fbpx
Connect with us

SPELTIPS Nottingham – Millwall; Ska Nottingham fortsätta vinna hemma!

Publicerad

on

Dagens andra match som vi tittar på ( Napoli – Liverpool finns på sportpanelen sedan tidigare ) är Nottingham Forest- Millwall FC två bra lag men vi tar parti för hemmaseger denna onsdagskväll.

Spelförslagen ser ni längst ner på sidan efter våra analyserar.Alla spel läggs på bet365 

SpelanalysNottinghamNottingham Forest.

Den elfte-placerade Nottingham Forest (V3, O6, F1) fortsätter på en stadig väg framåt, kvällens championchip match möter man Millwall som för dagen placerar sig 23: e plats i ligan. Millwall är desperata för att få stopp på sex matcher utan vinna inkluderat cuperna.

Förbättringar under Aitor Karanka är tydliga för alla att se. Med bara en förlust på 14 matcher över alla tävlingar (V5, O7) har Forest en utmärkt form.

Senast i helgen stod man för en klart plusbetonad insats i en svår bortamatch mot Blackburn. Efter en tät första halvlek kom matchen igång rejält till sista 45 och efter fyra mål i andra halvlek fick Nottingham med sig en poäng i ett 2–2 resultat. Vår uppfattning var dock att de rödvita var det något bättre laget och låg närmare tre poäng än hemmalaget. Dessförinnan hade man två raka segrar mot Rotherham och Sheffield Wednesday på hemmaplan – där man vann komfortabelt trots uddamålssegrar vid båda tillfällena – och en ligacupvinst mot Stoke däremellan.

Aitor Karankas lagbygge ser ut att ha spelat ihop sig mer och mer med ett gäng nya spelare i truppen och storsatsningen ser åtminstone ut att vara på väg åt rätt håll. Jag ställer mig dock fortfarande något frågande till om defensivt inriktade Karanka är rätt man att förvalta en spelartrupp med hög potential offensivt.

Det täta matchandet i Championship bör snarast vara en fördel för Nottingham med den breda spelartrupp man har för tillfället. Yttern Ben Osborn har varit klart bra på sistone och lär finnas med i startelvan igen efter att ha vilats i helgen mot Blackburn. En trolig förändring är även att högeryttern Gil Dias får plats i startelvan och att normalt ordinarie Matty Cash får inleda på bänken, vilket i så fall är ett litet minus.

Värdeanalys Nottingham Forest:

 • Nottingham har vunnit två av de tre senaste mötena lagen emellan.
 • Nottingham har fyra raka vinster på hemmaplan.
 • Nottingham har en bred trupp som kan hantera det täta matchandet.
 • Nottingham ställde över viktige yttern Ben Osborn i helgen.
 • Båda lagen spelar andra matchen av tre på sju dagar.

Spelanalys Millwall Millwall FC:

Millwall har inte haft det lätt på sistone och kommer till kvällens match med sju raka utan seger i ligaspelet, det är förluster i fem av dessa matcher. I helgen åkte man på stryk i en tuff match mot Sheffield United där man ledde med 2-1 långt in i andra halvleken men släppte in två mål i matchens slutskede, återigen blev man utan poäng. Trots de två sena målen av Sheffield United bör det sägas att de var det klart bättre laget och att vändningen inte på något sätt var orättvis sett till matchbilden. Dessförinnan torskade man med 2-0 i en tuff bortamatch mot West Bromwich där man inte räckte till och med 2-0 mot QPR i ett Londonderby där man presterade klart under förväntan. Värt att nämna är att Millwall har varit klart bäst på hemmaplan och bara har tagit en av sina sex poäng på resande fot – ett facit som man även hade under fjolåret då man tog 43 av sina 72 poäng hemma på The Den.

Londonlaget saknar viktige yttermittfältaren Jed Wallace som startat i varenda ligamatch sedan nyårsdagen men nu är avstängd efter att ha dragit på sig fem gula kort. Även mittbacken Shaun Hutchinson saknas fortsatt. Mittfältaren Ryan Tunnicliffe har haft problem med en tåskada och är fortsatt ett frågetecken.

Det bör förvisso sägas att Millwall har haft ett rätt så tufft spelschema på sistone och inte är fullt lika dåliga som resultaten indikerar, men på resande fot, med tätt matchande och mot ett Nottingham i form har jag svårt att se dem bryta förlusttrenden. Jag tror inte Millwall klarar stå emot Nottingham på bortaplan.

Värdeanalys Millwall:

 • Millwall har varit helt ur slag på sistone.
 • Millwall är ett av ligans borta svagaste lag.
 • Nyckelspelaren Jed Wallace är avstängd för Millwall. Millwall har fyra raka förluster på bortaplan.
 • Båda lagen spelar andra matchen av tre på sju dagar. Detta gynnar Nottingham bättr då de slipper resa.

Spelförslag: Nottingham Forest – Millwall FC.

 • Matchstart: 20:45.
 • Spelstopp 20,40.
 • Arena: City Ground , kapacitet 30 445 sittplatser.
 • Väder: Molnigt 17 grader ingen nederbörd.
 • Spel 1: Nottingham 1:a
 • Odds: 1,90
 • Spelbolag: bet365.

Ta del av kampanjen på bet365 . Sätt in valfritt belopp, upp till 1000 kronor så dubblar  bet365 beloppet. Klicka på kampanj nedan för att ta del av detta erbjudande.

Gå till kampanj

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen