fbpx
Connect with us

Hjältarna i Jekaterinburg – så ska Sverige besegra Mexiko

Publicerad

on

Via Miraklet i Milano till Hjältarna i Jekaterinburg – om det är något lag som kan resa sig i det här läget så är det Janne Anderssons landslag. Efter den tyngsta förlusten i mannaminne och ett efterspel där det allra sämsta med vårt land visade sitt fula tryne gäller det att omvandla all besvikelse och ilska till en sällan skådad positiv energi. Den processen påbörjades redan på söndagen.

Vi har följt det här laget genom ett bragdartat kvalspel och det är fascinerande att se hur de fortsätter att växa. I backningen av Jimmy Durmaz har laget gått samman till en ytterligare nivå av gemenskap. Sverige har allt i egna händer och vi tror inte att någonting kan stoppa det här laget när de kliver ut på Centralstadion i Jekaterinburg. Vårt tips är därför att Sverige vinner den här matchen till det, för Sportpanelen, exklusiva och smått otroliga oddset 50.00 gånger pengarna hos Unibet.

Nycklarna för att besegra Mexiko

  • Behåll tålamodet och fortsatt fokus på försvarsspelet

Mexiko har sina styrkor i djupledsspelet och de snabba omställningarna. Sverige får inte gå i samma fälla som Tyskland gjorde då mexikanerna gavs oceaner av ytor att ställa om på. Samtliga Mexikos offensiva spelare, med Javi Hernandez och Hirving Lozano i spetsen, är som bäst när de får löpa in i ytorna bakom backlinjen och därför får Sverige inte bli övermodiga. Ta inte för stora risker i sidledsspelet – sök raka uppspel och undvik på så vis mexikanska omställningslägen.

  • Gör matchen till en fysisk kamp – undvik böljande Hawaii-fotboll

För Mexiko räcker det med oavgjort och det lär innebära att de primärt kommer att inrikta sig på ett lågt försvarsspel. En låst matchbild är dock ingenting som Sverige ska frukta då det motsatta vore förödande. Vi vill inte ha ett stort utbyte av målchanser fram och tillbaka för den typen av fotboll är Mexiko mycket bättre på. Därför ska Sverige inte chansspela utan satsa på Janne Anderssons patenterade diagonala bollar in mot straffområdet och gå all in på att vinna nickdueller och andrabollar. I det fysiska spelet är Sverige det starkare laget och det ska vi utnyttja maximalt.

  • Isolera Javi Hernández

Mexikos grundformation är en 4-2-3-1 vilket innebär att de, till skillnad från Sverige, bara har en central anfallare. Samtidigt har de ett numerärt överläge på det centrala mittfältet och här blir nyckeln för att Sverige ska kunna neutralisera Mexikos anfallsspel. Kan Albin Ekdal och Sebastian Larsson – med hjälp av en centrerande Emil Forsberg – vinna duellerna mot Carlos Vela, Hector Herrera och Andrés Guardado kommer Mexiko som går vidare på oavgjort – medvetet eller omedvetet – bli väldigt låga även med sina skickliga yttrar. Och blir deras mittfält för lågt kommer de få väldigt svårt att få fast bollen på en ensam Javi Hernandez.

  • Fasta situationer, fasta situationer och fasta situationer

Omkring hälften av alla mål i detta VM har gjorts på fasta situationer. Mexiko tillhör ett av de mest kortvuxna lagen i hela VM medan Sverige har en snittlängd som endast Serbien kan mäta sig med. Allt handlar inte om längd när det gäller huvudspel men Sverige ska ha goda möjligheter att skapa rikligt med chanser på hörnor, frisparkar och inkast.

Speltips

Mexiko är en svår motståndare – men långt ifrån en omöjlig motståndare. Mot Tyskland fick de en matchbild som passade dem perfekt och Sverige har sett och lärt av de misstag som tyskarna begick. Mot Sydkorea var matchbilden en helt annan och då var Mexiko betydligt beskedligare.

Mexiko och Sverige är två lag med vitt skilda styrkor och svaghet och det taktiska spelet kommer därför bli helt avgörande. I den bemärkelsen har Janne Andersson och Peter Wettergren bevisat en oerhörd förmåga. Lyckas de återigen skapa den mest gynnsamma matchbilden är sannolikheten stor att laget Sverige till slut kommer att gå segrande ur detta. Ovanstående punkter blir nyckelfaktorer.

Vi tror att revanschlustan och beslutsamheten kommer att vara enorm hos svenskarna och att man vinner den här matchen. Exklusivt hos Sportpanelen går vi med stor optimism in på spelet att Sverige vinner och kvalificerar sig för åttondelsfinal.

Speltips: Sverige vinner mot Mexiko till det exklusiva dunderoddset 50.00 gånger pengarna hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets exklusiva välkomsterbjudande – spela på att Sverige vinner mot Mexiko till det otroliga oddset 50.00!

Gå till kampanj

Mexiko – Sverige, matchstart 16.00 på onsdag.

Managed By Sportpanelen