fbpx
Connect with us

Svenska landslaget; Fyra nya namn i truppen mot Ryssland och Slovakien.

Publicerad

on

Janne Andersson har presenterat truppen till mötena mot Ryssland och Slovakien.
Truppen innehöll flera skrällar med Kristoffer Olsson, Sebastian Andersson, Mikael Ishak och Kristoffer Peterson. Dessa är alla nya i truppen som landslaget ledning presenterade under dagen. Undertecknat har tjatat om förändring, framför allt har jag velat se Kristoffer Olsson, som just nu är allsvenskans i särklass bästa mittfältare i den gula landslagströjan. Nu faller önskan in.

Efter dubbla förluster senaste samlingen, mot Österrike i en landskamp och mot Turkiet i Nations League-premiären, är det dags för två nya matcher för Sverige. Under onsdagen presenterade förbundskapten Janne Andersson truppen till Nations League-mötet med Ryssland och landskampen mot Slovakien.

Från senaste truppen, som innehöll 25 namn, saknas Filip Helander och Robin Quaison som båda har skadeproblem. I övrigt petas Ken Sema och Sam Larsson från truppen.

” Konkurrenssituation med de här spelarna som jag har tagit ut nu, mixen av deras kvalitéer och egenskaper och vad de har presterat, så blir det någonstans ett streck. Jag har pratat både med Ken och Sam och de är självklart besvikna för att de är inte med, vilket de ska vara”, säger Andersson.

I truppen får Kristoffer Peterson, Kristoffer Olsson, Sebastian Andersson och Mikael Ishak alla chansen. Peterson, som tidigare spelat i U21-landslaget, får nu chansen i A-landslaget för första gången. 23-åringen har gjort stor succé i Heracles i inledningen av Eredivisie och stått för åtta mål på sju matcher.

”Han har gjort en fantastisk höst och leder skytteligan i Holland. Det talar för sig själv att det är en intressant spelare, som är värd att titta på” fortsätter  Janne Andersson.

Om AIK:s Kristoffer Olsson säger Andersson så här:

”Kristoffer Olsson har ju gjort en fantastisk resa i våra landslag tidigare och varit väldigt bra. Jag tycker han har mognat ytterligare i AIK. Jag har följt hans resa och tycker han har tagit stora steg både som playmaker men även som fältherre. Ska bli jättekul att titta på honom i vår miljö”

Om Ishak och Andersson:

”Både (Mikael) Ishak och Sebastian Andersson gjorde starka säsonger förra året i 2. Bundesliga, Ishak i toppen och Sebastian i botten. Sebastian har nu blivit värvad till Union Berlin och blivit en stöttespelare där. Båda är bra målskyttar, hårt jobbande spelare som är bra i straffområdet.

Nations League-mötet med Ryssland spelas borta den 11 oktober och landskampen mot Slovakien spelas på Friends Arena den 16 oktober.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen