Alla SpeltipsFotbollVM 2018

Colombias spets avgör mot Senegal

Efter mardrömsstarten har Colombia växlat upp

Efter en mardrömsstart på VM – med straff och utvisning efter fem minuter – har nu Colombia växlat upp. För att säkra avancemang krävs seger mot Senegal och vi tror att de kommer vara det starkare laget. Till oddset 1.90 spelar vi på colombiansk seger i den här matchen.

Förutsättningar i gruppen

I och med Carlos Sanchez utvisning och den efterföljande straffen i premiärens allra första minuter, fick Colombia en mardrömsstart på detta VM. Japan vann med 2-1 – men Colombia skulle komma att resa sig. Mot Polen visade man klass och nu kan man säkra avancemang genom att besegra Senegal i den sista, avgörande matchen.

Grupp H känns dock oerhört jämn och Senegal har också de gjort det väldigt bra så här långt. I premiären besegrade man Polen och senast stod man för en underhållande match som slutade 2-2 mot Japan. Därmed har de, precis som Japan, fyra poäng inför avslutningen.

Colombia

Totalt sett har Senegal, Japan och Colombia sett jämnstarka ut så här långt. Men när allt nu ska avgöras i den sista omgången är det Colombia som har mest erfarenhet, högst kapacitet och en växel ytterligare.

Mot Polen visade spelare som James Rodríguez, Juan Cuadrado, Radamel Falcao och Juan Quintero att de håller en klass som få andra i den här gruppen kan mäta sig med. Nu har de fått vind i seglen och de kommer att bli svårstoppade för Senegal.

Carlos Sanchez är åter tillgänglig för spel efter sin avstängning samtidigt som Abel Aguilar, som gick ut skadad senast, inte lär vara aktuell för spel.

Senegal

Senegal har visat att de håller en hög nivå och det räcker alltså med oavgjort eller att Polen besegrar Japan. Det lär innebära att de kommer gå in i den här matchen med defensiven som prio 1.

I premiären formerade Aliou Cisse en 4-4-2-uppställning som tenderade till att vara en 4-2-4 – men så offensiva lär man inte våga vara nu. Trots vinsten mot Polen ändrade man till en 4-3-3-formation mot Japan och det återstår att se hur man väljer att bemöta Colombias 4-2-3-1.

Till skillnad från Colombia och deras bärande spelare, har man dock inte lyckats få igång sin storstjärna Sadio Mané och att lyckas med det blir nog en nyckel om man ska kunna få med sig poäng i den här matchen.

Speltips

Vi har sett väldigt många gånger förr – hur det är de största stjärnorna som kliver fram när det gäller som mest. Colombia har flest spelare av den kalibern och dessutom ser de ut att vara i riktigt bra form.

Colombia har en högre kapacitet och fler spelare som är vana att spela den här typen av avgörande matcher än vad Senegal har. Sannolikt kommer det till slut att fälla avgörande till deras fördel.

Därför ser vi ett fint spelvärde i att Colombia vinner och det bästa oddset hittar vi hos Coolbet som ger 1.90 gånger pengarna på en colombiansk seger.

Speltips: Colombia vinner till oddset 1.90 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

Senegal – Colombia, matchstart 16.00 på torsdag.

Tags

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *