fbpx
Connect with us

England; Fantastiska matcher under helgen, från storlagen!

Publicerad

on

Då var helgen slut igen, vårt Stryktips gav ännu en gång en tia, vi missade två bra spikar och Aston Villa som inte kunde förvalta att man sparkat sin tränare.  Nu blev utdelningen på tretton rätt lite över 700 000 kronor, inte så dåligt med många favorit segrar.

Många bra matcher fick vi se i helgen, Liverpool – Manchester blev avslutningsmatchen, där resultatet 0-0 speglar matchbilden.

Liverpool – Manchester City (0-0)

Matchen var en rätt så tråkig historia, sett över hela matchen. De första femton minuterna var intensiva, där vi fick se ett Liverpool pressa Manchester City högt upp i planen och med många bolltapp såg det ut att bli en bra start för Liverpool. Efter femton minuter var matchen utjämnad och det blev få chanser som räknas som farliga. Manchester City fick chans att avgöra sent till seger då man fick en straff i 86:e minuten Nyförvärvet Riyad Mahrez lade upp bollen på straffpunkten, men brände möjligheten och matchen slutade mållös.

Bildresultat för mahrez

City-tränaren Pep Guardiola stöttade Mahrez, men bad även om ursäkt.

”Jag ser Mahrez lägga straffar under varje träning. Det ger ett stort självförtroende. Det ger honom stor erfarenhet och nästa gång går den in. Jesus (Gabriel) ville ta den. Jag ber om ursäkt. Det var mitt beslut”, säger tränaren enligt The Guardian.

”Agüero (Sergio) tog vanligtvis straffarna under senaste sex, sju månaderna, men han var på bänken. Han var på planen när vi inte fick den första straffen. Kanske behövde vi två straffar för att göra ett mål. Jag vill dock inte prata om domare eller om beslut. Jag vill prata om matchen”, fortsätter han.

Vidare berättade Guardiola att han är nöjd med Citys insats i matchen.

”Jag är bekväm med insatsen. De hade inte ett skott på mål. Att göra det på Anfield är komplicerat. Det är därför jag får kredd för vad jag har gjort. Men vi missade lite i offensiven och hade behövt lite mer kreativitet och snabbhet för att avsluta anfallen. Det är inte lätt mot ett så starkt lag som Liverpool.

Fullham – Arsenal; (1-5)

Under söndagen spelade också Arsenal. Det blev nionde raka segern för Arsenal, två mål av både Lacazette och Aubameyang Arsenal har fått upp ångan rejält, mot Fulham tog laget sin nionde raka seger.
Två högst bidragande orsaker till vinsten var Alexandre Lacazette och inhopparen Pierre-Emerick Aubameyang.
”Även om vi förlorade de två första matcherna så visar vi att det inte var jordens undergång”, säger Lacazette enligt BBC.

Bildresultat för lacazette

Inför matchen mot Fulham hade Arsenal besegrat West Ham, Cardiff, Newcastle, Poltava, Everton, Brentford, Watford och Qarabag. Nu har Londonlaget förlängt sin svit efter vinsten mot Fulham, detta trots att Mesut Özil och Petr Cech missade mötet på grund av skador.

Unai Emery bänkade spjutspetsen Pierre-Emerick Aubameyang inför matchen. Då visade Alexandre Lacazette vad han gick för med två mål samtidigt som Aubameyang inte ville vara sämre när han kom in i matchen.

Manchester United – Newcastle; (3-2)

Manchester United låg under med 2-0 i halvtid i lördags matchen. 
Men i andra halvlek svarade laget för tre mål och lyckades vinna hemma mot Newcastle. Men i andra halvlek svarade laget för tre mål och lyckades vinna hemma mot Newcastle. ”I andra halvlek kändes det som att vi inte hade något att förlora”, säger Juan Mata till BBC.

Bildresultat för mata

Mötet med Newcastle blev heller ingen klang- och jubelföreställning för United. Redan efter tio minuter ledde Newcastle med två mål. Först placerade Kenedy in 1-0 i den sjunde matchminuten och några minuter senare målade Yoshinori Muto fram till 2-0 för gästerna. Första halvlek bjöd inte på några fler mål och United gick in i pausvila i underläge.

I den andra hade laget svårt att skapa de riktigt heta chanserna men efter 70 minuters spel kom reduceringsmålet. Juan Mata, som byttes in redan efter 18 minuters spel, fick fin träff på frispark och bollen satt i nät bakom Martin Dubravka i Newcastles mål. Fem minuter senare kunde United också kvittera. Anthony Martial fick bollen utanför straffområdet och vek in i banan innan han placerade dit 2-2-målet för United.

Efter målet trycker United också på för ett ledningsmål, men utdelningen lät dröja på sig. Men i den 90:e minuten fick man utdelning. Ett inspel från höger nådde Alexis Sánchez som nickade dit 3-2-målet för United och vild glädje utbröt på Old Trafford. Målet blev matchens sista och United och tränaren José Mourinho tog därmed en efterlängtad seger.

Juan Mata  till BBC efter matchen:

”Vi behövde något som min frispark. Det var väldigt svårt att komma i kapp men vi skapade fler chanser än vad vi gjorde mål. Vi gav allt och vi var tvungna att vinna. I andra halvlek kändes det som att vi inte hade något att förlora. Då är det naturligt att man skapar mer chanser”

Tottenham – Cardiff; ( 1-0 )

Eric Dier satte dit 1-0 efter åtta minuters spel.
Och mittfältarens mål räckte till seger för Tottenham hemma mot Cardiff.

Bildresultat för dier
”Vi skapade många chanser, men vi dödade inte matchen”, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino.

Tidigare i veckan föll Tottenham i Champions League mot Barcelona. På lördagen jagade laget revansch hemma mot Cardiff och laget fick en drömstart. Redan efter åtta minuters spel satte Eric Dier dit ledningsmålet för Tottenham. Bollen lyftes in från vänster och hamnade tillslut framför fötterna på mittfältaren som stötte dit 1-0 från nära håll.

Målet blev det enda i första halvlek även om det inte saknades chanser. Bland annat var Cardiff nära att kvittera men då räddade Spurs på mållinjen. I andra halvlek skapades en del chanser, men efter att Cardiffs Joe Ralls dragit på sig ett rött kort sänktes tempot i matchen och Tottenham kunde bevaka sin ledning.

”Efter matchen mot Barcelona i onsdags var det viktigaste att vinna. Vi skapade många chanser, men vi dödade inte matchen. Jag är glad att ha 18 poäng när vi går in i landslagsuppehållet. Vi släppte bara till ett bar chanser och vi avslutade matchen starkt”, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino enligt BBC Sports.

Manchester City toppar tabellen före Chelsea och Liverpool på samma poäng, men med bättre målskillnad i Premier League. 

// Sportpanelen.

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen