fbpx
Connect with us

VM 2018: Inför Egypten – Uruguay

Publicerad

on

Oavsett om Mohammed Salah kommer att starta eller inte i den första och svåraste matchen mot favoriterna Uruguay lär Egypten fokusera på en kompakt defensiv. De båda lagens stjärnanfallare till trots kan det här sannolikt komma att bli en ganska låst tillställning.

I den hårda konkurrens som råder i det Sydamerikanska kvalspelet slutade Uruguay tvåa efter Brasilien. I VM har man nu hamnat i den, på förhand, svagaste gruppen och det går mycket väl att argumentera för att Uruguay är en av de allra tydligaste favoriterna – samtliga länder inräknade – till att avancera till åttondelsfinal.

Med en befolkningsmängd på 3,4 miljoner människor är Uruguay, med sina två VM-guld och tre fjärdeplatser (senast 2010), den mest överpresterande fotbollsnationen i VM-historien. Till sommaren 2018 ser man fortsatt väldigt starka ut.

Få länder kan mäta sig med det anfallspar man har i Edinson Cavani och Luis Suárez och i försvaret har man en av världens bästa mittbackar i Diego Godín.

71-årige Oscar Tabárez har lett laget ända sedan 2006 och kommer sannolikt sätta ihop sina två offensiva superstjärnor tillsammans längst fram i ett hårt arbetande 4-4-2. Förmodligen blir det hans sista mästerskap som förbundskapten för Uruguay och han – precis som Suárez som bet sig ur VM 2014 – lär vara revanschsugna efter sortin i åttondelsfinalen mot Colombia.

Ingen nation i den här gruppen kan mäta sig med den kvalitet som finns i Uruguays trupp och vi ser dem som klara favoriter till att vinna gruppen. Men öppningsmatchen mot Egypten kan mycket väl komma att bli den tuffaste nöten att knäcka.

När det gäller Egypten kretsar förstås väldigt mycket kring huruvida Mohammed Salah kommer hinna bli spelklar och de senaste uppgifterna är positiva vad gäller Salahs möjligheter till spel.

Men även utan Salah finns det kvaliteter i det här laget som absolut kan ta dem vidare ifrån den här, relativt svaga, gruppen. Förbundskapten Héctor Cúper är en mycket rutinerad herre vars ledarskap borgar för en välorganiserad och taktiskt driven defensiv. Laget är också väl samspelt och det finns gott om rutin samt kvalitet i spelare som Mohamed Elneny och Ahmed Hegazy.

Salahs frånvaro drar naturligtvis ner på Egyptens teoretiska chanser och man lär inrikta sig på ett lågt försvarsspel för att undvika omställningslägen för Uruguays superduo på topp.

Sydamerikanerna är, som sagt, favoriter till att vinna det här mötet – men mest spelvärde ser vi i att det blir under 2,5 mål i den här matchen.

Speltips: Under 2,5 mål totalt till 1.54 gånger pengarna hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande – sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Uruguay – Egypten, matchstart 14.00 på fredag.


Inför VM har du även en unik chans att få en exklusiv supportertröja (värde 299kr) från vår nya supportershop utan extra kostnad. Det enda du behöver göra är att följa tre enkla steg nedan.

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen