fbpx
Connect with us

Fotbolls Europa; Henry erbjuds tränarjobbet i Aston Villa!

Publicerad

on

Aston Villa sparkade i veckan tränaren Steve Bruce efter en svag inledning på Championship. Thierry Henry har kopplats ihop med jobbet och sagts vara mycket mån om att kliva in i klubben.

Nu skriver Daily Mail att det är klart att Arsenal-legendaren kommer att få en förfrågan. Tidningen uppger dessutom att Henrys första rekrytering som Villa-manager blir att ta in John Terry som assisterande tränare. Chelsea-legendaren spelade förra säsongen i Villa innan han pensionerade sig. Thierry Henry har tidigare varit assisterande förbundskapten i det belgiska landslaget och fått fina vitsord för sina insatser.

Bildresultat för john terry

Skulle detta bli verklighet så  är det två toppennamn som Aston Villa tar in som tränare. Aston Villa har utan tvekan en av de bästa trupperna i denna serie. Detta kan bli precis det lyft som klubben behöver. Aston Villa är på 15:e plats i ligan med 15 poäng på 12 omgångar.

Manchester United skriver kontrakt med talang.

Bildresultat för Ethan Laird,

Manchester United meddelade i dag att klubben skriver kontrakt med talangfulle försvararen Ethan Laird, 17. Klubben skriver, på sin hemsida, att Laird imponerat under säsongen i både U18-laget och i Uefa Youth League, vilket ligger till grund för beslutet.

”Det är en dröm som blir sann. Jag vet att det är en klyscha, men det är verkligen så. Från att jag var nio år, växte upp i akademin och såg spelarna över mig ta plats där du vill vara, så har jag strävat efter det.  Jag är väldigt, väldigt glad”, säger han till Uniteds hemsida.

Bayern intresserat av Zidane, men presidenten stöttar tränaren.

Bildresultat för Niko Kovac

Bayern München och nye tränaren Niko Kovac är inne i en mindre kris efter förlust med 3-0 i helgen mot Borussia Mönchengladbach i ligan och totalt 13 poäng på de sju inledande matcherna i Bundesliga, samtidigt som laget även tidigare i förra veckan kryssade mot Ajax i gruppspelet i Champions League.

Den tyska tidningen Bild skriver att det till 40 procent är klubbledningens fel och att det till 30 procent är tränaren Kovacs fel och till 30 procent spelarnas fel. Dessutom ska spelarna vara missnöjda med sportchefen Hasan Salihamdzic, samtidigt som klubben siktar in sig på att ta in förre Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane som ny tränare och ersättare till Kovac i klubben.

Andra namn som nämns i tidningen är också Arsene Wenger, Laurent Blanc, Antonio Conte och Ralph Hasenhüttl.

Däremot försvarar presidenten Uli Höness, Kovac i Kicker.

”Jag kommer att försvara Kovac till varje pris. Vi är helt lugna”, säger presidenten enligt tidningen.

Bayern München är inför landslagsuppehållet sexa i tabellen och ställs härnäst den 20 oktober mot Wolfsburg borta i Bundesliga.

Förre Chelsea-tränaren kan ersätta Lopetegui i Real Madrid!

Real Madrids nye tränare Julen Lopetegui har fått en tuff start på sitt nya uppdrag och har nu fyra raka matcher utan seger, senast förlust med 1-0 i helgen mot John Guidettis Deportivo Alavés och dessförinnan förlust med samma siffror mot CSKA Moskva på bortaplan i gruppspelet i Champions League.

Bildresultat för Antonio Conte

Enligt den spanska tidningen As är nu förre Chelsea och Juventus-tränaren Antonio Conte aktuell för “Marängerna” om klubben väljer att sparka Lopetegui. Däremot måste Real Madrid först nå en överenskommelse med Chelsea, då Conte har kontrakt med Londonklubben fram till nästa sommar eftersom att han fick sparken därifrån.

Real Madrid är i dagsläget fyra i tabellen på 14 poäng efter sju matcher, två poäng bakom Sevilla i serieledning i Spanien. Härnäst ställs laget den 20 oktober mot Levante hemma på Santiago Bernabeu i Madrid.

// Sportpanelen.

 

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Sportpanelen