fbpx
Connect with us

VM 2018: Det är dags för matchen med stort M för Sverige

Publicerad

on

Matchen vi har väntat i fyra år på är kommen. Sverige ställs mot Mexiko i matchen som avgör om det svenska landslaget får åka hem eller om man får gå vidare och slåss med de allra bästa nationerna om universums mest åtråvärda fotbollstroffé.

I ärlighetens namn kommer nog ingen svensk egentligen att vara särskilt nöjd över prestationen om Sverige får åka hem efter gruppspelet. I ärlighetens namn vill vi alla svenskar innerst inne se Sverige trotsa logikens alla lagar och ta sig sådär overkligt långt i detta VM. Efter årtionden av en belåtenhet och tjatiga repriser av VM-krönikan från bronset 94′ har slutligen det svenska folket fått nog: Nu vill vi ha en ny framgång!

Positiv anda

Efter en inledande seger mot Sydkorea omgavs det svenska landslaget av en positiv anda som hängde med från det framgångsrika kvalet – inklusive bragdinsatsen mot Italien. Sedan såg det svenska landslaget ut att vara på väg mot en ny bragd – denna gång mot de regerande världsmästarna. Med en 0-1 ledning i halvleksvilan var känslorna positiva, men de skulle komma att översköljas av besvikelse då Toni Kroos knorrade in en frispark i matchens allra sista sekunder som innebar att Tyskland vände matchen till 2-1 och vann.

Något som talar för svensk framgång i mästerskapet är den sammansvetsningen som har rått kring truppen efter förlustmatchen mot Tyskland. Som bekant blev Jimmy Durmaz offer för en betydande mängd rasistiska påhopp efter förlusten, något som sägs ha stärkt banden mellan spelarna i laget. På träningarna har spelarna setts omfamna varandra och visat prov på att vara mer enat än någonsin.

Sista chansen

Nu ska Janne Anderssons trupp marschera in i sitt livs match mot Mexiko i gruppspelets allra sista och avgörande omgång. Många av spelarna befinner sig på sina karriärers höst – milt sagt. Många av spelarna kommer nog inte att vara med i ett potentiellt VM om fyra år i Qatar, därför är det här deras absolut sista chans att göra ett definitivt avtryck i det svenska landslagets långa historia.

Har det föresvävat dig att matchen imorgon kan vara din sista landskamp?

– Det är mycket möjligt. Vi får se hur det känns efteråt. Som jag sagt tidigare: jag och Janne har pratat om det, jag flyttar hem till Helsingborg efter VM, sa lagkaptenen Andreas Granqvist under en presskonferens.

Stor respekt från Mexikos förbundskapten

Mexikos tränare Juan Carlos Osorio talade om sin beundran för det svenska landslaget under en presskonferens inför matchen och var mån om att visa prov på att de hade skött sin scouting väl.

”Innan jag börjar att svara på den frågan tänkte jag ta tillfället i akt att säga några ord om Sverige. Det är ett väldigt skickligt lag. De har Lindelöf, Granqvist och sina ytterbackar som också spelar fantastiskt. Larsson likaså, de har utmärkta mittfältare och Toivonen och Berg där uppe gör att Sverige är ett lag som verkligen kan prestera” – Juan Carlos Osorio, Mexikos förbundskapten.

Mexiko har visat sig vara ett av mästerskapets mest kontringsfarliga lag under sina två första matcher. I mästerskapets första match vann Mexiko över Tyskland med 1-0 efter ett kontringsmål av Hirvig Lozano, sedan var det Sydkorea som besegrades med 1-2 efter att Carlos Vela satte en straff och Javier ’Chicharito’ Hernández kontrade in ett mål. När Osorio fick frågan om han hade tänkt att spela på kontringar mot Sverige svarade han följande:

Det är en svår och tuff match. Vad gäller frågan kommer Mexiko att ha en fantastisk möjlighet imorgon, det kommer att vara en match mellan olika spelstilar. Vi vill göra en fantastisk match och har stora möjligheter att göra det. Vi respekterar det svenska laget precis som Tyskland, kanske mer, svarade Juan Carlos Osorio på frågan angående vilken inställning laget skulle ha till matchen.

Vill ni veta exakt vad det svenska landslaget bör göra för att vinna matchen? Klicka på den Inför Sverige - Mexiko länken.

Gör så här för att få 50.00 gånger pengarna på Sverige plus en grym supportertröja:

 • Gå till kampanjknappen eller klicka här och starta ett nytt konto hos Unibet.
 • Gör en insättning på minst 100kr och spela för totalt 100kr.
 • Spela på att Sverige vinner för 10kr för att få förhöjda oddset till 50X, sen därefter ytterligare MINST 90kr på valfritt annat spel för att kvalificera för att få tröjan utan kostnad.
 • Klart! Vinner Sverige matchen får du dina pengar i kontanter – utan omsättningskrav!
 • Fyll i formuläret nedan så vi kan skicka din tröja med posten.

Gå till kampanj

Regler och villkor för kampanjen

Kampanjen gäller fram till matchstart.

 • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för minst 100 kr.
 • Endast 10 kronor räknas till oddsboosten – resterande 90 kronor måste spelas på på valfritt spel för att aktivera tröjkampanjen.
 • Sverige behöver inte vinna för att du ska få din tröja.
 • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
 • Du måste vara minst 18 år för att delta.
 • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till Unibet och i länkarna i artikeln.
 • Unibets generella villkor och regler gäller.

 

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen