fbpx
Connect with us

Yerry Minas otroliga återköpsklausul

Publicerad

on

Igår gjordes Yerry Minas, 23 år, övergång från Barcelona till Everton officiell. Den colombianske mittbackens kontrakt med Everton sträcker sig över fem säsonger och Premier League-laget betalade cirka €30 miljoner för spelaren. I avtalet ingår en återköpsklausul som gör det möjligt för Barcelona att köpa tillbaka Mina i framtiden.

Omständigheter bakom flytten

När Yerry Mina flyttade till Barcelona från Palmeiras den 11:e januari 2018 betalade de spanska mästarna en övergångssumma på €11 miljoner för spelaren. Mina hann endast göra sex framträdanden i den rödblå-randiga tröjan innan omständigheterna gjorde att han blev tvungen att lämna klubben.

I Spanien är det endast tillåtet att ha tre spelare med med medborgarskap i ett icke-EU-land. I och med försäljningen av Mina finns det fyra spelare med icke-EU-medborgarskap i Barcelonas trupp: Arturo Vidal (Chile), Arthur (Brasilien), Coutinho (Brasilien) och Malcom (Brasilien). Dock är Coutinho på väg att skaffa ett portugisiskt pass, vilket gör det möjligt för Barcelona att behålla spelarna.

Hög återköpsklausul

Barcelonas ledning är övertygade om att Mina kan komma att bli en spelare för framtiden, därför förhandlades en återköpsklausul fram. Nu har summan på återköpsklausulen läckt ut till offentligheten. Otroliga €60 miljoner hamnade återköpssumman på.

Barcelonas ifrågasatta värvningsplanering innebär att klubben sammanlagt kommer att ha betalat €71 miljoner för Mina, om de väljer att köpa tillbaka honom i framtiden. Nu när Piqués spelarkarriär är inne på sin höst finns det ingenting som säger att Mina inte kan komma att få ett riktigt genomslag i Premier League, och därav få den satta klausulen att framstå som billig.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen