fbpx
Connect with us

Krönika; En fantastisk fotbollshelg!

Publicerad

on

Helgen är slut och den vardagliga måndagen är tillbaka, matcherna har avlöst varandra under helgen, allt från de stora ligorna till vår kära allsvenska. Tv kanaler som nu sänder fotboll, slåss om att få oss tittare att stanna kvar framför tv:n, för att se den största sporten av dem alla. Här kommer lite reflektioner över några av de 22 fotbollsmatcher och ligor undertecknat följt i helgen.

Helgens tre bästa match;

Den bästa matchen var utan tvekan från Bundesliga, Hertha Berlin – B Munchengladbach som slutade med en 4-2 seger för hemmalaget. Laget Hertha Berlin spelar på fantastiska Olympia stadion med en publikkapacitet på 74 500, det var givetvis lapp på luckan. Inramningen går att jämföras med den gula muren när Dortmund spelar. Matchen startade lite avvaktande och felpassen de första tio första minuterna var fler än i en dålig division 6 match i Sverige. I tjugonionde minuten fick Munchengladbach en straff som säkert sattes i mål av Hazard, efter detta blev det ett helt annat tempo i matchen, den fullständigt exploderade. Hertha kvitterade nästan direkt genom Ibisevic, en fantastisk språng nick och plötsligt var det 1-1. Hertha jublade inte ens utan tog bollen och sprang till mittplan för att få komma igång så snabbt som möjligt. Tre minuter senare hade man vänt matchen till 2-1 genom Lazaro. Den sista kvarten var de bästa som spelats under denna helg. I andra halvlek är tempot enormt och målkavalkaden fortsätter, även om passningsnivån är sämre. Det blir 3-1 genom Ibisevic, andra målet för kvällen. Reducering 3-2 genom Plea, sen dödar Hertha matchen genom Duda i 74:e minuten när han gör 4-2 till hemmalaget. Munchengladbach försöker komma tillbaka men lyckas inte göra fler mål. En underhållande, tempo rik match med massor av målchanser. En match som blev fantastisk efter första målet i matchen.

Match två, måste bli Liverpools hemmaseger mot Southampton, det var ett slitet Liverpool som fullständigt krossade Southampton i första halvlek. 3-0 i halvlek genom 1-0 ( självmål ) 2-0 Matip och 3-0 genom Salah som rakade in en frispark från Shaqiri, det var utan tvekan helgens hårdaste frispark. Halvlek och matchen var slut, visst försökte Southampton men Liverpool fortsatte att rada upp chanser och det skulle kunna bli fler hemmamål om man hade haft bättre fokus. Liverpool ser onekligen fantastiskt bra ut just nu.

Match tre, tar jag från allsvenska mötet mellan Malmö FF – Kalmar FF. Ett slitet Malmö roterade i truppen med fem nya spelare jämfört med EL matchen som var i veckan. Oj vilken kross det blev, 4-0 som var absolut i underkant. Kalmar hade ett bra anfall efter MFF ledning med 1-0, där bollen faktiskt såg ut att vara inne. MFF var lika överlägsna som de blev utspelade mot Gent tidigare i veckan. En mycket underhållande och välspelad match från Malmös sida.

Helgens utropstecken; måste vara Cardiff – Manchester City, klasskillnaden är så enorm att det blir bara tråkigt att titta på. Att man skryter med att PL ska vara den bästa ligan i Europa, gör mig galen. Det är nog den ojämnaste ligan i Europa, många lag håller inte klassen hur de än försöker, det ska ju inte vara så att de fem-sex bästa lagen i ligan ska krossa de sämre lagen med flera mål varje vecka! Nä pengar i all ära, man måste börja ta bort lag ur serien, bevisligen är tjugo lag för mycket.

Floppen; ja den hämtar vi också från PL, Manchester United måste ta bort Mourinho innan det är för sent. Man har enorma spelare,fantastisk inramning, men man spelar så tråkig fotboll att det blir ett sömnpiller som heter duga. Wolverhampton är däremot en fantastisk frisk fläkt, nykomling men räds ingen.

Tråkigaste matchen; blir även den från PL. West Ham – Chelsea, inte för att det blir 0-0 för sådana matcher kan bli vara hur bra som helst. Nä för att med två tränare som bägge ser det defensiva arbetet som viktigare än att göra mål blir bara, zzzz.

Meningslös liga; blir Franska ligan, den är ju redan färdig efter 6 omgångar PSG kommer springa hem ligan i år igen. Såg två matcher i helgen, inget fel på fotbollen men det är ju otroligt tråkigt när det bara finns ett lag som kan vinna, när serien är slut.

Alla slår alla; mest överraskningar får man om man tittar på Championchip i England. Undertecknad har följt Aston Villa sen barnsben och blir lika förkrossad varje gång man ser deras matcher. I helgen blev det förlust igen, denna gång på hemmaplan. Fördel med denna liga är att den verkligen inte är slut förrän sista sparken är sparkad. Villa har på nio matcher bara tretton poäng och ligger på en trettonde plats, men serieledande Leeds har endast fem poäng fler. Sparkar man tränaren kan det bli PR 2019/20 då man har den absolut bästa truppen denna säsong. Alla slår alla.

La Liga; det behövs en utvisning för att Barcelona ska tappa poäng! Trots detta hade man 67% bollinnehav och 732 passningar inom laget, där 667 passningar hamnade rätt. Så överlägset så det är galet.  Real Madrid fick mindre vila än Barcelona, men var trots detta det spelförande laget hemma under lördagen, man hade ett spelövertag med ett bollinnehav på 65% och 684 passningar inom laget där hela 616 passningar hittade rätt adress. La Liga är mycket spännande och vi ser fram emot en rafflande batalj mellan dessa två lag.

Serie A; alla tror att Juventus ännu en gång ska springa hem denna liga, men det var trögt igår mot absoluta botten. Trots ett massivt spelövertag, kom första målet inte förrän i 81:a minuten genom Ronaldo, till slut blev det också 2-0 på övertid. Napoli och några till kommer absolut att utmana, sen om de orkar hela vägen får vi se.

Allsvenska derbyt; ett upphypat derby i Stockholm under söndagen. Med en fullsatt arena mellan AIK – Hammarby. Helt fantastiska 50 000 på läktaren.Det fanns ett lag på arenan, det var AIK, jag tror aldrig jag sett ett lag slå bort så många passningar som Hammarby gjorde igår, de måste ha tappat kontrollen på fötterna någonstans mellan Tantolunden på söder och Friends arena. AIK spelade hem guldet i denna match, även om det återstår åtta omgångar. Hammarby tror undertecknad till sist hamnar på en fjärde plats, vilket får vara bra om man ser till den truppen.

Viasats studio; med de förutsättningarna och med de matcher man visar, måste jag ifrågasätta varför man inte kan ta in bättre ”experter”! Erik Niva är påläst men han har aldrig spelat fotboll och han har aldrig fått vara med i ett lag. Under lördagen var det mer pinsamt än vanligt när han skulle förklara byten som skedde i Liverpool. Det går inte att läsa sig till hur ett lag fungerar, eller att analysera ett spel när man aldrig har spelat fotboll själv, inte ens på korp nivå.

Nu är det bara sex dagar kvar till nästa helg, men innan dess är det massor av matcher i veckan, bara planera och spela in det man inte hinner se live.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen