fbpx
Connect with us

Alla Speltips

SPELTIPS Mainz 05 – Wolfsburg; Vi tar en dubbelchans ikväll!

Publicerad

on

Det är två frapperande överraskningslag som drabbar samman på den moderna Opel Arena i västra Tyskland. Varken hemmalaget Mainz 05 eller gästade Wolfsburg hade någon vidare angenäm fjolårssäsong, men bägge har inlett med sju poäng på fyra matcher inför starten av säsongen. I synnerhet de grönklädda vargarna har imponerat kraftigt där man mött flera stycken topp lag. Det är också därför vi spelar en dubbelchans x2 på Wolfsburg. Oddset är fina 1,55 och spelet lägger vi hos bet365 där vi hittar de högsta oddset.

Både Mainz 05 och Wolfsburg prenumererade mer eller mindre på poängtapp under fjolårssäsongen men har denna säsong övertygar desto mer. Sandro Schwarz respektive Bruno Labbadia sitter fortfarande kvar på sina tränarposter men gällande spelarmaterial så har det skett en del förändringar från fjolåret.

Ikväll får vi troligen se två stycken 4-3-3-formationer ställa upp mot varandra, eller åtminstone något i det stuket. Mainz kommer troligen välja att flankera med svenska Quaison och Öztunali/Onisiwo medan Wolfsburg väljer att placera Mehmedi och Brekalo på yttermittfälts positionerna.

Spelanalys Mainz 05;

Mainz har värvade ungt, riktigt ungt. Man köpte in den 192 cm franska jätten Jean-Philippe Mateta från Lyon, försvararna Moussa Niakhaté och Aaron Martin från Metz respektive Espanyol, samt yttern Jean-Paul Boëtius från Feyenoord. Alla dessa är mellan 20 och 24 år gamla och har många år kvar. Dessutom flyttades hela fem stycken talanger upp från B-laget i åldern 17-20 år, varav vissa ,som t ex Ridle Baku samt Jonathan Burkardt, faktiskt fått speltid i flera matcher. När man hade sin senaste hemmamatch så var det med den yngsta startelvan någonsin i hela klubben historia. De unga spelarna är väldigt spelskickliga och energiska men har inte riktigt den erfarenheten eller förståelsen som erfodras i vissa lägen. Detta kommer givetvis komma med tiden.

Spelanalys Wolfsburg;

Wolfsburg värvade inte alls lika unga spelare, men däremot minst lika långa sett till längden. Mateta är ju en riktig bjässe med sina 192 centimeter, men Wout Weghorst som Wolfsburg hämtade in från AZ Alkmaar slår det utan problem. 197 centimeter lång är nämligen holländaren och ett sanslöst hot i luftrummet. Jag kan garantera att ni kommer urskilja honom på planen inom några få sekunder. Han spelar en nyckelroll i dagens Wolfsburg och deras spel. Utöver honom så värvades också den 190 cm långe anfallaren Daniel Ginczek som ett “back up”alternativ, samt mittbacken Marcel Tisserand och den oerhört snabba ytterbacken Jerome Roussillon.

Wolfsburg har först och främst väldigt offensivt konstruerade ytterbackar. De har dels nyförvärvet Roussillon som tidigare under sin karriär använts som just vänsterytter och besitter både ett starkt inlägg och ett fint avslut. Just inlägget har han redan hunnit med att visa upp , han slog krossbollen som giganten Weghourst knoppade in i 3-1-segern mot Bayer Leverkusen. På andra sidan har de den finurliga brassen William. Han är också väldigt snabb och skicklig på att hantera bollen. Desto sämre på att försvara dock. Flyttar vi oss längre upp i banan har vi alltså som sagt Mehmedi och Brekalo som förväntade yttrar. Mehmedi har tidigare använts både som ren anfallare och som ytterback. Inte överdrivet snabb, men fin teknik och Skottvillig. Brekalo är en jättetalang från Kroatien och en mer traditionell ytter. Snabb, passningsskicklig, teknisk. Förutspås lysande framtid. Utöver det har vi skottspecialisten Arnold som skjuter hårdare än en häst sparkar samt en Gerhardt som bäst beskrivs som en blandning av Baines och Marcus Alonso, ursprungligen en allround /offensiv vänsterback. Sedan är det alltså Weghourst som är oerhört svår att försvara sig emot. Det är tydligt att han ska sökas med inlägg. Fruktansvärt snabba spelare på kanterna med inlägg till de långa spelarna har blivit deras modell för att vinna matcher.

Värdeanalys;

 • Mainz har en ung trupp som inte riktigt är samspelta i försvarsspelet.
 • Mainz har gått mycket bra, men vi tror att de unga spelarna kommer tappa några matcher för att det tar tid att komma in i allting..
 • Mainz har 4-3 i målskillnad. Bra hemåt, svaga framåt.
 • Mainz nya trupp går mycket bra och hemmaplan är alltid viktigt i Tyskland.
 • Wolfsburg har den 197 cm-långe anfallaren Weghourst på topp denna säsong. Han matas med inlägg, alltid farlig.
 • Wolfsburg kör 76% av sina anfall från de två yttre tredjedelarna, för att komma med inlägg.
 • Wolfsburg satsning på långa spelare kommer ge övertag i många matcher denna säsong.
 • Wolfsburg har 8-7 i målskillnad, Bra framåt, svaga bakåt
 • Bägge lagen har börjat bra , vi tror på en jämn match, tillfälligheter avgör.

Spelförslag; Mainz – Wolfsburg

 • Matchstart: 20;30
 • Arena: Opel Arena , kapacitet 34 000
 • Spel: x2
 • Odds: 1,55 gånger pengarna
 • Spelbolag: bet365

Ta del av den fantastiska kampanjen som bet365 erbjuder genom att klicka nedan

Gå till kampanj

Managed By Sportpanelen