fbpx
Connect with us

VM 2018: Öppningsmatchen Ryssland – Saudiarabien

Publicerad

on

Onekligen är det någonting väldigt speciellt med öppningsmatchen av ett fotbolls-VM. Inte minst för värdnationen – som år 2018 – är Ryssland. För dem kan den här matchen sannolikt jämföras med densiteten av en final – och i den liknelsen grundar sig vårt bästa speltips. 

Som vi har väntat och längtan efter den här matchen och nu är det inte långt kvar till dess att Luzjniki-stadion i Moskva kommer vara hela världens mittpunkt. Ryssland ställs mot Saudiarabien i öppningsmatchen av VM och det är hög tid att försöka bena ut vad vi kan förvänta oss av detta möte.

Som värdnation har Ryssland inte behövt delta i kvalspelet, utan har istället fått matcha sitt lag i träningsmatcher. Där har man ställts mot idel högkvalitativt motstånd på sistone och senast man vann en match var mot Sydkorea i oktober 2017. Men värdnationerna är historiskt sett alltid bra  och klarar sig nästan alltid (eventuellt med viss hjälp av fördelaktiga lottningar) vidare ifrån gruppspelen.

Stanislav Tjertjesov lär sannolikt formera en trebackslinje och det offensiva spelet kommer, främst, att kretsa kring den irrationelle Alan Dzagojev och den tänkte målskytten Fjodor Smolov.

Dock skrämmer Rysslands spelarmaterial och det man har presterat i träningsmatcherna nog ingen. Men det relativt svaga motståndet i gruppen samt fördelen som det kan innebära att spela på hemmaplan talar till deras favör.

Öppningsmatchen mot gruppens, på förhand, svagaste motstånd Saudiarabien är något av en måstematch för hemmanationen. Ett misslyckande i den här matchen kan komma att innebära en börda som blir för tung att bära. Därför är pressen extremt stor på Ryssland att prestera ifrån minut 1.

Spansk-argentinaren Juan Antonio Pizzis Saudiarabien kommer sannolikt lägga över pressen på Ryssland att föra matchen och själva satsa på ett ganska lågt försvarsspel med snabba kontringar. Men Pizzi är nytillträdd som förbundskapten då det var holländaren Bert van Marwijk som ledde laget genom kvalspelet, vilket gör laget än mer svårbedömda än vad de redan är.

Nästan hela truppen spelar i den inhemska saudiska ligan där lagets stora stjärna är anfallaren Mohammed Al Sahlawi som gjort 28 mål på 38 matcher i landslagströjan. Troligtvis kommer mycket av det offensiva spelet hänga på honom som ensam central anfallare i en kompakt 4-5-1-artad formation.

Hos de flesta spelbolagen står Saudiarabien högst i odds av samtliga lag som slutgiltig vinnare och det är inte rimligt att ha några större förväntningar på detta landslag.

Ryssland är klara favoriter att vinna det här mötet men kvaliteten på hemmalaget är inte av den digniteten att man kan gå ”all in” på att de kommer flyga fram i den här matchen. Lyckas Saudiarabien dra ner på tempot och hålla tätt de första 25 minuterna kan det komma att bli jobbigt för hemmaspelarna att hantera pressen ifrån publiken.

Om tyngden i det här öppningsmötet är att jämföra med en VM-final kan det också innebära att det, likt i de flesta finaler, kan komma att bli en ganska låst tillställning. Mycket talar för detta – vilket ger att vårt klart bästa tips är att det blir under 2,5 mål i den här matchen.

Speltips: Under 2,5 mål totalt till 1.68 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Ryssland – Saudiarabien, matchstart 17.00 på torsdag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen