fbpx
Connect with us

VM 2018: De tar sig vidare från grupp A

Publicerad

on

Att grupp A, med Ryssland, Saudiarabien, Uruguay och Egypten är den på förhand svagaste gruppen, är nog de flesta överens om. Vissa vill också hävda att den är som gjord för att värdlandet Ryssland ska kunna avancera – men vår bedömning är att hemmanationen mycket väl kan komma att misslyckas med detta. 

Uruguay

I den hårda konkurrens som råder i det Sydamerikanska kvalspelet slutade Uruguay tvåa efter Brasilien. I VM har man nu hamnat i den, på förhand, svagaste gruppen och det går mycket väl att argumentera för att Uruguay är en av de allra tydligaste favoriterna – samtliga länder inräknade – till att avancera till åttondelsfinal.

Med en befolkningsmängd på 3,4 miljoner människor är Uruguay, med sina två VM-guld och tre fjärdeplatser (senast 2010), den mest överpresterande fotbollsnationen i VM-historien. Till sommaren 2018 ser man fortsatt väldigt starka ut.

Få länder kan mäta sig med det anfallspar man har i Edinson Cavani och Luis Suárez och i försvaret har man en av världens bästa mittbackar i Diego Godín.

71-årige Oscar Tabárez har lett laget ända sedan 2006 och kommer sannolikt sätta ihop sina två offensiva superstjärnor tillsammans längst fram i ett hårt arbetande 4-4-2. Förmodligen blir det hans sista mästerskap som förbundskapten för Uruguay och han – precis som Suárez som bet sig ur VM 2014 – lär vara revanschsugna efter sortin i åttondelsfinalen mot Colombia.

Ingen nation i den här gruppen kan mäta sig med den kvalitet som finns i Uruguays trupp och vi ser dem som solklara favoriter till att vinna gruppen. Till fina 1.80 gånger pengarna satsar vi på Uruguay som gruppetta i grupp A.

Speltips: Uruguay vinner grupp A till 1.80 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande – sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Egypten

När det gäller Egypten kretsar förstås väldigt mycket kring huruvida Mohammed Salah kommer kunna bli spelklar. Det var han som säkrade VM-platsen genom ett avgörande straffmål i den 94:e minuten mot Kongo och det var han som var tänkt att bära detta landslag genom mästerskapet.

Men även utan Salah så finns det kvaliteter i det här laget som absolut kan ta dem vidare ifrån den här, relativt svaga, gruppen. Förbundskapten Héctor Cúper är en mycket rutinerad herre vars ledarskap borgar för en välorganiserad och taktiskt driven defensiv. Laget är också väl samspelt och det finns gott om rutin samt kvalitet i spelare som Mohamed Elneny och Ahmed Hegazy.

Osäkerhet kring Salah drar naturligtvis ner på Egyptens teoretiska chanser men samtidigt går oddsen upp och vi ser ett fint spelvärde i att Egypten kniper andraplatsen i den här gruppen till 3.50 gånger pengarna.

Speltips: Egypten slutar tvåa gruppen till 3.50 gånger pengarna hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Ryssland

Som värdnation har Ryssland inte behövt delta i kvalspelet, utan har istället fått matcha sitt lag i träningsmatcher. Där har man ställts mot idel högkvalitativt motstånd på sistone och senast man vann en match var mot Sydkorea i oktober 2017. Men värdnationerna är historiskt sett alltid bra och klarar sig nästan alltid (eventuellt med viss hjälp av fördelaktiga lottningar) vidare ifrån gruppspelen.

Stanislav Tjertjesov lär sannolikt formera en trebackslinje och det offensiva spelet kommer, främst, att kretsa kring den irrationelle Alan Dzagojev och den tänkte målskytten Fjodor Smolov.

Dock skrämmer Rysslands spelarmaterial och det man har presterat i träningsmatcherna nog ingen. Men det relativt svaga motståndet i gruppen samt fördelen som det innebär att spela på hemmaplan talar till deras favör.

Öppningsmatchen mot gruppens, på förhand, svagaste motstånd Saudiarabien är något av en måstematch för hemmanationen. Ett misslyckande i den här matchen kan komma att innebära en börda som blir för tung att bära. Därför är pressen extremt stor på Ryssland att prestera ifrån minut 1.

Vår bedömning är att detta VM kan komma att bli ett misslyckande för värdnationen och att man inte lyckas ta sig vidare ifrån gruppen. Därför ser vi ett fint spelvärde i att Uruguay slutar som gruppetta och Egypten som grupptvåa till 7.00 gånger pengarna. 

Speltips: Placering i gruppen – Uruguay 1:a och Egypten 2:a till 7.00 gånger pengarna hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Saudiarabien

Spansk-argentinaren Juan Antonio Pizzis Saudiarabien kommer sannolikt lägga över pressen på sina motståndare att föra matcherna och själva satsa på ett ganska lågt försvarsspel med snabba kontringar. Men Pizzi är nytillträdd som förbundskapten då det var holländaren Bert van Marwijk som ledde laget genom kvalspelet, vilket gör laget än mer svårbedömda än vad de redan är.

Nästan hela truppen spelar i den inhemska saudiska ligan där lagets stora stjärna är anfallaren Mohammed Al Sahlawi som gjort 28 mål på 38 matcher i landslagströjan. Troligtvis kommer mycket av det offensiva spelet hänga på honom som ensam central anfallare i en kompakt 4-5-1-artad formation.

Hos de flesta spelbolagen står Saudiarabien högst i odds av samtliga lag som slutgiltig vinnare och det är inte rimligt att ha några större förväntningar på detta landslag. Som vi bedömer det är det ett relativt säkert spel att Saudiarabien slutar sist i grupp A.

Speltips: Saudiarabien slutar sist i grupp A till 1.40 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande – sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Vår sluttabell:

  1. Uruguay
  2. Egypten
  3. Ryssland
  4. Saudiarabien
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen