fbpx
Connect with us

VM 2018: De tar sig vidare från grupp B

Publicerad

on

Spanien, Portugal, Marocko och Iran gör upp om avancemang ifrån grupp B och vi tror inte alls att det är helt självklart att det är de två förstnämnda favoriterna som tar sig vidare. Vårt tips är att Marocko har skrälläge.

Spanien

Den spanska VM-truppen är som vanligt en av de absolut mest kompletta i hela mästerskapet. På pappret var den det även 2014 – men då blev det en rejäl baksmälla efter år av idel framgångar. Nu är det chans till revansch och vi ser dem som solklara favoriter till att vinna den här gruppen.

Det är ett antal VM-länder som kommer med spets av toppklass – men ytterst få saknar direkta svagheter och har en bredd såsom Spanien. Förmodligen har man världens, just nu, bästa målvakt i David de Gea och framför honom en samspelt backlinje som – om de kan enas (läs Gerard Pique och Sergio Ramos) trots antagonismen till vardags – kommer göra det väldigt svårt att göra mål på detta Spanien.

Kvaliteten som finns på mittfältet behöver vi knappt ens nämna. Med de spelare som Julen Lopetegui kan välja och vrak mellan där ska det knappt gå att misslyckas. Åtminstone inte vad gäller att ta sig vidare ifrån den här gruppen.

Enda frågetecknet kring Spanien är hur man kommer lösa anfallsfrågan där de troligaste alternativen är Rodrigo, Diego Costa, Iago Aspas – eller att, på spanskt manér, spela utan någon renodlad spetsforward. För att kunna gå hela vägen lär det nog krävas att någon kan bära ansvaret som målskytt.

Hursomhelst ser vi ett väldigt fint spelvärde i att Spanien vinner gruppen till 1.50 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips: Spanien vinner grupp B till 1.50 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Marocko

Marocko gick igenom kvalspelet utan att släppa in ett enda mål, vilket gav målskillnaden 11-0 på 6 spelade matcher. Konkurrensen var heller inte helt oäven då Elfenbenskusten var ett av lagen som stod för motståndet.

Lagets starka defensiv talar till Marockos fördel men också det faktum att man har ganska goda skrällchanser i en grupp tillsammans med Spanien, Portugal och Iran. En till synes väldigt tuff grupp – men det finns en del som talar för att Portugal kan komma att lida av en baksmälla efter EM-guldet och att den hundraprocentiga hungern saknas hos Cristiano Ronaldo & company.

På så vis öppnar möjligheterna upp sig för den karismatiske Hervè Renards Marocko. En solid defensiv kan bära långt i ett VM och i försvarslinjen finns spelare som Medhi Benatia, Achraf Hakimi och Nabil Dirar – vilka borgar för att Marocko kommer vara fortsatt svårslagna.

I offensiven hänger mycket på den spelskicklige, släpande anfallaren Hakim Ziyech som har en stark säsong bakom sig i Ajax. På 34 ligamatcher svarade han för 9 mål och 17 assist och en nyckel för Marocko blir att han kan leverera även på den här scenen.

Vi tror på en skräll i den här gruppen där Marocko tar sig vidare. Deras spelsätt kan komma att passa, ett normalt sett defensivt inriktat Portugal, illa och deras kvalitet bör räcka för att besegra Iran. Därför satsar vi på att Marocko slutar tvåa i gruppen efter Spanien till 7.00 gånger pengarna.

Speltips: Marocko slutar tvåa i grupp B efter Spanien till oddset 7.00 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Portugal

De regerande Europamästarna Portugal lär fortsätta på den inslagna väg som gav dem denna titel för två år sedan. Förbundskapten Fernando Santos har satsat på en defensivt balanserad fotboll där det mesta hänger på Cristiano Ronaldos offensiva leveranser för att laget ska nå framgång.

Det är dock inte sällan som en sådan succé, som den i EM 2016, sedan kan innebära en viss backlash. Frågan är nu om man är lika hundraprocentigt hängivna vad gäller att underkasta sig Santos modell där den defensiva disciplinen är nyckeln. Frågan är också om den numera ganska ålderstigna backlinjen kommer vara lika bra. Pepe (35 år), José Fonte (34 år) och Bruno Alves (36 år) står onekligen inte längre på toppen av sina karriärer.

Man kan förstås aldrig räkna ut ett lag med en Cristiano Ronaldo i, men vår känsla är att Portugal kan komma att få det tufft att återupprepa sitt beprövade framgångskoncept. Mot defensivt skickliga Marocko såväl som Iran kan man komma att få det svårt då man förväntas föra spelet.

Vårt tips är att Portugal slutar trea i gruppen och att det istället blir Marocko som kniper andraplatsen till 5.50 gånger pengarna.

Speltips: Marocko blir tvåa i grupp B till oddset 5.50 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Iran

Den välmeriterade portugisen Carlos Queiroz lyckades föra sitt Iran till en säker seger i kvalgruppen, hela sju poäng före tvåan Sydkorea och utan en enda förlust. Nu väntar dock tuffare motstånd då han, bland annat, ställs mot sitt hemland Portugal i den sista gruppspelsmatchen.

Även om truppen inte innehåller några internationella storstjärnor är man ett starkt lag som kommer vara beredda att arbeta hårt för varandra. Även om vårt tips är att laget inte kommer räcka till i den här gruppen lär ingen motståndare få någon enkel match mot detta Iran.

I försvaret är Morteza Pouraliganji en nyckelspelare och i offensiven ska det bli mycket intressant att följa ”Irans Messi” vilket Sardar Azmoun har kallats samt Saman Ghoddos som vi hoppas kan knipa en plats i startelvan.

Iran som lag kan mycket väl komma att charma oss, men vi tror dessvärre att det mest sannolika är att de slutar sist i gruppen vilket ger 1.62 gånger pengarna.

Speltips: Iran slutar sist i grupp B till oddset 1.62 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Vår sluttabell:

  • Spanien
  • Marocko
  • Portugal
  • Iran
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen