fbpx
Connect with us

VM 2018

VM 2018: Argentina tog sig vidare till åttondelen efter en riktig rysare mot Nigeria

Publicerad

on

Den satt långt inne, men Argentina tog den nödvändiga segern mot Nigeria för att kunna ta sig vidare ur gruppspelet. Nu väntar Frankrike i åttondelsfinalen.

Back to basic

Ena stunden såg vi Diego Maradona dansa med ett nigerianskt fan på läktaren, i nästa stund slumrade han till lite för att sedan i den tredje stunden fira Argentinas mål med sina alldeles egna gester. Vid sidan av planen hade Jorge Sampaoli hängt in sin playboy-kostym i garderoben för att istället dra på sig sin sedvanliga träningsoverall igen.

Sampaolis klädval var mer symboliskt än vad det först verkar. Att släppa den nya stilen, och gå tillbaka till det som tog honom till den absoluta toppen, att släppa det nya flashiga och återgå till det gamla pålitliga, att skrota sin ifrågasatta 3-4-3 uppställning och återgå till det tidigare beprövade och så framgångsrika 4-3-3. Ángel Di Maria var tillbaka i startelvan och Gonzalo Higuaín fick chansen från start för första gången i detta mästerskap. Dock kom den mest betydande förändringen att bli valet att ha Ever Banega i startelvan.

Ever Banega fick hoppa in under den andra halvleken av den första matchen mot Island. Sedan dess har det inte blivit mer speltid för den rutinerade kreatören. Just kreativitet har varit en bristvara i det argentinska mittfältet, inte minst under förlusten mot Kroatien. Banega bevisade för Sampaoli att han gjorde rätt som gav honom förtroendet och återgäldade förtroendet med en sensuellt framspelning till Leo Messi i 0-1 målet.

Diego Maradona bjöd på en rad märkliga gester när Argentina slog Nigeria med 1-2 och tog sig vidare till åttondelsfinalen.

Nigeria kvitterade via en tveksamt tilldömd straff i början av andra halvleken och förutom det skapade Nigeria ett par halvchanser som konsekvens av slarvigt bolltapp av Argentina. Annars ägnade sig Nigeria mestadels åt att hålla tätt bakåt, då de behövde undvika förlust för att ta sig vidare ur gruppspelet.

Dramat i slutminuterna

Medan ställningen stod 1-1 mellan Nigeria – Argentina och matchen närmade sig sina absoluta slutminuter stod det även 1-1 mellan Island och Kroatien i den andra avgörande gruppspelsmatchen som spelades parallellt. Just då var Kroatien och Island vidare medan Argentina såg ut att sluta sist i gruppen. Sampaoli hade bytt in tre offensiva spelare i Cristian Pavón, Maximilliano Meza och Sergio Aguero och gått över till en tokoffensiv i ett desperat försök att forcera in ett segermål i slutminuterna som skulle ta Argentina vidare till åttondelen. Precis då stänkte Perisic in ett distinkt avslut bakom Islands målvakt Thor Halldorsson och vägen fram för Argentina var verkligen banad. Allt Argentina behövde för att ta sig vidare nu var ett ynka mål, och så stor betydelse det ynka lilla målet skulle få. I 86′ bredsidade försvararen Marcos Rojo in den matchvinnande bollen och en total eufori utlöstes över hela stadion.

Ángel Di Maria brast ut i tårar då domaren blåste av matchen, tårar av lättnad.

Kamerorna zoomade in på Diego Maradona som såg ut att vara på väg att explodera samtidigt som han visade omvärlden sina två långfingrar. Just bilderna av Diego Maradona är vad som har etsat sig fast på näthinnan efter matchen. Bilderna av en otroligt lättad Diego Maradona med känslorna utanpå kläderna kanaliserar tveklöst vad samtliga argentinska spelare och fans kände när domaren blåste av matchen.

Nu väntar Frankrike – som spelade 0-0 mot Danmark – för Argentina i åttondelsfinalen.


Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv Argentina-tröja till VM!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Så att vi kan verifiera att registreringen skett.
Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via [email protected]

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.

Managed By Sportpanelen