fbpx
Connect with us

VM 2018: Tyskland – Mexiko – superviktiga matchen – för Sverige

Publicerad

on

Tyskland och Mexiko är först ut i grupp F då de spelar dagen innan Sverige och Sydkorea. För svenskt vidkommande är det förstås ett hyperintressant möte. Vi både hoppas och tror att tyskarna kommer att göra processen kort med mexikanerna. 

De regerande världsmästarna Tyskland kvalificerade sig för detta VM genom att köra över allt tänkbart motstånd i sin kvalgrupp. Siffrorna 10 matcher, 10 vinster och 43-4 i målskillnad känns så där kliniskt rent och perfekt. Tyskt, helt enkelt.

Förbundskapten Jogi Löw bygger vidare på det som gjort det tyska landslaget till världsledande. Och trots att flertalet av de som kommer starta mot Mexiko också var med och vann VM för fyra år sedan har man en av yngsta trupperna i detta mästerskap. Således bör både nuet och framtiden se ljus ut för Tyskland.

Samtidigt finns det faktorer, som man kan argumentera för, talar emot Tyskland i detta mästerskap. Dels så har ingen – sedan Brasilien, 1962 – lyckats försvara en VM-titel. Dels så har man endast vunnit en av sina sex senaste matcher och det var i genrepet mot Saudiarabien där man vann knappt, utan att imponera.

Visserligen ska det poängteras att samtliga matcher var träningsmatcher – England (0-0), Frankrike (2-2), Spanien (1-1), Brasilien (0-1) och Österrike (1-2) – men det är ändå statistik som är värd att beakta.

Ytterligare som oroar är frågan kring Ilkay Gündogan och Mesut Özil som, efter att ha ställt upp på en bild med Turkiets president Erdoğan, har fått höra burop från hemmapubliken när de spelar.

Bortsett från detta så talar förstås det mesta för att Tyskland kommer vara Tyskland och på sitt metodiskt fartfyllda sätt springa sönder allt motstånd i den här gruppen.

Det gäller dock att man är fullt påkopplade från första matchen där man ställs mot oddssättarnas favorit till att bli tvåa gruppen. Juan Carlos Osorio har lett sitt Mexiko till landets sjunde raka VM-slutspel och sedan 1990 har man tagit sig vidare från gruppen varje gång.

Årets upplaga är oberäknelig på många sätt. Inte minst eftersom Osorio har valt att rotera friskt både vad gäller spelarmaterialet och de taktiska formationerna. I genrepet mot Danmark föll man med 2-0 och nyligen stod det också att klart att den förmodade startspelaren och mittbacken Diego Reyes missar VM på grund av skada.

Om 39-årige Rafa Marquez aspirerar på att ta den startplatsen eller om han bara är med för att vara en fadersfigur i gruppen återstår att se.

Fördelen med Osorios sätt att matcha sitt lag är att man är väldigt flexibla och svåranalyserade. I premiären mot Tyskland kan det lika gärna bli 4-3-3-formation (som mot Danmark) som en 3-5-2-formation – eller så blir det någonting helt annat.

Irrationella hot har man också i spelartruppen där Hirving Lozano, Carlos Vela och Jesus Corona (som imponerade stort på Åge Hareide) kommer vara giftiga i omställningsspelet ifrån sina offensiva mittfältspositioner.

Av allt att döma besitter dock inte detta Mexiko den organisatoriska grundtrygghet som krävs för att stå upp mot den metodiska tyska maskinen. Och för Sveriges del vore det sannolikt bäst om Jogi Löws mannar kunde vinna den här matchen ganska rejält. Vi är ganska säkra på att Tyskland är det klart bättre laget och att de vinner den här matchen till 1.50 gånger pengarna.

Speltips: Tyskland vinner till oddset 1.50 hos Betfair

Passa på att ta del av Betfairs grymma välkomsterbjudande – sätt in 100kr och få 100% bonus upp till 1000kr.

Gå till kampanj

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Tyskland-tröja inför VM!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen