fbpx
Connect with us

Speltips: AFC Eskilstuna – Landskrona BoIS

Publicerad

on

Få trodde på AFC Eskilstuna inför den här säsongen men sett till seriens första elva omgångar är de en stark kandidat till att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Närmast väntar nykomlingen Landskrona hemma på Tunavallen och mycket talar för att skåningarna kommer få en kämpig lördagsafton. Vi tvekar inte en sekund på det här spelet.

AFC Eskilstuna kommer med nio raka matcher utan förlust och en målskillnad på 19-5 inför lördagskvällens möte med Landskrona BoIS. I tabellen ger det en tredjeplats och mycket talar för att man är i toppen för att stanna.

Senaste spelade man 0-0 borta mot J-Södra, men det var en match som man dominerade och borde ha vunnit om man förvaltat sina chanser något bättre. Då saknade man också tre avstängda spelare i Felix Michel, Wellyson de Oliveira samt Samuel Nnamani, vilka samtliga nu är åter tillgängliga.

Till AFC:s fina facit under våren hör också att man är obesegrade hemma på Tunavallen. Det som sticker ut allra mest är dock det faktum att man endast har släppt in fem mål på elva matcher.

Nemanja Miljanovic har på ett imponerande vis lyckats få ihop ett riktigt starkt kollektiv av ett, till stora delar, för säsongen nykomponerat AFC Eskilstuna. Med tanke på spelaromsättningen inför säsongen är det smått otroligt hur man har lyckats uppnå en sådan jämnhet i prestationerna.

Deras taktiska modell är något okonventionell då man utgår ifrån trebackslinje som är relativt bred med innermittfältare som faller ner i försvarsspelet. I siffror beskrivs det nog bäst som ett 3-6-1 med offensiva yttermittfältare som ofta centrerar eller löper diagonalt in i motståndarnas straffområde – vilket gör dem oerhört svårmarkerade.

Lagets passningsspel är nog seriens bästa och Landskrona lär få räkna med att man inte kommer föra spelet. Agim Sopis mannar har dock också de en hel del kvaliteter. Normalt spelar man enligt 4-2-3-1 där den snabbe spjutspetsen Sadat Karim längst fram är ett hot mot alla lag och bakom honom opererar den spelskicklige och storväxte tian Adi Nalic.

Just Nalics ytor mellan försvar och mittfält är dock AFC väldigt duktiga på att stänga av och Karim är fortfarande något ojämn. För att göra mål på Eskilstuna-laget krävs en hel del och i den här matchen tror vi att även deras offensiv kommer att lossna. Just nu ger en hemmaseger fina 1.67 hos Coolbet och vi tvekar inte en sekund på här spelet.

Speltips: AFC Eskilstuna vinner till 1.67 gånger pengarna hos Coolbet

Passa på att ta deal av Coolbets grymma välkomsterbjudande som är sätt 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr, du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen