fbpx
Connect with us

VM 2018: De tar sig vidare från grupp C

Publicerad

on

Frankrike, Peru, Danmark och Australien utgör tillsammans den intressanta grupp C. De förstnämnda är förstås stora favoriter enligt de flesta – men de övriga tre ser också ut att ha en hel del att ge. Vårt tips är att fransmännen inte lyckas vinna gruppen.  

Danmark

Åge Hareide ser ut att ha fått ihop pusselbitarna till ett spel som kan bära långt. Dessutom förfogar han över en spelartrupp med mycket kvalitet. För att ta sig fram i ett VM-slutspelt krävs oftast att man har – åtminstone, en spelare av absolut världsklass som också är i toppform – och det har Danmark i Christian Eriksen. Och bakom honom finns flera spelare såsom Andreas Christensen, Yussuf Poulsen, Pione Sisto, Thomas Delaney och Nicolai Jörgensen som mycket väl kan få sitt stora internationella genombrott i sommar.

Laget som helhet har en fin åldersstruktur där flera spelare står på, eller är nära, toppen av sina karriärer. Samtidigt har man en väldigt erfaren tränare som vet hur man tar sig fram som underdog i en turnering.
Precis som Sverige har man en välorganiserad defensiv, som endast släppte in 8 mål genom kvalspelets 10 matcher – men jämfört med Sverige har man en offensiv med högre potential och större möjligheter att mäta sig med de allra bästa.

I genrepet besegrade man Sveriges gruppmotståndare Mexiko med 2-0 och i gruppen väntar nu, i tur och ordning, Peru, Australien och Frankrike.

Frankrike var ingen omöjlig motståndare för Sverige i kvalspelet och det är inte alls osannolikt att Danmark kan komma att vinna gruppen då de lär göra upp om gruppsegern med Frankrike i den sista matchen. Vid ett sådant scenario – där laget Danmark blir en överpresterande enhet – finns goda chanser till att man kan tråckla sig fram riktigt långt i denna turnering.

Vi tror mycket på Danmark och ser därför ett fint spelvärde i att man kan komma att vinna grupp C. Till oddset 5.50 gånger pengarna satsar vi på Danmark som gruppetta.

Speltips: Danmark vinner gruppen till oddset 5.50 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Frankrike

Frankrike kommer som vanligt med en stjärnspäckad trupp till detta mästerskap. På pappret har man ett lag som är kapabla att gå hela vägen, men samtidigt finns vissa frågetecken kring huruvida Didier Deschamps kommer kunna få ihop detta till en fungerande enhet.

I hemma-EM för två år sedan fick man bitarna på plats och det räckte fram till en final. Sedan dess har man dock haft svårt att hitta kontinuiteten och stabiliteten i prestationerna. Om inte annat så visade det svenska landslaget att detta Frankrike – sett till spelarmaterial – inte är riktigt så bra som de borde vara.

Kan Deschamps hitta rätt balans i laget och en roll där Paul Pogba kan få ut sin maxkapacitet vet dock högstanivån inga gränser. Men Pogbas prestationer i klubblaget den senaste tiden oroar en aning – beror de på att han inte passar in José Mourinhos spelsätt eller har han tappat i kvalitet?

Det återstår att se. Inte minst Danmark och Peru lär bjuda på tufft motstånd i gruppen och vårt tips är att Frankrike inte kommer att dominera riktigt så mycket som man skulle kunna tro. Vidare från gruppen lär de dock ta sig och väl i åttondelsfinal – då den värsta pressen har lagt sig – kan man komma att växla upp. Men vi tror alltså på en liten skräll där Danmark vinner gruppen och Frankrike avancerar som tvåa.

Speltips: Frankrike blir tvåa i gruppen efter Danmark till 7.00 gånger pengarna hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Peru

I det tuffa Sydamerikanska kvalspelet lyckades Peru – för de flesta överraskande – knipa den femte kvalplatsen före Chile för att därefter besegra Nya Zeeland i den direkt avgörande kvalmatchen. Men ser man till det trygga grundspel som argentinaren Ricardo Gareca har lyckats etablera är det dock ingen jättesensation att man tagit sig ända hit.

Mycket av snacket kring Peru inför VM har handlat om lagets stjärna och lagkapten Paolo Guerrero och huruvida han – trots att han testats positivt för kokain – skulle få delta i mästerskapet. Beslutet blev till slut att han inte kommer vara avstängd och det lär betyda mycket för Perus chanser.

Med Guerrero i laget får man en ledare med spetsegenskaper som detta homogena och hårt arbetande kollektiv behöver. Som lag är man defensivt välorganiserade med snabba omställningar som offensivt vapen.

I träningsmatchen mot Sverige kunde vi se att detta är ett gediget lagbygge utan några tydliga svagheter. Deras öppningsmöte mot Danmark blir en nyckelmatch och vår bedömning är att danskarna kan komma att dra det längsta strået då Peru inte har riktigt samma höjd på sina bästa spelare. Därför tror vi att Peru blir utslaget ur gruppspelet till 1.40 gånger pengarna.

Speltips: Peru blir utslaget i gruppspelet till oddset 1.40 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Australien

Holländaren Bert van Marwijk ledde Saudiarabien till VM men när mästerskapet nu drar igång är det Australien han basar över. Efter viss brist på samsyn i dessa båda landslagsorganisationer tillträdde van Marwijk som Australiens förbundskapten i november efter att Ange Postecoglu styrt laget genom kvalspelet och därefter valt att hoppa av.

Hursomhelst ger detta att den nye tränaren har haft ganska kort tid på sig att forma sitt lag, samt att det blir svårare att sia om hur de kommer att spela. Van Marwijk, som ledde Nederländerna till EM-silver 2010, är dock känd för att inte bry sig om att fotbollen ska vara underhållande att titta på och att hans lag inte håller igen i närkamperna.

Den typen av fotboll kan komma att passa Australien spelarmaterial ganska väl. Ikonen Tim Cahill är uttagen till sitt fjärde raka VM och även om han nu är 38 år gammal har han fortfarande en spänst och en tajming i huvudspelet som få kan möta sig med.

En nyckelspelare i det offensiva spelet är också den skicklige kreatören Aaron Mooy som slagit igenom stort i Huddersfield de senaste åren. I försvaret, som i kvalspelet bestått av en trebackslinje, är Grasshoppers-mittbacken Trent Sainsbury en viktig kugge.

Australien lär sannolikt inte, på något vis, vika ner sig i detta mästerskap, men ser man till lagets individuella kvaliteter bör man inte kunna rå på det tuffa motstånd som man ställs mot i den här gruppen. Därför ser vi ett fint spelvärde i att Australien slutar sist i gruppen till 1.75 gånger pengarna.

Speltips: Australien slutar sist i gruppen till oddset 1.75 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande – du får 500% bonus upp till 500 kr eller 200% bonus upp till 1000 kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Vår sluttabell:

  • Danmark
  • Frankrike
  • Peru
  • Australien
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen