fbpx
Connect with us

Argentina tar sig samman – en mardrömsmotståndare för Nigeria

Publicerad

on

Efter de två inledande plattmatcherna är det krisläge för Argentina när gruppspelet nu ska avgöras. Återigen ställs man mot Nigeria i gruppspelet och det är ett möte man gått segrande ur i de senaste fyra mötena. Vi tror att den argentinska draken flyger i motvind och att man fortsätter vara en mardrömsmotståndare för Nigeria. Till oddset 8.00 tror vi starkt på att Argentina vinner. 

Argentina

Efter Argentinas obegripligt svaga insatser mot Island och Kroatien har det, enligt medierapporteringen, stormat rejält internt inom laget. Det har hetat att förbundskapten Jorge Sampaoli inte längre bestämmer – utan att det är spelarna själva som kommer ta ut laget.

Förmodligen är de här uppgifterna något tillspetsade men oavsett ska det bli väldigt spännande att se hur man kommer formera sig och vilka som kommer spela mot Nigeria.

Mot Island var grunden en 4-2-3-1-formation och mot Kroatien hade Sampaoli ändrat om till en 3-4-3-artad uppställning. Sannolikt kommer det nu återigen bli någonting nytt där en spelarrotation också är förvänta. Bland annat lär målvakten Willy Caballero, efter ett par svaga ingripanden, ersättas av Franco Armani.

Nigeria

Ett ungt och oerfaret Nigeria tog ett stort steg i rätt riktning då man senast besegrade Island. Det var lagets första seger på fem raka matcher, varav fyra förluster. Nu står man på tre poäng och vid en seger är man klara för avancemang.

Förbundskapten Gernot Rohr ändrade från en fyrbackslinje i den första matchen mot Kroatien till en 3-5-2-formation och sannolikt kommer man nu att fortsätta med den modellen.

I samtliga av de fyra senaste VM-turneringarna som man kvalificerat sig för har man ställts mot Argentina i gruppspelet. Samtliga gånger har man förlorat. Nu gäller det för det här unga laget att göra vad de tidigare, mer etablerade och stjärnfyllda upplagorna, har misslyckats med.

Speltips

Kaos är mer av ett normaltillstånd i Argentina än vad det är i många andra länder. De argentinska spelarna är således relativt härdade när det kommer till den här typen av situationer som man nu har hamnat i.

Spelet har uppenbarligen inte fungerat så här långt och bredden i truppen är inte av samma kaliber som de största favoriterna i turneringen. Men man har en offensiv kvalitet som borde fungera som ett självspelande piano.

Med kniven mot strupen tror vi att Argentina går samman som ett lag och visar vad man egentligen kan. När gäller som mest brukar de största stjärnorna kliva fram och vi tror Lionel Messi gör det nu.

Nigeria är oerfaret och Argentina är en mardrömsmotståndare. Till skillnad mot Island och Kroatien saknar de en defensiv grundtrygghet som håller över en hel match mot Argentinas stjärnoffensiv.

Sammantaget tror vi alltså Argentina vinner och hos Betfair ges, just nu, det förhöjda oddset 8.00 på Argentinsk seger i den här matchen.

  • Argentina och Nigeria har hamnat i samma grupp i de senaste 4 VM som Nigeria deltagit – Argentina har vunnit samtliga
  • Argentina har aldrig lämnat ett VM-gruppspel utan att vinna minst en match
  • Leo Messi har gjort 14 mål på de senaste 18 landskamperna – han KAN således prestera också i landslaget
  • Nigeria är oerfaret och inte lika välorganiserade som Island och Kroatien – Argentinas stjärnoffensiv kommer ges mer spelrum
  • Nigeria har förlorat 6 av sina 8 senaste matcher

Speltips: Argentina vinner till oddset 8.00 hos Betfair

Passa på att ta del av Betfairs grymma välkomsterbjudande – Argentina vinner mot Nigeria till oddset 8.00

Gå till kampanj

Nigeria – Argentina, matchstart 20.00 ikväll.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen