fbpx
Connect with us

VM 2018

VM 2018: Kommer kaoset att ena eller splittra Argentina?

Publicerad

on

Kaos är bara förnamnet

Argentina har haft allt annat än en lugnt uppladdning inför VM. Först skadade förstemålvakten Sergio Romero knät och missar därmed VM, sedan var det Manuel Lanzinis tur att skada sitt knä och i sin tur även bli strykt ur trupplistan. När man trodde att det värsta redan hade skett och laget höll på att göra sig redo för sin sista genrepsmatch mot Israel, uppmärksammades det att matchen hade hamnat just på den dagen då Israel skulle fira sin 70-års dag som nation. Matchens timing var något som inte togs emot särskilt positivt av folk runtom i världen, i synnerhet inte av det palestinska folket som hotade att bojkotta argentinska landslaget om de spelade matchen och uppmanade att bränna upp alla tröjor med Messis namn på ryggen. Det argentinska förbundet hade inget annat val än att ställa in matchen, vilket verkligen inte är optimalt för ett landslag som laddar upp för ett VM.

Ytterligare lite kaos

Jorge Sampaioli anklagades för att ha förgripit sig sexuellt på en kvinnlig kock i landslagslägret.

Trodde ni att stöket kring Argentina var över i och med den inställda matchen, då trodde ni fel. Tidigare under veckan rapporterade argentinsk media att landslagets förbundskapten – Jorge Sampaioli – skulle ha förgripit sig sexuellt på en av de kvinnliga kockarna. I ett försök att tysta ned det hela och undvika några rättsliga åtgärder sades förbundet ha köpt hennes tystnad. Enligt Expressen kommenterade en argentinsk journalist följande:

– Ett opassande uppträdande gentemot en kock som arbetar där förekom från landslagets huvudtränare, säger journalisten Gabriel Anelo till en radiokanal.

– AFA (Argentinska fotbollsförbundet) försöker med all kraft de kan tvinga denna kvinna att inte framföra sina anklagelser. Men alla personer som jag har pratat med bekräftar att det har inträffat, fortsätter Anelo.

Truppen

Argentinas anfall är något man kan vrida och vända på mer än en gång. Det är få nationer i världen som har lika många välkända anfallare som Argentina. En del kom med i truppen men en del fick hamna utanför, bland annat Serie As skyttekung Mauro Icardi. Även AS Romas mittfältare – Diego Perotti – blev betad ur Sampaiolis slutgiltiga trupp. När den offensiva mittfältaren Lanzini skadade sig så nära inpå VM-premiären valde förbundskaptenen Sampaioli att kalla in den något mer defensive mittfältaren Enzo Perez istället för någon av de två publikfavoriterna Icardi eller Perotti.

Argentinas trupp till VM 2018:

Målvakter: Willy Caballero (Chelsea), Franco Armani (River Plate), Nahuel Guzman (Tigres UANL)

Försvarare: Gabriel Mercado (Sevilla), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Rojo (Manchester United), Nicolas Taglafico (Ajax), Javier Mascherano (Hebei Fortune), Marcos Acuna (Sporting Lisbon), Cristian Ansaldi (Torino).

Mittfältare: Ever Banega (Sevilla), Lucas Biglia (AC Milan), Angel Di Maria, Giovani Lo Celso (both Paris St-Germain), Enzo Perez (River Plate), Cristian Pavon (Boca Juniors), Maximiliano Meza (Independiente), Eduardo Salvio (Benfica).

Anfallare: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Juventus), Paulo Dybala (Juventus), Sergio Aguero (Manchester City).

Gruppspelet

Argentina lottades i Grupp D, tillsammans med Kroatien, Island och Nigeria. Den första matchen spelas den 16:e juni klockan 15.00 mot Island. Sedan följer Kroatien och Nigeria

Argentinas spelschema under gruppspelet:

Argentina – Island: 16/6 15.00.

Argentina – Kroatien: 21/6 20.00.

Nigeria – Argentina: 26/6 20.00.

Att Argentina är favoriter är givet, dock bör man väga in alla de föregående skandalerna då man talar om Argentina. Hur omskakat är landslaget efter allt stök omkring uppladdningen inför VM? En del påstår att det kan ena laget ännu mer, medan en annan del påstår att stöket kan bidra till sänkt moral i gruppen. Hur det argentinska landslaget svarar återstår att se.

Argentinas guldchanser

Har ett landslag Leo Messi i sin trupp innebär det genast att de har en möjlighet att vinna varje match. Det innebär att Argentina har en chans att gå hela vägen i VM, om än en mindre chans än de övriga favoriterna.

Bet365 – 10.00

Unibet – 11.00

Betfair – 11.00

Messi gjorde sju mål i VM-kvalet, mer än en tredjedel av Argentinas mål under kvalet.

Messi-dependencia

I kvalet gjorde Messi mer än en tredjedel av lagets mål – Argentina gjorde 19 mål på 18 matcher varav Messi stod för 7 av de. Efter Messi i den interna skytteligan kom Ángel Di Maria, Gabirel Mercado och Lucas Pratto på två mål vardera. Det faktum att Gonzalo Higuain endast bidrog med ett enda mål på nio matcher medan Kun Aguero inte nätade en enda gång är otroligt talande för att allt inte har stämt i Argentina under kvalet till VM.

Ska Argentina ha en chans att gå långt i VM hänger mycket på Messi. Det är många som har ifrågasatt ifall Messi är bättre än vad Maradona var och det har påståtts att Messi måste ro hem en VM-titel till Argentina, likt Maradona gjorde, för att han ska kunna rankas som större. Hur det går återstår att se, men en sak är säker: allting ligger vid Messis fötter.

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Argentina-tröja inför VM!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

   • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
   • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
   • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
   • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
   • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
   • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
   • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
   • Du måste vara minst 18 år för att delta.
   • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

Managed By Sportpanelen