otroligt fina oddset 15.00 gånger pengarna.

Speltips: Eden Hazard på plats 1-4 i skytteligatoppen till 15.00 gånger pengarna hos Unibet

RYGGA BETTET HÄR

Spanien och Costa:

Precis som Brasilien och Belgien tror vi att Spanien kommer revanschera sig för misslyckandet i VM 2014. Det är sannolikt att de kommer nå till, minst, en semifinal och att de kommer göra många mål på vägen dit. Därför är vårt slutliga tips att Diego Costa kommer att vinna hela skytteligan. Oddsen på Costa som vinnare är höga, men om han kan gå skadefri genom turneringen är han en klart trolig skyttekung. Vi sticker ut hakan och satsar på Diego Costa som skyttekung till dunderoddset 31.00 gånger pengarna.

Speltips: Diego Costa gör flest mål i VM till 31.00 gånger pengarna hos Unibet 

RYGGA BETTET HÄR

Sammanfattning:

  • Vi tror, framförallt, starkt på Brasilien vilket ger ett fint spelvärde i Neymar eller Gabriel Jesus kommer att tillhöra skytteligatoppen
  • Vi tror mycket på Belgien vilket ger att Eden Hazard och Romelu Lukaku sannolikt kommer göra många mål
  • Vi tror också hårt på Spanien och deras främste målskytt Diego Costa
  • Vi tror mindre på Portugal och Argentina vilket ger att vi avstår att spela på förhandsfavoriterna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen