fbpx
Connect with us

VM 2018: Kroatien är säkert spel – Danmark är sämre på alla positioner

Publicerad

on

Vårt södra grannland Danmark har i sin åttondelsfinal fått en svår motståndare i Kroatien. Lagen möts på söndag, den 1 juli, i Nisjnij Novgorod. Kroaterna har imponerat stort genom att vinna sin grupp och samtidigt visa upp ett mycket stabilt och effektivt spel.

Kroatien 

Kroatien har visat upp mycket stabilt spel så här långt i VM. Med 9 poäng på tre matcher och en målskillnad på 7-1 (det insläppta målet kom på straff) får man sägas ha inlett väldigt starkt. Utropstecknet får ändå sägas vara 3-0-vinsten mot Argentina som visade att Kroatien kan hävda sig mot världslag.

I sin första match tog man en säker seger mot Nigeria. Därefter körde man över Argentina med 3-0. I sista gruppspelsmatchen mot Island ställde Kroatien upp med en b-elva men vann ändå med 2-1.

Kroatien har ett välbalanserat och slagkraftigt lag. Man har rutin, talang och framförallt ett starkt kollektiv. Mittfältet med Luka Modric, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic och Mateo Kovacic håller yttersta världsklass. I backlinjen har man ett stabilt mittlås med Dejan Lovren och Domagoj Vida som har varit bra i gruppspelet. Anfallsmässigt har de en stabil uppsättning pjäser med Mario Mandzukic som hårt arbetande härförare. Förbundskapten Zlatko Dalic har en rad världsklasspelare till sitt förfogande. Han har därutöver en handfull lojala och mycket hårt arbetande spelare som gör det som förväntas av dem. Utifrån dessa förutsättningar har Dalic lyckats bygga något utöver det vanliga.

Danmark 

I Danmark talades det inför VM om att VM-truppen är den bästa landslagstrupp landet har haft sedan den historiska segern i Europamästerskapet 1992. Lagets överlägset starkast lysande stjärna är Tottenhamspelaren Cristian Eriksen. Mittfältaren gjorde hela elva mål i VM-kvalet och avrundade det hela med ett hattrick i den avgörande playoff-matchen mot Irland.

I gruppspelet har det inte sett alltför imponerande ut från Danmarks sida. I öppningsmatchen lyckades man besegra Peru med 1-0. Spelmässigt såg det inte speciellt bra ut. Därefter spelade man 1-1 mot Australien, återigen utan att imponera. I sin sista gruppspelsmatch spelade man 0-0 mot Frankrike i en händelsefattig och avslagen historia.

Förbundskapten Åge Hareide har under gruppspelet fått utstå en del kritik i danska medier. Det var framför allt efter att Danmark kryssade mot Australien som kritiska röster höjdes och påtalade att det saknades ”en plan” i det danska spelet – att man inte enbart kunde förlita sig på Christian Eriksens magiska fötter.

Danmark har en duktig målvakt i Kasper Schmeichel. I försvaret är det den rutinerade kapten Simon Kjær – till vardags i Sevilla – som styr det hela. På mittfältet är det Christian Eriksen som ska leverera. Försvar och mittfält har fungerat relativt väl så här långt i turneringen. Det danska anfallsspelet har däremot inte levererat.

Mittfältaren William Kvist skadade sig i öppningsmatchen mot Peru. Han är en viktig kugge på det danska mittfältet. Rutinerade Lasse Schöne, till vardags i holländska Ajax har klivit in istället för Kvist och gjort en godkänd insats. Det ser nu ut som att Kvist, trots revbensskadan, möjligen kan spela i åttondelsfinalen. Om han är frisk är han onekligen ett tillskott för det danska laget.

Speltips 

Danmark har ett på pappret bra lag. De är dock väldigt beroende av Christian Eriksen och att denne ska leverera. För att man ska ha en chans mot Kroatien krävs nog att fler spelare kliver fram och höjer sig några nivåer. Det är inte någon omöjlighet men formkurvan så här långt i turneringen har inte antytt att en sådan nivåhöjning är på väg. Tvärtom har det sett en aning ojämnt ut i spelet.

Kroatien däremot har inte visat några tveksamheter. Man inledde starkt och har därefter växt ytterligare. Man imponerade stort i segern mot Argentina och i den avslutande gruppspelsmatchen kunde man vila en rad spelare inför slutspelet. Med utvilade spelare och aktuell formkurva är det svårt att se hur Danmark ska kunna rå på Kroatien. Kroatien har en bred trupp och många spelare har visat riktigt god form, inte minst mittfältsvirtuosen Luka Modric. Även hans omgivning har sett mycket bra ut vilket lovar gott för Kroatien.

I utslagsmatcher kan allt hända, men sett till förutsättningarna ska Kroatien ta hem detta relativt komfortabelt. De har ett starkare lag och har dessutom visat upp god form. Om inget oförutsett inträffar ska det räcka för avancemang. Kroatien som vinnare – odds 1.88 Unibet

Speltips: Kroatien vinner över Danmark till oddset 1.88 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

Kroatien – Danmark, matchstart 20.00 på söndag.

Klicka på länken nedan för att få tag i en exklusiv landslagströja!

Se våra fantastiska landslagströjor här

STEG 1: SKAPA ETT KONTO PÅ NÅGOT AV DESSA SPELBOLAG

Du kan samtidigt ta del av deras pågående kampanjer.

 • Skapa ett konto hos Mobilebet
 • Skapa ett konto hos Unibet
 • Skapa ett konto hos Betfair
 • Skapa ett konto hos Coolbet
 • Skapa ett konto hos Betser
 • OBS: STÄNG AV ADBLOCKERS OM LÄNKARNA INTE FUNKAR

STEG 2: Sätt in och spela för minst 100kr på valfri sport

ANVÄND LÄNKARNA OVAN FÖR ATT REGISTRERA DIG FÖR ATT KVALIFICERA

STEG 3: Fyll i dina uppgifter för att även få tröjan

 

Regler och villkor för kampanjen:

  • Detta erbjudande gäller fr.o.m 2018-05-22 och under hela Fotbolls-VM 2018.
  • Din insats måste vara minst 100 kr och du måste lägga valfritt spel för 100 kr minst.
  • Om formuläret finns tillgängligt på sidan så finns det fortfarande t-shirtar kvar.
  • Vill du ha fler t-shirtar, så måste du göra samma procedur, öppna konto på ett annat nytt spelbolag via våra länkar och följa villkoren, enkelt.
  • För att kunna kvalificera sig till att få tröjan så måste du göra en insättning om minst 100kr. Därefter måste du spela för hela den summan. Du bestämmer självklart helt själv vad du vill spela på för sport och till vilket odds. Du behöver inte heller vinna på spelet för att få tröjan.
  • Var god och fyll i dina uppgifter så att vi kan verifiera att du uppfyllt våra krav samt att vi kan få dina adressuppgifter. Efter att vi granskat uppgifterna kommer vi att skicka ut din t-shirt.
  • Du måste skapa ett konto hos någon av ovan utvalda spelbolag via länkarna som vi erbjuder.
  • Du måste vara minst 18 år för att delta.
  • Detta erbjudande gäller ENDAST nya kunder till spelbolaget.
Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen