fbpx
Connect with us

Fotboll

Spelarbetyg Sverige: de var bäst och de var sämst

Publicerad

on

Sverige besegrade Sydkorea med 1-0 och det var, som vanligt, laget Sverige som gjorde det. Individuellt sett var det ändå ett par spelare som höjde sig över mängden – och några som inte kom upp i tillräckligt hög nivå. Här är våra spelarbetyg på det svenska laget.

Betyg 5:

Ingen.

Betyg 4:

Sebastian Larsson:

Tog stort ansvar i det defensiva – såväl som det offensiva – spelet. Framförallt bidrog han med en passningsfot som var mer precis än alla andras då Sverige var bollförande. Oroväckande att han tvingades utgå skadad då Sverige är väldigt beroende av Larsson på det centrala mittfältet då backupen är svag.

Andreas Granqvist:

Tog sitt ansvar som lagkapten och landsfader då han drev på och ville bära hela laget. Defensivt gör han dock inte en av sina bättre matcher – men sättet han tar sig an straffsparken på höjer hans betyg. Granqvist och Larsson visade varför rutin är en oerhört viktig egenskap i dessa sammanhang.

Betyg 3:

Pontus Jansson:

Skjutsades in i hetluften på ett sätt som inte behöver vara dåligt. Jansson hann inte bli nervös då VNL i sista stund tvingades kasta in handduken. Åtminstone såg han inte ett dugg osäker ut. Jansson och Granqvist är möjligen något för lika som mittbackspar men i den här matchen funkade det bra.

Mikael Lustig:

Var väldigt stabil och trygg som vanligt. Kom inte upp tillräckligt ofta i offensiven men defensivt stängde han igen på sin högerkant. Lustigs rutin är ovärderlig för Sverige.

Viktor Claesson:

Kom lite snett in i matchen då han var feltajmad i ett par dueller men växte succesivt in i det. Det var ingen slump att det var just Claesson som bidrog till straffen. Ingen av de offensiva spelarna tycktes försöka och vilja lika mycket som Värnamo-sonen.

Betyg 2:

Ola Toivonen:

Bristen på speltid det senaste året börjat alltmer ta ut sin rätt. Kämpade och slet men fick inte mycket uträttat. I andra halvlek tröttnade han dessutom rejält. Just nu är det nästan bara hans erkänt fina samarbete med Berg som håller honom kvar i startelvan.

Marcus Berg:

Som målskytt och straffområdesspelare håller Marcus Berg hög klass. Men hans jobb är att förvalta lägen av den sorten han fick mot Sydkorea. Sverige behöver en Berg som sätter, i princip, allt och nu får vi bara hoppas att de här missade lägena inte sätter griller i huvudet på honom.

Emil Forsberg:

Med det stora spel som vi vet att Forsberg har i sig så duger inte detta. Om Granqvist är en person man vill hålla i handen när pressen är som hårdast och allt står på spel så tycks Forsberg, än så länge, vara den motsatta typen. Nu har han minst två matcher kvar av detta mästerskap att bevisa motsatsen.

Albin Ekdal:

Ville ta ansvar och fick mycket utrymme då Sydkoreas presspel, till stora delar, var väldigt passivt. Precis som med Toivonen syns det dock att Ekdals brist på matchande under säsongen har givit att han inte är i toppslag just nu. Hans vilja är stark men behöver bidra med bättre passningsspel och gärna – åtminstone en gnutta – finess därtill.

Robin Olsen:

Sydkorea hade inte ett enda skott på mål men de avslut de kom till såg Olsen ut att ha koll på. Visade också pondus i luftrummet. För ett bättre betyg krävs dock att han ställs på fler prov och sannolikt blir Tysklandsmatchen Olsens stora inträde i rampljuset.

Ludwig Augustinsson:

När Sydkorea anföll så gjorde de främst på Augustinssons vänsterkant. Han kom inte riktigt rätt i positionsspelet och bidrog inte med särskilt mycket i offensiven. Kanske var han något tagen av stundens allvar och sannolikt kommer han växa för varje match.

Betyg 1:

Ingen.

Efter premiärvinsten mot Sydkorea har nu alla våra läsare chansen att få en exklusiv svensk t-shirt inför resterande matcher i VM.

Det enda ni behöver göra för att ta del av den grymma kampanjen är att registrera ett nytt konto på något av nedanstående spelbolag och sätta in och spela för minst 100 kronor. Hur enkelt som helst!

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående välkomstkampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

Endast länkarna i denna artikel gäller

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirts kvar.
  • Vill du ha fler t-shirts, så måste du göra samma procedur, öppna ett nytt konto via ett annat spelbolag enligt länkarna ovan och följa villkoren, enkelt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

Managed By Sportpanelen