fbpx
Connect with us

Alla Speltips

Danmark snuvar Frankrike på gruppsegern

Publicerad

on

Varken Danmark eller Frankrike har imponerat så här långt i VM men det är två lag med hög kapacitet. De senare har trots det vunnit sina matcher och de förstnämnda har 17 raka matcher utan förlust. Vi tror att det här blir en väldigt jämn tillställning där Danmark skräller och därmed snuvar Frankrike på gruppsegern till oddset 28.00 hos Betfair. 

Frankrike

Frankrike har vunnit sina två inledande matcher och är därmed redan klara för avancemang. Det enda som står på spel för fransmannen är nu huruvida man kommer att gå vidare som etta eller tvåa i gruppen. Tvåan i gruppen kommer att ställas mot Kroatien i åttondelsfinalen och Frankrikes mål lär vara att slippa det motståndet.

Didier Deschamps mannar har – vinsterna till trots – inte riktigt fått spelet att stämma så här långt. Matchen mot Peru senast var ett litet steg i rätt riktning men sett till den oerhörda kapacitet som finns i truppen har utfallet varit skralt. För att besegra Danmark kommer det krävas mer.

Frågan är nu är högt Frankrike värderar en gruppseger. Paul Pogba och Blaise Matuidi är varnade sedan tidigare och Deschamps har möjligheten att vila dessa för att undvika avstängningar.

Frågan är också hur man kommer att formera lagets offensiva spets. I premiären startade Antoine Griezmann som 9:a i 4-2-3-1-formationen medan Olivier Giroud tog den positionen mot Peru – med Griezmann släpandes strax bakom. Ingendera försök blev någon större succé men sannolikt fortsätter man med den senare uppställningen mot Danmark.

Danmark

Inte heller Danmark har presterat någon bländande fotboll så här långt men kraven man kan ställa går inte att jämföra med de man kan ställa på Frankrike. Åge Hareide har i Danmark kritiserats för att spela för defensivt men hans facit på 17 raka matcher utan förlust är ett starkt argument för att han gör någonting rätt.

Christian Eriksen har 17 mål på sina senaste 20 landskamper och om det är någonting Hareide har lyckats med så är det att få ut maximalt av sin storstjärna. I landslaget har Eriksen en mer central och offensiv roll än vad som är fallet i klubblaget Tottenham och det har resulterat i denna imponerande målproduktion.

Australien står på en poäng och Danmark fyra inför avgörandet i eftermiddag. Danmark har därför allt att spela för i den här matchen med lär ändå vara nöjda med att Frankrike kommer styra spelet. Vid de tillfällen då man fått möjlighet till omställningar mot Peru och Australien har man blixtrat till. En matchbild där man får möjlighet till detta kommer sannolikt passa Danmark väldigt väl

Yussuf Poulsen är, efter två varningar, avstängd mot Frankrike och kommer troligtvis ersättas av Martin Braithwaite.

Speltips

Danmark har mer att spela för än Frankrike i den här matchen och det återstår att se hur mycket det kommer att påverka. Frankrike kommer vilja vinna gruppen för att undvika Kroatien – men inte till varje pris. Risk för skador och avstängningar kommer troligtvis att beaktas i Didier Deschamps beslut.

Danmark är väldigt solida i sin defensiv och har visat i de två inledande matcherna att de kan blixtra när de får omställningslägen. De lär vara nöjda med en matchbild där Frankrike för spelet och det finns en del som talar för att fransmännen är ett motståndet som kommer att passa Danmark ganska väl.

Frankrikes, ofta omständliga och riktningslösa spel som bygger mycket på individuella prestationer och mindre på ett sammanhängande lagspel, passade Sverige väl i gruppspelet och i den bemärkelsen är Danmark lika. I Christian Eriksen har man dessutom en spets som ger ett konstant offensivt hot.

Sammantaget ger detta att vi tror att Danmark kan komma att snuva Frankrike på gruppsegern. Till otroliga 28.00 gånger pengarna hos Betfair ser vi ett fint spelvärde i att Danmark vinner.

  • Danmark har 17 raka matcher utan förlust
  • Danmark har endast släppt in 3 mål de senaste 10 matcherna
  • Danmarks defensiv är stark – i offensiven finns en högre kapacitet
  • Frankrike är klara för avancemang och har mindre att spela för
  • Frankrike har vunnit sina inledande matcher – men spelet har inte imponerat
  • Frankrike kommer sannolikt föra spelet och det är en matchbild som kommer att passa Danmark väl

Speltips: Danmark vinner till oddset 28.00 hos Betfair

Passa på att ta del av Betfairs grymma välkomsterbjudande – Danmark vinner mot Frankrike till oddset 28.00

Gå till kampanj

Danmark – Frankrike, matchstart 16.00.

Managed By Sportpanelen