fbpx
Connect with us

Speltips: Ryssland är utpumpade – Kroatien har mer att ge

Publicerad

on

På förhand var det få som pratade om Kroatien som en medaljkandidat men sett till spelarmaterialet och det man har presterat i VM är man nu huvudfavoriter till att nå en final. Än mycket lägre var förväntningarna på Ryssland men de har nu överraskat alla. Deras åttondelsfinal blev dock urladdning som kommer bli svår att återupprepa. Kroatien har däremot mer att ge och därför ser vi ett fint spelvärde i att Kroatien går vidare till oddset 1.55 hos Unibet.

Ryssland visade en taktisk disciplin och smarthet i mötet med Spanien som nog få trodde att de hade i sig. Stanislav Tjertjesov formerade en fembackslinje där, snart 39-årige, Sergei Ignasevich styrde och ställde i mitten och som lag gjorde man det riktigt svårt för spanjorerna att tränga igenom.

Den typen av uppoffrande kollektivism lär krävas på nytt då Kroatiens stjärnmittfältare skruvar upp bolltempot. De lär inte vara lika omständliga och sidledsduttande som Spanien och längst fram fick Mario Mandzukic äntligen göra sitt första VM-mål i åttondelen. Att just han fick trycka dit den var viktigt för Kroatien.

Rysslands matchplan kommer förmodligen att påminna en hel del om den man gick in med senast. Kroatien kommer föra spelet och Ryssland kommer spela sina längre bollar upp mot Artiom Dzyuba som återigen kommer vara väldigt krävande att tas med.

Båda lagen kommer stärkta från att ha gått segrande ur en straffsparksläggning och om det skulle gå så långt även i den här matchen är det ingen av dem som har något direkt övertag på förhand.

Störst är dock sannolikheten att Kroatien kommer ha avgjort det här innan dess. De individuella kvaliteterna i det ryska laget är klart mer begränsade och det ska mycket till om de återigen ska lyckas skrälla.

Många ryska spelare såg riktigt slitna ut mot slutet senast och den matchen var nog en maxprestation och urladdning som blir svår att upprepa. Med Kroatien är känslan tvärtom – de har ännu mer att ge.

Kroatien har fem raka segrar och ett snitt på två mål per match. Offensivt kan de hota på ett mycket mer varierat sätt än vad Spanien lyckades med. Deras spelsätt kommer sätta Ryssland på andra prov än vad som var fallet senast.

Ryssland har överraskat de flesta men nu tar det stopp. I det långa loppet kommer de inte att orka stå emot. Kroatien är för bra. Därför spelar vi på att Kroatien kommer att gå vidare till 1.55 gånger pengarna hos Unibet.

  • Kroatien har 5 raka segrar
  • Kroatien har gjort 10 mål på sina 5 senaste matcher
  • Kroatien har klasspelare som Ryssland inte kan mäta sig med
  • Kroatien kommer att hota Ryssland på ett mer varierat sätt än vad Spanien mäktade med
  • Ryssland lär vara mer mentalt urladdade (sannolikt också fysiskt) än Kroatien
  • Ryssland kommer få jaga boll i stora delar av matchen och i längden kommer man inte att orka stå emot

Speltips: Kroatien går vidare till oddset 1.55 hos Unibet

Passa på att ta del av Unibets grymma välkomsterbjudande: sätt in 100 kr – få 500 kr i gratisspel!

Gå till kampanj

Ryssland – Kroatien, matchstart 20.00 på lördag.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen