fbpx
Connect with us

Alla Speltips

England – Belgien – VM:s hetaste lag i en iskall gruppfinal

Publicerad

on

Få lag har övertygat så som England och Belgien så här långt och nu ställs de mot varandra i en gruppfinal. Det hade kunnat borga för en sprudlande tillställning mellan två offensiva lag men det faktum att båda redan är klara för avancemang förändrar förutsättningarna. Vår bedömning är att det här förmodligen blir en återhållsam match. Därför känns tipset att det blir Under 2,5 mål i matchen till oddset 1.74 klart spelvärt

Förutsättningarna inför gruppfinalen: viktigare att undvika skador och utvisningar än att vinna

Inför VM var förväntningarna rekordlåga på Gareth Southgates unga landslag. Men efter att ha imponerat stort i de två inledande matcherna har nu hoppet åter väckts i hemlandet.

Efter 6-1 mot Panama väntar härnäst ett helt annat motstånd i Belgien. Precis som England har de visat upp en bländande offensiv och öst in mål.

Förutsättningarna inför gruppfinalen ger dock många parametrar att ta hänsyn till. Båda lagen har sex poäng och plus sex i målskillnad och är därmed klara för avancemang oavsett hur det går i den här matchen.

Det som står på spel är således gruppsegern där vinnaren får möta tvåan i grupp H i åttondelsfinal. I grupp H står det mellan Japan, Senegal och Colombia – tre lag som har sett jämnstarka ut så här långt.

Därför blir den stora frågan hur högt England respektive Belgien värderar en gruppseger. Troligtvis är det viktigare att undvika skador och utvisningar.

Mycket talar således för att båda lagen kan komma att rotera en hel del i startelvorna och att det, precis som mellan Danmark och Frankrike, kan bli något av en icke-match. Förutsättningarna ger, dessvärre, att det är det mest sannolika scenariot.

Speltips

Varken Belgien eller England är nöjda med att gå till en åttondelsfinal. Gareth Southgate och Roberto Martínez ser längre fram än så och med det beaktning vore det idioti att gå ”all in” i den här matchen. Förmånen att kunna ”vila sig” genom den tredje gruppspelsmatchen kan vara guld värd i det långa loppet.

Båda har alltså att vinna på en match med lågt tempo som inte tär alltför mycket på krafterna och där ingen blir skadad, varnad eller utvisad. Vi såg hur det gick till när Danmark – Frankrike (0-0) gjorde upp under liknande förutsättningar och det mest sannolika är att den här matchen kommer att påminna om den.

Sammantaget ger det att vi känner oss övertygade om en matchbild som det inte kommer att sprudla om. Förutsättningarna ger att det klart mest sannolika är att det här blir en målsnål historia. Därför ser vi stort spelvärde i att det blir under 2,5 mål totalt till fina 1.74 gånger pengarna hos Coolbet.

Speltips: Under 2,5 mål totalt till 1.74 hos Coolbet

Passa på att ta del av Coolbets grymma välkomsterbjudande sätt in 100kr och få 500kr bonus eller 100% upp till 1000kr – du bestämmer vilken du vill ha.

Gå till kampanj

England – Belgien, matchstart 20.00 på torsdag.

Managed By Sportpanelen