fbpx
Connect with us

Speltips: Som lag är Brasilien starkare än Belgien

Publicerad

on

sportpanelen belgien brasilien speltips neymar willian unibet välkomstbonus

Brasilien är obesegrade i 15 raka matcher och Belgien är obesegrade i 23 raka matcher. Det är tunga papper som världstvåan och världstrean på FIFA-rankingen kommer med till det här mötet. På pappret är de jämnstarka men som lag är Brasilien en starkare enhet. Därför ser vi ett fint spelvärde i att Brasilien går vidare till oddset 1.58 hos Unibet.

Speltips

Belgien inledde VM starkt och gick genom gruppspelet med tre övertygande segrar. Men insatsen mot Japan väcker en del frågetecken. Visserligen kan den upphämtning man gör ge en väldigt positiv boost men ser man till helheten av det man presterar i den matchen så räcker det inte för att besegra guldfavoriterna Brasilien.

Brasilien har endast släppt in tre mål de senaste femton matcherna och hållit nollan i åtta av sina nio senaste matcher. De siffrorna talar också ett tydligt språk och understryker det som man tydligt uppfattar när man ser dem spela: att de – mer än mycket annat – är ett välfungerande lag.

Anfallstrion Gabriel Jesus, Neymar och Willian var de förväntade huvudfigurer i detta lag men så här långt är det spelare som Phillippe Coutinho och Paulinho som varit mest framstående. I åttondelsfinalen kunde man dock se hur de tre stjärnspelarna längst fram nu är på väg att uppnå sin fulla potential. För Belgiens del är risken stor att deras, relativt osnabba, mittbackar kan få problem med Brasiliens djupledsspel.

På pappret måste de här lagen emellertid bedömas som jämnstarka. Balansen i lagen ser dock något olika ut. I Roberto Martinez 3-4-3-formation utgör Kevin de Bruyne och Axel Witsel ett väldigt konstruktivt centralt mittfält. I Tites 4-2-3-1-formation står Paulinho och Casemiro för ett mer fysiskt spel med större närkamp- och bollvinnarmentalitet.

Vilka som vinner den mittfältskampen kommer bli avgörande för matchbilden. Av allt att döma talar dock Brasiliens höga lägstanivå samt deras bättre fungerande kollektiv till deras fördel i den här matchen. Frågetecken måste också sättas kring Kevin de Bruynes prestationer i VM där han inte har varit alls lika dominant som i klubblaget.

Det här kommer bli en häftig match med potential att bli hela VM:s bästa. Individuellt sett har vi inte sett så många bra spelare på planen samtidigt som vi kommer få se i den här matchen. I slutändan lutar det mest åt att Brasilien kommer gå segrande ur striden. Som lag är Brasilien starkare än Belgien och därför spelar vi att Brasilien går vidare till 1.58 gånger pengarna hos Unibet.

  • Brasilien har endast släppt in 3 mål de senaste 15 matcherna
  • Brasilien har hållit nollan i 8 av sina 9 senaste matcher
  • Brasiliens prestationer har succesivt blivit bättre och bättre
  • Brasilien har ett mer välbalanserat centralt mittfält än Belgien
  • Gabriel Jesus, Neymars och Willians formkurvor pekar uppåt
  • Belgiens prestation senast väcker frågetecken – Japan var det bättre laget i stora delar av matchen
  • Kevin de Bruynes roll/prestationer i VM har inte levt upp till förväntningarna
  • Belgiens, relativt osnabba, mittbackar kan få problem med Brasiliens djupledsspel

Speltips: Brasilien går vidare till oddset 1.58 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

Brasilien – Belgien, matchstart 20.00 på fredag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen