fbpx
Connect with us

Fotboll

Hyllningar och sågningar – här är våra flippar och floppar så här långt i VM!

Publicerad

on

Samtliga lag har nu snart gjort entré i VM och vi ska här försöka summera vad som skett. Vem eller vilka har imponerat mest? Vem eller vilka är de största besvikelserna? Hyllningar och sågningar – här är våra flippar och floppar så här långt.

Flipparna – de har imponerat mest

Bästa spelaren: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldos psyke saknar motsvarighet i fotbollsvärlden. I och med de tre baljorna mot Spanien har han nu gjort mål i åtta raka mästerskap. Hans aldrig sinande hunger samt förmåga att vara som bäst när det gäller som mest är knappt mänsklig.

Bästa matchen: Spanien – Portugal

Det iberiska derbyt innehöll det mesta och tempot var på en annan nivå än i samtliga andra matcher. Visst kan man klaga på dåligt målvaktsspel och försvarsspel i vissa sekvenser men framförallt var det effekten av en offensiv klass av yppersta världsklass.

Bästa laget: Spanien

Sett till spelövertaget borde man ha besegrat Portugal och sett till helheten var man det lag som imponerade mest i första omgången. Diego Costa gav svaret på målskyttsfrågan samtidigt som David de Gea lämnade ett frågetecken efter sin prestation. Men kan Spaniens offensiv fortsätta leverera på den här nivån kommer alla lag som inte har en Cristiano Ronaldo få det väldigt tufft framöver.

Bästa VM-debutanten: VAR

Straffarna har duggat tätt så här långt – men i samtliga fall har det blivit rätt och VAR-avbrotten som blivit har inte stört alltför mycket. VM-debutanten VAR har levererat och nånstans måste man kapitulera inför dess existens. Att slippa de här eviga diskussionerna om huruvida ett avgörande domslut är rätt eller fel är en befrielse.

Bästa kommentatorn: Glenn Strömberg

Att Glenn Strömberg fortfarande är den bästa expertkommentatorn vi har i det här landet är, på många sätt, framförallt ett underbetyg till de övriga. Glenn kan leverera tydliga och lättförståeliga taktiska redogörelser som är helt avgörande för hur en match artar sig. De övriga förmår inte detta utan fokuserar nästan helt på att, med olika ord, beskriva sånt som vi alla kan se med våra egna ögon. Som, till exempel, att förklara varför ett skott som går tre meter över är ett dåligt skott.

Bästa målet: Cristiano Ronaldos frispark

Fokuset och sinnesnärvaron som kameran, som låg inzoomad in i Ronaldos anlete – och själ, lyckades fånga inför frisparken han sedan dundrade in i slutminuterna, berättade allt. Sätt dig in i tanken att det vore du som stod där och skulle slå den där frisparken – hur hade det gått?

Flopparna – de största besvikelserna

Sämsta matchen: Iran – Marocko

De var obeskrivligt segt och tempofattigt i 90 minuter – sen avgjorde, typiskt nog, ett självmål. Hade det där målet kommit tidigare i matchen är det möjligt att hämningarna hade släppt men så skedde inte och kvalitetsmässigt var den här tillställningen undermålig.

Sämsta laget 1: Saudiarabien

Varför verkade de inte ens försöka? Så bra var sannerligen inte Ryssland.

Sämsta laget 2: Argentina

I kategorin underprestationer i relation till spelarmaterial och motstånd ligger Argentina i topp så här långt. I kategorin favoriter till att vinna VM ligger de just nu väldigt långt ner.

Sämsta laget 3: Tyskland

Visserligen gjorde Mexiko en, så gott som och med deras mått mätt, fulländad insats men det försvarar inte tyskarnas märkliga försvarsspel och tafatta anfallsspel. Har musten gått ur de regerande mästarna?

Sämsta spelaren: Leo Messi

I kategorin underprestationer i relation till normal förmåga ligger Leo Messis insats mot Island i topp – där den missade straffen blev pricken över i:et. Just nu ligger Messi i lä som historisk VM-gigant – och det är fler än Ronaldo och Maradona som överskuggar honom.

Sämsta VM-studion: TV4 och SVT

De båda kanalernas VM-studior håller inte VM-klass så här långt. Experterna behöver rycka upp sig, läsa på bättre och leverera något av substans där vi som älskar fotboll året runt, alla dagar i veckan, får lära oss något nytt. Var är de taktiska analyserna? Riktar man sig enbart till folk som aldrig ser på fotboll annars? Varför roterar man inte experterna i studion och tar in människor med specialkompetens kring de aktuella lagen som spelar? Till sist är det också ett feltänk av SVT att ha med en domare i varje sändning. När halva sändningstiden upptas av om prat om domare och domslut blir det inte bra – det är inte det vi vill höra om.

Efter premiärvinsten mot Sydkorea har nu alla våra läsare chansen att få en exklusiv svensk t-shirt inför resterande matcher i VM.

Det enda ni behöver göra för att ta del av den grymma kampanjen är att registrera ett nytt konto på något av nedanstående spelbolag och sätta in och spela för minst 100 kronor. Hur enkelt som helst!

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående välkomstkampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

Endast länkarna i denna artikel gäller

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.



Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirts kvar.
  • Vill du ha fler t-shirts, så måste du göra samma procedur, öppna ett nytt konto via ett annat spelbolag enligt länkarna ovan och följa villkoren, enkelt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

Managed By Sportpanelen