fbpx
Connect with us

VM 2018: Allt inför Argentina vs Island – Kan ”vulkanen” förstöra festen för Lionel Messi?

Publicerad

on

Det är Kari Àrnason mot Leo Messi, det är Argentina mot Island – och kontrasterna är förstås enorma. På många sätt är den här typen av möten själva essensen av ett fotbolls-VM. Men enligt all rimlig logik kan det här bara sluta på ett sätt. 

Jorge Sampaolis Argentina fick ingen enkel resa genom det Sydamerikanska kvalspelet där man slutade på tredjeplats – men endast två poäng före sexan Chile. Trots en anfallsuppsättning som knappt någon nation i världen kan mäta sig med förmådde man endast göra 19 mål på 18 matcher – att jämföra med Brasilien som hängde dit hela 41 kassar.

Sampaoli är annars känd för sin offensiva läggning och det höga presspel som gjorde Chile väldigt framgångsrika under hans tid som förbundskapten för deras landslag. Med tanke på det offensiva spelarmaterial som han nu förfogar över i sitt hemland Argentina är det därför något märkligt att man inte har fått bättre fart på målfabrikationen.

Som vanligt gäller för Argentina att de måste utgå ifrån Leo Messi och därefter skapa ett lag i vilket han kan nå sin fulla kapacitet. Lyckas man få ihop rätt kombination av Sergio Agüero, Paolo Dybala, Gonzalo Higuain och Angel Di Maria (alla dessa fyra lär inte starta samtidigt) runtomkring Messi är man ett lag som ska kunna gå riktigt långt.

Samtidigt är frågan om lagets defensiva pjäser på centralt mittfält och i backlinjen håller tillräckligt hög nivå för att räcka till mot de allra bästa lagen. Är, till exempel, Javier Mascherano fortfarande lika bra som det lär krävas att han är?

Gruppspelet inleds alltså mot Island och mycket talar för att det kan ge Argentina en bra start på detta VM.

Lasse Lagerbäck utförde ett smärre mirakel med det isländska landslaget och lämnade därefter över ansvaret till den tidigare assistenten Heimir Hallgrimsson – och framgångssagan har bara fortsatt.

Som gruppsegrare i kvalet, före länder som Kroatien, Ukraina och Turkiet, är man nu – mot alla odds – i VM för första gången. Hallgrimsson har naturligtvis byggt vidare på den taktiskt disciplinerade lagerbäckska 4-4-2-fotbollen och det är en modell som fortfarande bär. Åtminstone fram hit till mästerskapet.

Man hade dock ingen vidare flyt med lottningen och när man i den första matchen ställs mot Leo Messis Argentina kommer vi kunna tala om kontraster som heter duga. Hur ska den ex-allsvenska försvarslinjen med Kari Àrnason, Ragnar Sigurdsson och Birkir Saevarsson kunna hänga med när de argentinska världsstjärnorna sätter fart?

Samtidigt är inte Island där de är idag av en slump. De bjuder inte på en fotboll som någon skulle kunna kalla för skönspel – men få lag kan maximera sina resurser så som Island. Dessutom har man i Gylfi Sigurdsson och Alfred Finnbogason två offensiva pjäser av hög klass.

Sigurdsson, som är laget viktigaste spelare, kommer dock ifrån ganska motig säsong i sin nya klubb Everton, där han inte har fått spela att lossna. Detta är också en av anledningarna till varför vi tror att Island kan komma att få det tufft i den här gruppen.

Visserligen har de isländska spelarna visat väldigt många gånger förr att de höjer sig så fort de får på sig landslagströjan – men nånstans har också rimligheten sina gränser. Vår bedömning är att Island har nått den gränsen nu och att man i matchen mot Argentina kommer att bli alltför tillbakatryckta för sitt eget bästa.

I ett av genrepen inför VM föll Island mot Norge med 3-2. Visserligen var det en träningsmatch – men om Norge kan göra tre mål på islänningarna – tror vi nog att Argentina kan göra två. Det är en av flera anledningar till att vi ser ett fint spelvärde i att Argentina gör över 1,5 mål till 1.52 gånger pengarna.

Speltips: Argentina gör över 1,5 mål i matchen till oddset 1.52 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande – sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Argentina – Island, matchstart 15.00 på lördag.

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Argentina-tröja inför VM!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen