fbpx
Connect with us

SPELTIPS Norrby – Värnamo; Vi tror vi hittat en högoddsare!

Publicerad

on

Igår gjorde undertecknat det som jag själv skrev att man inte skulle göra. Efter att fått in spelen på Piteå dam och båda MFF spelen, totalt 14 raka spel, blev det högmod med att även satsa på att Helsingborg skulle vinna med mer än ett mål hemma mot Frej. Det blev 1-0, mål på övertid för Helsingborg. Nu är det till att börja om på noll igen.

I såväl Allsvenskan som Superettan börjar det dra ihop sig och nu står vi inför den sista avgörande delen av säsongen när det ska delas ut nya kontrakt till lagen både i toppen och botten av tabellen. Det här är någonting som rör både Norrby och IFK Värnamo, två lag som just nu slåss i bottenstriden i Superettan och som behöver ägna hösten till att rädda nytt kontrakt. Vi spelar en tvåa på Värnamo till 2,35 gånger pengarna, då vi verkligen tror på Värnamo. Vi spelar även ett hcp spel med Värnamo – 1 och seger till fantastiska oddset 3,57 gånger pengarna. Spelet lägger vi hos bet365 där vi hittar de högsta oddset.

 

Spelanalys Norrby;

Norrby har gjort en form av uppryckning, inte minst sista matcherna. Då har laget avancerat från negativ kvalplats till säker mark efter sju av nio inspelade poäng. I en så tät bottenstrid gör den typen av poängskörd väldigt mycket för tabellplaceringen. För andra matchen i rad lyckades Norrby med att vända ett 0-2-underläge till vinst. Nicklas Savolainen och Ricky Yarsuvats två mål resulterade i en 3-2-seger i den på förhand tuffa bortamatchen mot seriefemman Brage. Nu har man mött IK Frej och Brage i dessa matcher så det ska inte värderas för hårt. Frej är ett bottenlag och Brage har en miserabel höst, vilket nykomlingar brukar ha. Dock är det starkt att vända två stycken underläge två matcher i rad.

Spelanalys Värnamo;

Med 23 matcher spelade har IFK Värnamo bara tre poäng upp till säker mark, men bara en poäng ner till direktplats nedåt. Motståndaren för dagen, Norrby, har 26 inspelade poäng på 23 matcher och ligger därmed tre poäng över en negativ kvalplats. Ett prekärt läge även där.

Det som imponerar mest är sättet som IFK Värnamo har spelat sedan sommaruppehållet, då laget låg sist i tabellen och såg ut att gå mot en säker degradering till vintern. Men efter ett par riktigt starka veckor har laget vänt på steken och har nu den mest uppåtgående trenden i hela serien. Det imponerar. Fortfarande behöver laget ta ett gäng poäng för att komma på säker mark.

Om vi ser till matcherna hade laget åtta raka matcher utan förlust innan förlusten mot Degerfors    (0 -1), som alltså kom i senaste omgången. Dessutom hade laget fem vinster på sina sju senaste matcher i Superettan, ett svindlande bra facit mot bakgrund av hur det såg ut under våren.

Värnamo bestämde sig under sommarfönstret att det var billigare att satsa sig ur och stanna kvar i superettan än att åka ner i division 1. Detta har man gjort med åtta nyförvärv inför omstarten och vilken succe det blivit, dessutom har man tagit upp Jonas Thern som hjälper en helt lost Roar Hansen vilket har blivit det lyft man hoppats på.

Värde analys;

 • Värnamo gjorde årets bästa första halvlek mot Degerfors.
 • Värnamos värvningar med spelare från Brasilien är lyckat sett till innan de fanns i truppen.
 • Värnamos Jonas Thern har gått upp och hjälper en Roar Hansen som helt tappat greppet om modern fotboll
 • Värnamo hade nio matcher i rad utan förlust innan man mötte Degerfors.
 • Norrby har mött sämre lag på sina två senaste vinster.
 • Norrby ligger som en lillebror till Elfsborg och ska egentligen spela en serie längre ner om man ser till spelarmaterial.
 • Norrby har gjort två starka vändningar från 0-2 som blivit seger 3-2, Värnamo är nu förvarnade.
 • Norrby tror på sig själva, men möter ett riktigt starkt lag, hemmaplan spelar ingen roll.

Spelförslag; Norrby-Värnamo

 • Matchstart: 19,00
 • Arena: Borås Arena , Kapacitet 15 911
 • Spel 1: 2:a
 • Odds: 2,35 gånger pengarna
 • Spel 2: hcp Värnamo -1 och seger
 • Odds: 3,57 gånger pengarna
 • Spelbolag: bet365

Ta del av den fantastiska kampanjen som bet365 erbjuder genom att klicka nedan

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen