fbpx
Connect with us

VM 2018: Sveriges potentiella motståndare vid 2:a plats i gruppen

Publicerad

on

Det är inte många som tror att Sverige tar hem 1:a platsen i gruppen för de potentiella VM-vinnarna, tillika regerande mästarna Tyskland. De flesta experter är eniga om att Sverige har goda chanser att ta hem 2:a platsen i Grupp F före Mexiko och Sydkorea, även om det kommer att vara långt från enkelt.

Om Sverige går vidare som 2:a väntar vinnaren av Grupp E som består av följande lag:

Brasilien
Schweiz
Costa Rica
Serbien

Brasilien är det värsta tänkbara motståndet – och det troligaste enligt experterna

De flesta experter ser inte bara Brasilien som storfavoriter att vinna Grupp E, bettingbolagen har just nu Brasilien som favorit att vinna hela turneringen, där Coolbet har oddset 5.00 på att Brasilien tar hem turneringen och 2.00 på att de når semifinal.

Med det sagt är inte VM-turneringen främmande för överraskningar där vi kan minnas flera lag genom åren som skrällt och tagit sig långt i turneringen, medan storfavoriter stått för monumentala besvikelser. Å 2002 misslyckades storfavoriten Frankrike med att göra ett enda mål, och deras grupp togs hem av Danmark och Senegal(!).

Schweiz imponerade i kvalet – kan skrälla

Om det är något lag som skulle kunna vinna gruppen före Brasilien är det Schweiz som just nu har världsrankingen 6(!).  Nationen ledde in i det sista sin kvalgrupp före EM-vinnarna Portugal men fick till slut se sig som 2:a då deras målskillnad var sämre. Schweiz har vunnit 3 av sina 4 träningsmatcher i år mot Grekland, Panama och Japan. De spelade även oavgjort (1-1) med VM-favoriterna Spanien –  vilket visar att de har ”viss” potential att vinna gruppen på samma poäng som Brasilien.

Costa Rica har haft en dålig vår

Med tanke på lagets form är det få som ger Costa Rica några relevanta chanser att vinna Grupp E. Laget får vara glada om de tar 2:a platsen. Costa Rica har denna vår endast vunnit 2 av sina 5 matcher – detta mot Skottland och Nordirland, resten har man förlorat. Mot Tunisien förlorade man med 0-1 och senast blev man besegrade med 1-4 av Belgien. Costa Rica är just nu rankade 1 plats före Sverige av FIFA.

Serbien – rankade 34 i världen

De lägst rankade i Grupp E är Serbien som får se sig som underdog. I vår har laget lyckats besegra Nigeria med 2-0 och senast Bolivia med 4-1. Dock har man förlorat både mot Marocko och Chile med uddamålet. Precis som med Costa Rica så anser de flesta experterna att Serbien får vara glada om de tar hem 2:a platsen. Detta på grund av deras mediokra form.

Detta var alltså lagen som Sverige kan möta vid en 2:a plats i gruppen. Det återstår att se om så blir fallet.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen