fbpx
Connect with us

Här är ALL statistik mellan Sverige – England

Publicerad

on

Zlatan Ibrahimovic cyklade in 4-2 mot England.

Det svenska landslaget stod för en otrolig insats då de tog sig vidare från åttondelsfinalen i VM för första gången sedan 1994. Nu väntar England i kvartsfinalen.

25:e mötet mellan nationerna

Kvartsfinallagen Sverige och England har tidigare spelat 24 matcher mot varandra genom historien – varav vi svenskar gärna lyfter fram den allra senaste matchen lagen emellan.

Sverige 24 matcher mot England:

Vunna matcher: 7.
Oavgjorda matcher: 9.
Förlorade matcher: 8.

Det är med en knapp marginal som England har ett litet historiskt övertag gentemot Sverige. Ser man enbart till de sex senaste möten så är det helt jämnt mellan lagen:

Sex senaste möten mellan Sverige och England:

2002 – England 1:1 Sverige – VM
2004 – Sverige 1:0 England – Vänskapsmatch.
2006 – Sverige 2:2 England – VM.
2011 – England 1:0 Sverige – Vänskapsmatch.
2012 – Sverige 2:3 England – EM.
2012 – Sverige 4:2 England – Vänskapsmatch.

Sverige: 2
England: 2
Oavgjorda: 2

Trots att statistiken visar att det har varit helt jämnt mellan landslagen sett till de sex senaste matcherna, finns det två parametrar som Sverige har övertaget mot England i – varav den ena är mindre smickrande: Sverige har gjort 10 mål på England under de sex senaste matcherna medan England bara har gjort 9 mål, och Sverige har fått 11 gula kort medan England bara har fått 4 gula kort.

Målrikaste matcherna

Tar man en närmare titt på de tidigare matcherna lagen emellan slås man av hur tätt det ser ut att ha varit sett till resultaten. Bland alla oavgjorda och uddamålsmatcher sticker dock en del målrika möten ut ur mängden. På listan över de målrikaste matcherna platsar den senaste matchen lagen emellan – den matchen vi svenskar hänvisar till i ren reflex varje gång vi stöter på en stöddig engelsman ute på stan.

De målrikaste mötena:

1923 – Sverige 2:4 England
1947 – England 4:2 Sverige
1995 – England 3:3 Sverige
2012 – Sverige 4:2 England

Som vi ser har England slagit Sverige med 4-2 två gånger i historien innan Sverige gav igen med likadana siffror i det senaste mötet. Däremellan smög sig ett oavgjort 3-3 resultat in i statistiken under det glada 90-talet.

Head to Head statistik under VM 2018

H2H under VM Sverige vs. England:

Översikt:

Mål: 6 – 9
Skott: 48 – 58
Skott på mål: 18 – 17
Hörnor: 15 – 24
Offside: 4 – 11

Defensivt:

Insläppta: 2 – 4
Tacklingar: 31 – 23

Med boll:

Slagna passningar: 1113 – 2140
Passningssäkerhet: 77% – 89%

Löpta kilometrar:

2027.77 KM – 455.44 KM

Senaste matchen – ”Magi, Magi”

Det känns nästan som igår – invigningen av den nybyggda nationalarenan Friends Arena. Det engelska landslaget hade blivit ärade en inbjudan från Svenska Fotbollsförbundet till att delta och stå för motståndet i invigningsmatchen. Efter att Zlatan Ibrahimovic invigde målskyttet på Friends Arena tog England, som då tränades av Roy Hodgson, ledningen med två mål under första halvleken och såg ut att gå mot segern i 77′. Då började showen på riktigt: Zlatan Ibrahimovic kvitterade till 2-2, Zlatan Ibrahimovic såg till att Sverige återtog ledningen med 3-2 och Zlatan Ibrahimovic gav Friends Arena sin välsignelse genom att cykelsparka in en boll från 40 meter bakom en stackars Joe Hart i Englands mål. Huvudrollsinnehavaren själv – Zlatan Ibrahimovic – beskrev det hela som: ”magi, magi..” efter matchen.

Till den kommande kvartsfinalen kommer Sverige att få klara sig utan Zlatan Ibrahimovic, men vi får tro på att de spelarna som är kvar från den senaste matchen mot England kan förmedla till de nya att det är fullt möjligt att slå detta England.

De spelare som är kvar i det nya svenska landslaget sedan det senaste mötet med England:

 • Andreas Granqvist
 • Martin Olsson
 • Mikael Lustig
 • Sebastian Larsson
 • Pontus Jansson
 • Marcus Berg

För de engelska spelarna gäller det att inte tänka på den senaste matchen där de blev uppläxade av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. I det nya engelska landslaget finns det enbart fyra spelare kvar som spelade senast mot Sverige:

De spelare som är kvar i det engelska landslaget sedan det senaste mötet med Sverige:

 • Gary Cahill
 • Ashley Young
 • Danny Wellbeck
 • Raheem Sterling

Svensk statistik efter åttondelsfinalen

 • Det är första gången Sverige kvalificerar sig till en åttondelsfinal i VM sedan 1994.
 • Det är första gången sedan 1958 som Sverige har vunnit två VM-matcher i rad.
 • Sverige höll nollan för tredje matchen under VM – lika många gånger som man har lyckats hålla nollan under sina 24 senaste VM-matcher.
 • Emil Forsbergs behövde totalt 13 försök innan han lyckades göra sitt första VM-mål.
 • Åtta av Sveriges nio senaste VM-mål har kommit under matchernas andra halvlek.
 • Robin Olsen har tangerat Ronnie Hellströms (1974) och Karl Svenssons (1958) rekord rekord med tre hållna nollor under ett VM.
 • Marcus Berg missade tre avslut och har nu skjutit 13 skott utan att göra mål – mer än någon annan spelare i mästerskapet.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen